Annonce
Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Motion skal der til

Klummeskribent Hans Bennetzen. Foto: Martin Ravn
Annonce

Klumme: Det er for folkesundheden, vi gør det. Det er noget vores statsminister har sagt mange gange de sidste ni måneder. Mit problem er bare, at folkesundhed er noget meget mere end en covid-19 pandemi.

For mig er folkesundhed hele den måde vi lever på, mad, søvn, samvær og motion med mere. Specielt er det vigtigt for børn og unge, at vi sørger for at de får en god og sund opvækst.

Og et par af nøgleordene er motion og samvær. Og så naturligvis hvordan vi som forældre forstår, at vi er rollemodeller for vores børn, og at vi viser det over for vores børn.

Det er vigtigt, at vi får vores børn ind i idrætsforeningerne og får dem til at motionere. Og får dem væk fra deres computere nogle gange om ugen. I Billund Kommune er der rigtig mange muligheder for at dyrke motion.

Alle mulige idrætsforeninger byder sig til, og hvis man har talent og vil dyrke dette talent, så man bliver en del af en elite, er der også mange muligheder for det.

For Billund Kommune er ved at blive en rigtig god idrætskommune med mange gode idrætsfaciliteter, til glæde for alle vores børn og unge.

Og hvis de unge vil mere end motion, og ønsker at dyrke deres idræt videre til et højere niveau, ja så kan de også gøre det. Her står Talent Billund klar til at tage imod, og hjælpe de unge med at udvikle sig, og skabe gode resultater i deres idrætsgrene, og blive en del af et godt fællesskab.

I 2020 har idrætsforeningerne mistet mange medlemmer, og dem skal de have tilbage. Jeg ved, at idrætsforeningerne vil gøre et stort arbejde for at få medlemmerne tilbage.

Og det er vigtigt, at vi som forældre også hjælper med til det sker.

Vi skal ikke blot have medlemmerne tilbage, vi skal også have idrætsforeningerne til at vokse i forhold til 2019.

Motion er jo vigtigt for børns trivsel. De bliver sundere, stærkere og bedre til at koncentrere sig, og dermed dygtige i skolen. Det viser al forskning. Men det er også meget vigtigt at vi som forældre kommer op af lænestolene og viser vore børn vejen til det gode liv.

Så mit håb for 2021 er, at alle forældre hjælper med til at få deres børn væk fra computerne nogle gange om ugen, og ind i fællesskabet i idrætsforeningerne.

Så får vi hævet folkesundheden og det giver god mening, og gladere børn. Lige nu er alt jo lukket ned, men der kommer snart en dag, hvor det hele starter op igen. Og så skal vi være klar til at få vore børn i gang i idrætsforeningerne.

Og man kan jo hænge denne her lille klumme op på opslagstavlen derhjemme, så man ikke glemmer, at få hele familien i gang når det bliver muligt.


Så mit håb for 2021 er, at alle forældre hjælper med til at få deres børn væk fra computerne nogle gange om ugen, og ind i fællesskabet i idrætsforeningerne

Hans Bennetzen, klummeskriver
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

40 års jubilæum

Annonce