Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Endnu en plejehjems-beboer smittet med covid-19

Covid-19-udbruddet på Kildedalcentret har nu ramt to beboere, en medarbejder og en pårørende. Arkivfoto
Endnu en beboer på Kildedalscentret i Skals er testet positiv for covid-19, og man afventer svar på test af de øvrige beboere og medarbejdere.

Skals: To beboere på Kildedalcentret i Skals er nu smittet med covid-19. Den første beboer på plejecentret og en medarbejder blev konstateret smittet i lørdags, og mandag den 9. november blev endnu en beboer testet positiv. Det skete i forbindelse med en indlæggelse på Regionshospitalet Viborg, oplyser Viborg Kommune.

Status er nu, at to beboere, en pårørende og en medarbejder er smittet.

Alle beboere og medarbejdere på Kildedalcentret er nu testet for første gang, og man forventer at få svar på disse test inden for de næste 24 til 48 timer. Der testes igen om en uge, og derefter ind til der ikke længere findes smittede på plejecentret.

Styrelsen for Patientsikkerhed har tirsdag udstedt et midlertidigt påbud med besøgsrestriktioner. Forbuddet mod besøg omfatter ikke besøg i kritiske situationer eller besøg fra den nærmeste pårørende til en beboer. Kritiske situationer er defineret som uopsætteligt besøg fra en nær pårørende til en kritisk syg eller døende person. Ved kritiske situationer forstås også besøg fra nære pårørende til beboere med kognitive funktionsnedsættelser, hvor det er svært at forstå og acceptere et besøgspåbud.

Annonce

Alle besøg skal aftales

Viborg Kommune understreger, at alle besøg på Kildedalcenteret skal aftales og koordineres med ledelsen på stedet. Ledelsen vil kontakte alle pårørende for at gøre opmærksom på dette.

Kommunen gør også opmærksom på, at beboernes muligheder for og ret til at forlade plejecentret bevares. Der vil i den sammenhæng være et udvidet fokus på at forebygge smitte i samarbejde med de pårørende og beboerne.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce