Annonce
Ugeavisen Grindsted

John har solgt Leif's Dækservice efter 40 år i virksomheden: Det bliver underligt ikke sidde med tøjlerne

Det var John Olesens far, Leif Olesen, der i 1977 grundlagde Leifs Dækservice på Odinsvej. Inden har der også været dækservice, men som en afdeling af Brande-virksomheden A. C. Poulsen. Nu skal kunderne vænne sig til at sige Ovethi. Foto: Mai M. Christensen
Som 19-årig blev han fejedreng i sin fars firma. Nu er John Olesen 59 år og har netop afhændet Leif's Dækservice til Ovethi, mens han selv har skiftet titel til afdelingsleder. En svær, men helt rigtig beslutning, forklarer han.

Grindsted: Ikke så få af de firhjulede, der suser rundt på Grindsteds veje, har på et tidspunkt være en tur forbi Leif's Dækservice på Odinsvej 16.

Og det kan de stadig komme, men fremover bliver den karakteristiske facade med navnet, som så mange kender, taget ned, og i stedet vil der stå ”Ovethi” over døren. John Olesen har valgt at sælge Grindsted-værkstedet til virksomheden Ovethi, der også driver en dækservice længere nede ad Odinsvej. Billund-afdelingen af Leif's Dækservice fortsætter dog som hidtil og har John Olesens bror, Bjarne Olesen, ved roret.

Overdragelsen skete den1. april, og beslutningen om at sælge kom nærmest lidt bag på John Olesen selv:

- Jeg fik en henvendelse fra Ovethi, som var interesseret i at købe os, og så måtte jeg lige sidde ned og tænke mig grundigt om. Egentlig er jeg jo slet ikke klar til at stoppe og har mindst tre år endnu, til jeg går på pension, men købsmuligheden var nu og her, og det var ikke sikkert, at den lige kom igen. Så jeg slog til. Heldigvis forbliver det meste, som det plejer at være, bare med et nyt navn, siger John Olesen.

Annonce

Kun Kirsten flytter

De 11 medarbejdere fra Leif's Dækservice vil altså fortsat arbejde på matriklen, bortset fra John Olesens kone, Kirsten, der har fungeret som bogholder i firmaet. Hun rykker til Billund og bliver bogholder for svogeren Bjarne Olesen i Billund-afdelingen af Leif's Dækservice i stedet.


Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været en svær beslutning. Man slipper jo tøjlerne, og det er underligt.

John Olesen, nu tidligere ejer af Leif's Dækservice i Grindsted


John Olesen selv bliver afdelingsleder, og som førstemand får han Mathias Bach, der har været ansat i Leif's Dækservice i fem år, og som i forvejen haft ansvaret for personvognsafdelingen i halvandet års tid.

- Mathias og jeg arbejder rigtig godt sammen, så det kunne ikke være bedre, siger John Olesen, der selv startede som fejedreng i firmaet som 19-årig.

Ovethi, der med adresse på Odinsvej 9A ligger nærmest klos op ad Leif's Dækservice, dropper sine nuværende lokaler, som er langt mindre end de nye. Men ingen fra Ovethi flytter med.

Et familiefirma

  1. John Olesen er oprindeligt uddannet mekaniker og har arbejdet med dæk i næsten 40 år. Han startede med at arbejde i sin fars firma, Leif's Dækservice, i 1982, og i 1988 startede broderen, Bjarne Olesen, også i firmaet.
  2. Løbende købte de to sønner sig ind i virksomheden, og i 2000 stoppede Leif Olesen helt.
  3. Bjarne Olesen fortsætter Leif's Dækservice i Billund, der ikke er berørt af opkøbet i Grindsted.
Annonce

Tre-fire gange mere plads

Ovethi er en større kæde, der beskæftiger godt 70 medarbejdere fordelt på koncernens 11 afdelinger landet over. Administrerende direktør i Ovethi Thomas Thinggard er rigtig glad for at skulle arbejde sammen med John Olesen og hans stab:

- Vi er et rigtigt godt match. Vi har god kemi, og jeg kan mærke, at vi har samme tilgang til tingene. Vi har store ambitioner om at vækste i blandt andet Grindsted og omegn, og med en butik, der er tre-fire gange større end den, vi havde i forvejen, er tilføjelsen af Leif's Dækservice en snorlige forlængelse af Ovethis strategi, siger Thomas Thinggaard.

John Olesen ser også perspektiver i at blive en del af en større virksomhed.

- Jeg ville da lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været en svær beslutning. Man slipper jo tøjlerne, og det er underligt. Men jeg kender Ovethi og ved, hvad de står for, og fordi de er større, har de også flere muligheder. Så jeg tænker, det her bliver rigtig godt, siger han.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce