Annonce
Ugeavisen Grindsted

Set fra Min Verden: Sport uden tilskuere er som sodavand uden brus

Klummeskribent Kristian Duedahl. Foto: Martin Ravn

Klumme: Ventetiden har været lang og savnet stort.

Sport fylder en stor del af os alle. For nogle er det deres levebrød, for andre er det et frirum med gutterne. Hvad end det er som spiller eller tilskuer har det sidste år vist os, at sport uden tilskuere er som sodavand uden brus.

Sporten er ikke pænere end dens indpakning og de tomme tribuner får fællesskabsfølelsen og magien til at forsvinde.

Annonce

For mange er det at gå til fodbold på stadion, håndbold i hallerne eller racerløb på banerne lig med afslapning og frakobling fra en til tider hektisk hverdag. Følelsen af at stå i lange køer ude på stadion til duften af kullet fra grillen, hvor der bliver langet et hav af stadionplatter ud på rillerne. Når du i halvlegen søger imod boderne for at hente 3 fadøl + franske hotdogs til dig og gutterne og den evige kamp for at komme retur uden at have spildt halvdelen. Alt dette har virket så fjernt og virkelig været savnet.

Ventetiden er nu delvis overstået. Hungrende fodboldfans har atter engang kunne finde vej til de danske stadions – og se lige hvad det har gjort for intensiteten og fighterviljen på banen. Samt ikke mindst skabt tiltrængt økonomi for arrangørerne.

Om man har fundet vej til lægterne, eller har måtte se kampen foran tv-skærmen, har blodet atter engang pumpet en anelse hurtigere i kroppen. Tilskuere skaber magien – især på stadion og i haller, men også for dem som sidder derhjemme.

Nu mangler vi bare lokalsporten og tålmodighed må vise sig at være en dyd.

Personligt har jeg i højeste grad savnet det lokale foreningsliv og lokalsporten. Og gør det i den grad stadigvæk.

At komme på Grindsted Stadion og se Grindsteds drenge tørne ud på grønsværen med strenge instrukser fra den altid ihærdige trænerbænk. Eller en fyldt Lynghallen til tonerne af ”Sweet Caroline” og overvære et imponerende velspillende 1. divisions herrehold, samtidig med at verdenssituationen bliver vendt med nære venner.

At se hvad et velfungerende foreningsliv giver af oplevelser til unge som ældre, bekræfter mig atter engang i vigtigheden af sammenholdet og opbakningen til det lokale. At skulle undvære disse oplevelser understreger det endnu kraftigere for mig.

Grindsted og omegn har så meget at byde på – men det er vigtigere end nogensinde før at vi sørger for at værne om det.


Sporten er ikke pænere end dens indpakning og de tomme tribuner får fællesskabsfølelsen og magien til at forsvinde

Fra klummen Set fra Min Verden
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

15 år på Agrometer

Annonce