Annonce
Ugeavisen Grindsted

Petanque-spillere skal i gang

Formand for Grindsted Petanque, Palle Jacobsen, indleder sammen med klubbens spillere sæsonen efter et halvt års pause. Foto: Jan Kronvold
Efter et halvt års corona-nedlukning indleder Grindsted Petanque Klub sæsonen torsdag klokken 13.30.

Grindsted: Efter af have været lukket ned i et halvt år på grund af corona går medlemmerne i Grindsted Petanque nu i gang igen med grisen og de drilske stålkugler.

Første gang er torsdag den 8. april klokken 13.30 på banerne ved Lynghallen.

Herefter er der træning hver mandag klokken 18.00 og torsdag klokken 13.30.

- Vi er en udendørs sport, så med den sædvanlige gode corona adfærd, har vi plads til alle dem der synes, at der skal ske noget nyt i tilværelsen. Vores nuværende medlemmer har savnet at komme i gang igen. De værdier vi lægger vægt på er selvfølgelig konkurrencen i spillet, men fællesskab og hygge er også vigtigt i klubben, fortæller formanden for petanque-klubben, Palle Jacobsen.

Petanquespillere er kendt for at drikke meget kaffe sammen, men lige der holder klubben indtil videre lidt lav profil på grund af corona.

Med hensyn til spillet, så er reglerne er simple, men kan man dem ikke i forvejen, skal klubbens medlemmer nok sørge for, at alle får dem lært.

- Vi spiller med skiftende makkere, primært to mod to, som udpeges ved lodtrækning. Derved lærer man hurtigt de andre medlemmer at kende. Hvis nogen føler, at de ikke er gode til at spille, skal man ikke fortvivle. Man kan hurtigt lære det, og man får nogle fif af sin makker, siger Palle Jacobsen.

Annonce

Plads til grin

Formanden mener, at en af de mange gode ting ved sporten er, at pulsen er tilstrækkelig lav til, at der er overskud til at grine og have det sjovt, samtidig med at man også kan tage spillet alvorligt og alligevel får man en masse motion og frisk luft.

- Det kan noget særligt, at man er sammen om en aktivitet. Vi glæder os over, at vi må mødes igen og håber, at foråret viser sig fra den pæne side, siger Palle Jacobsen.

Lån af kugler kan klubben også efterkomme i et vist omfang, så hvis man har interesse for spillet - eller blot er nysgerrig - så er det bare med at møde frem på banerne ved Lynghallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Lions fik lange arme

Annonce