Annonce
Ugeavisen Grindsted

Stephanie har smidt 44 kilo

Personlig træner, Heidi Thisted, til venstre, og Stephanie Sølund trænede inden nedlukningen af fitnesscentret i Vestergade sammen en gang om ugen. Foto: Jan Kronvold
Siden januar 2020 har 34-årige Stephanie tabt 44 kilo ved hjælp af kostomlægning og træning. Det var gåture på egen hånd, der satte hende i gang, og hendes personlige træner, Heidi Thisted, der har ført hende frem til målet.

Grindsted: I 2019 vejede 34-årige Stephanie Sølund 115 kilo.

I dag er hun 44 kilo lettere og er blevet godkendt til at få fjernet overflødig hud på maven.

Grunden til at Stephanie Sølund blev så overvægtig er blandt andet, at hun er kronisk syg med fibromyalgi og har konstante smerter i ryg og nakke, og har derfor haft svært ved at bevæge sig ret meget. Hun blev derfor mere og mere inaktiv, og havde adskillige gange prøvet at tabe sig med alle mulige kure. Men uden held. Det var en tur ved hendes kiropraktor, der satte gang i motivationen for Stephanie.

- Han fortalte, at det tog lang tid at ændre på ting. Der indså jeg, at jeg ikke havde givet tingene et reelt forsøg, fortæller Stephanie.

Det besøg blev et vendepunkt i Stephanies kamp mod kiloene.

- Jeg havde svært ved at bevæge mig ret meget, fordi jeg var blevet så stor. Men så startede jeg med at gå ture. Nogle meget korte ture i starten, men de blev længere og længere og jeg lavede en kostomlægning. Det var i januar 2020, fortæller Stephanie, der er uddannet madkundskabslærer.

Gåture og kostomlægning

Fra januar og frem til juni 2020 tabte den 34-årige mor til fire hele 20 kilo ved at gå ture og lægge sin kost om.

- Træningen med Heidi har primært været for at få hjælp til at træne rigtigt - når min ryg i forvejen gør ondt og jeg har en rigtig dårlig holdning. Så for at rette op på dette og træne min ryg på en måde, som jeg kunne holde til, tog jeg kontakt til Heidi. For jeg ville ikke gøre mere skade. Og det er jo primært derfor jeg har trænet, altså for at styrke min i forvejen dårlige ryg. Modet til at arbejde med dette kom i kraft af de 20 kilo jeg tabte og en tro på, at jeg godt kunne mere. Men det har også været fordi, jeg ikke har skulle en masse andre ting, at jeg har kunne finde kræfterne til at træne og gå ture. Jeg kendte ikke Heidi, men jeg havde en veninde der trænede i Sport og Fitness i Grindsted, hvor Heidi havde sit firma, Shape by Thisted, fortæller Stephanie.

Det var i juni 2020, og Heidi Thisted var ikke i tvivl om, at hun kunne hjælpe Stephanie.

- Jeg startede vist med at sige til Heidi, at jeg ikke kunne ret meget, siger Stephanie med et stort smil.

Heidi Thisted og Stephanie Sølund i gang med træningen. Foto: Jan Kronvold

Heidi Thisted skulle hjælpe Stephanie med motion, så det blev mere og andet end gåture.

- Jeg ville gerne ned og være normalvægtig, hvilket vil sige 66 kilo. Jeg mangler i dag fire kilo, men jeg regner med, at den hud, som bliver fjernet, vejer mellem tre og fem kilo, siger Stephanie Sølund.

Annonce

En lang rejse

Det har været en sej kamp for den unge kvinde at nå dertil, hvor hun er i dag. Det har krævet både sved, vilje og tårer.

- Det har været en lang rejse for Stephanie med sådan et vægttab, siger Heidi Thisted.

For Stephanie har det været vigtigt, at Heidi lyttede til hende, og sammen prøvede de sig frem for at finde de ting, som Stephanie kunne og som virkede for hende.

- Jeg trænede fire gange om ugen plus mine gåture, som blev længere og længere. Til sidst fik jeg at vide af Heidi, at jeg skulle holde en ugentlig fridag, så kroppen kunne restituere og ikke blev stresset, fortæller Stephanie.

På grund af coronaen kunne Heidi og Stephanie ikke træne i fitnesscentret i Vestergade i Grindsted, så Heidi lavede et program, som Stephanie kunne følge hjemme på sin terrasse.

- Jeg har indrettet et motionsrum hjemme i mit anneks, og der trænede vi også, siger Heidi Thisted.

Stephanie erkender, at der har været dage, hvor hun var ved at opgive hele projektet.

Annonce

Træningen fortsætter

- Der har været mange gange, hvor jeg ikke gad og træne. Men jeg havde mit mål, og der var kæmpe opbakning fra både familie, venner og ikke mindst Heidi, der har været god til at motivere mig, fortæller Stephanie.

Det har også taget Stephanie mange år at acceptere, at hun er kronisk syg og altid har smerter.

- Jeg har klart fået en optur af at finde ud af, hvad jeg egentlig kan, og jeg får det klart bedre, når jeg træner, siger Stephanie Sølund.

Selv om hun nu har nået sit mål, så har hun ikke i sinde at stoppe med at træne.

-Jeg kommer aldrig fra mine gåture, og jeg har endda fået en del til at gå med på turene. Og jeg vil fortsætte med at træne, og jeg skal have fokus på det resten af livet, siger Stephanie Sølund.

Og hun og Heidi Thisted vil fortsætte det samarbejde, som har båret så meget frugt.

- Stephanie er så disciplineret, og det er vigtigt at få et tæt samarbejde. Vi har trænet sammen én gang om ugen, resten af tiden har hun trænet selv. Så har vi talt og skrevet sammen hele tiden, fortæller Heidi Thisted.


Jeg havde svært ved at bevæge mig ret meget, fordi jeg var blevet så stor

Stephanie Sølund
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Grindsted

Konfirmationsliste

Ugeavisen Grindsted

25 år på Agrometer

Ugeavisen Grindsted

Spilletider byttet om

Annonce