Annonce
Ugeavisen Grindsted

Grindsted sparkede døren ind til 1. division: Sejr i første kamp i Odense

Grindsted GIF er kommet fremragende fra start i håndboldens 1. division. Lørdag blev turneringen åbnet med en udekamp mod HC Odense, og Grindsted vandt efter en halvfamlende start med 32-28. Arkivfoto: Martin Ravn
Trods en dårlig 1. halvleg lykkedes det Grindsted GIF at få to point med hjem fra Odense i klubbens debutkamp i 1. division. 32-28 lød sejren efter de 60 minutter.
Annonce

Grindsted: Det er ikke uden grund, at Grindsted GIF er rykket op i 1. division. Lørdag spillede klubben sin første kamp nogensinde på dette niveau – og det blev såmænd til en sejr, da HC Odense i egen hule blev besejret 32-28.

- Vi er rigtigt glade. For første gang i 1. division og vi er allerede på tavlen, og så endda på udebane. Det er vi vildt glade for, lyder det fra Grindsted-træner Flemming Pedersen.

Dermed formåede Grindsted at løfte sig efter en dårlig indledning på kampen. Efter de første 30 minutter var hjemmeholdet foran med tre kasser, og gæsterne fra Grindsted havde slet ikke formået at vise, hvad de egentlig duer til.

- I 1. halvleg ligner vi virkelig en oprykker. Det er forkrampet og slet ikke, som vi har spillet i træningskampene. Vi laver mærkelige fejl og er bagud med 17-14 ved pausen, siger Flemming Pedersen.

Annonce

Rødt kort til forsvarsgeneralen

Pausen blev brugt til at tale tingene ordentligt igennem og opmuntre hinanden. Grindsted-spillerne skulle overbevises om, at de vitterligt er gode nok til at spille i 1. division, og den mission så ud til at lykkes. I hvert fald kom spillerne ud til 2. halvleg med et helt andet udtryk, og allerede 10 minutter inde i halvleg var hjemmeholdets føring hentet.

Hjemmekamp på lørdag

  • Lørdag den 12. september spiller Grindsted GIF sin første hjemmekamp nogensinde i 1. division. Det sker, når en gammel traditionsklub, Otterup HK, kommer på besøg. Otterup har i mange år spillet på højeste niveau i dansk håndbold og var i slutningen af 1990'erne med i Europa Cuppen.
  • Kampen er på grund af diverse coronarestriktioner flyttet fra Lynghallen til Magion.
  • Kampen bliver fløjtet i gang klokken 15.

Med 13 minutter tilbage af kampen blev Grindsteds forsvarsgeneral Rolf Ravn ramt af sin tredje udvisning og fik dermed rødt kort.

- Derefter blev det lidt mere usikkert, men ikke mere end at vi hele tiden er foran med tre-fire mål, siger Flemming Pedersen.

Føringen blev da også bevaret helt til slut, og trods den usikkerhed det udgjorde at mangle Rolf Ravn i kampens afslutning, var HC Odense ikke for alvor tæt på at få point i kampens slutning.

Annonce

Var ikke favorit

Sejren HC Odense er ekstra sød, fordi Grindsted ikke på forhånd kunne betegnes som favorit.

- Det er sådan et hold, som vi har håbet, at vi over to kampe kunne spille lige op med. Så det er rart at få bekræftet, at det kunne vi godt, siger Flemming Pedersen.

For Grindsted blev Bjarke Nybo Jørgensen topscorer, da han ikke færre end otte gange bragede bolden i de fynske netmasker.


Vi er rigtigt glade. For første gang i 1. division og vi er allerede på tavlen, og så endda på udebane.

Flemming Pedersen, træner, Grindsted GIF
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce