Annonce
Ugeavisen Grindsted

Soroptimister farver verden orange i kampen mod kvindevold

Grindsted-Billund Soroptimistklub med formand Birte Krog i midten. Privatfoto
Annonce

Grindsted/Billund: Orange er farven på FN’s kampagne ”Stop vold mod kvinder”, som strækker sig fra den 25. november til den 10. december.

Grindsted-Billund Soroptimistklub markerer kampagnen på Torvet i Grindsted den 28. november 2020 fra kl. 11 og på Byens Plads i Billund den 29. november 2020 fra kl. 14, hvor kvinderne uddeler orange frugt og foldere, der fortæller om problemstillingen.

- Også i Danmark er der grund til at gøre opmærksom på de orange dages fokus på afskaffelse af vold mod kvinder. Hvert år udsættes 38.000 kvinder for partnervold, og 2000 kvinder er på krisecenter. Årligt udsættes cirka 9500 unge kvinder i aldersgruppen 16 til 24 år for vold fra en nuværende eller tidligere kæreste, og en ud af fem kvinder oplever chikane på nettet. Cirka 33.000 børn lever i familier med vold. I en tid med corona, hvor folk i højere grad er isoleret i hjemmene, er der grund til at frygte en eskalering af voldstilfældene, skriver klubben i en pressemeddelelse.

I folderen kan man finde eksempler på, hvor man kan søge hjælp, hvis man er udsat for vold eller har kendskab til andre, der er. Listen kan desuden findes på Soroptimisternes hjemmeside www.soroptimist-danmark.dk/grindstedbillund

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Vindertal 5. december

Ugeavisen Grindsted

Ugens film i biffen

Ugeavisen Grindsted

Vindertal 4. december

Ugeavisen Grindsted

Vindertal 3. december

Ugeavisen Grindsted

Vindertal 2. december

Annonce