Annonce
Ugeavisen Grindsted

Hvorfor stemte Ulrich Kristensen for at samle museumsaktiviteterne?

Allan Munk Nielsen. Arkivfoto: Andreas Bjerre

Læserbrev: I et læserbrev i de lokale medier efterspørger Ulrich Kristensen fra Lokalpolitisk Forum længere-rækkende planer for blandt andet Grindsted bymidte. Han mener, der er for meget tomgangssnak og ikke bliver flyttet et komma i strategi og visioner. Samtidig mener han, at vi ikke skal skabe ”Grindsteds svar på Tirpitz” ved Karensminde.

Jeg undrer mig over denne udmelding, for sidst, da Ulrich Kristensen sad i byrådet for Radikale, stemte han for at samle museumsaktiviteterne ved Karensminde. Samtidig stemte Ulrich Kristensen på byrådsmødet den 28 august 2018 for ”Karensminde - Principbeslutning for det videre arbejde og koncept for det nye museumsbyggeri”.

Nu mener han så noget andet og vil ændre de langsigtede og visionære planer for et museumsbyggeri ved Karensminde.

Fra konservativ side havde vi gerne set, at man havde fundet plads til den ene del af Billund Kommunes Museum i Grindsted midtby inklusiv besættelsessamlingen, da det ville have kunnet trække besøgende til Grindsted midtby. Det ville Ulrich Kristensen ikke være med til sammen med et flertal i byrådet.

Da planerne om at samle museumsaktiviteterne ved Karensminde udviklede sig til et nyt visionært museumsbyggeri, bakkede vi fuldt op om den beslutning sammen med et enigt byråd inklusiv Ulrich Kristensen og Radikale.

Den beslutning står vi stadig ved, da det nye museum vil trække turister til vores område og forhåbentlig også Grindsted midtby. Det er langsigtet planlægning!

Der skal stadig opbakning til vores handelsliv i Grindsted og Billund, så det kan udvikle sig, og Billund Kommune skal støtte op om aktiviteter, der kan skabe liv og handel i bymidterne. Lige nu drejer det sig om at genstarte vores butiks- og erhvervsliv efter corona-krisen.


Nu mener han så noget andet og vil ændre de langsigtede og visionære planer for et museumsbyggeri ved Karensminde.

Allan Munk Nielsen (K)


Svar fra Ulrich Kristensen, Lokalpolitisk Forum, Lillevang 118, Billund:

Allan Munk Nielsen, Det Konservative Folkeparti, undrer sig i et læserbrev over min holdningsændring til "Grindsteds svar på Tirpitz" ved Karensminde.

Jeg husker godt, hvad jeg selv tidligere har stemt for, men tak, Allan.

I 2017 går indstillingen på en beslutning om at samle alle museumsaktiviteter ved Karensminde. Dette mener jeg fortsat - en beslutning, som du i første omgang ikke støttede, Allan!

Senere i august 2018 var der så en indstilling om en "principbeslutning for det videre arbejde/koncept for fremtidens museum" - dette byrådsmøde var samtidig min "udtrædelse" af byrådet. Jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke fandt grundlag for at gå imod et enigt byråd!

Vi skriver nu 2021, og der er ikke truffet nogen endelig beslutning endnu - det fortæller desværre også noget om den kommunale dynamik.

Det er her, Lokalpolitisk Forum kommer ind, og hvor jeg er overbevist om, at vi kan gøre en forskel.

Der arbejdes simpelthen ikke dynamisk nok med visioner og ambitioner for vores kommune.

Hele tiden bør man arbejde aktivt med en top ti-liste over ting, som har vores opmærksomhed - og som vi minimum halvårligt har oppe i politisk plenum til debat/diskussion i forhold til om vi skal korrigere for vores planer og indsats.

Karensminde og alt frivilligt arbejde som foregår på og omkring gården har min største respekt - men ikke et stort prestigeprojekt. Her finder jeg det mere relevant at bruge kræfter og ressourcer i og omkring Grindsted bymidte - og jeg har et ønske om at konkludere, hvad vi kommunalt både kan og må bidrage med? Dette skylder vi lodsejere, butiksejere og borgere i hele kommunen i forhold til Grindsteds fremtid som både handelsby, uddannelsesby og de mange kræfter omkring "den grønne hovedstad" (ikke mit favoritord!)

Vi kan kun bruge pengene en gang, og samtidig har vi en forvaltning, som vi også skal tage vare på i forhold til arbejdsbyrde - og det kræver løbende politisk prioritering.

Jeg tror, der sidder flere nuværende byrådsmedlemmer, som måske føler, at deres ja i 2018 til en "principbeslutning" stadig binder dem - dette er i min optik helt forkert.

Jeg ønsker et mere dynamisk miljø, og jeg ønsker, at vi tager disse drøftelser løbende.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Annonce
Annonce
Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce