Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Friplejehjem nærmer sig målet

Sådan ser Løgstrups kommende friplejehjem ud i en visualisering. Illustration: Den selvejende institution Løgstrup Friplejehjem
Det går fint med finde økonomisk støtte til etableringen af Løgstrup Friplejehjem. Målet var 400.000 kroner inden den 1. juli, og man har nu nået den halve million og er tæt på målet om at stille med 600.000 kroner til projekteringen.
Annonce

Løgstrup: Indsamlingen af midler til at kunne etablere Løgstrup Friplejehjem går godt. De konstaterer næstformanden for Løgstrup Friplejehjem, Gudrun Bjerregaard i en samlet status for arbejdet med at realiseret friplejehjemmet.

Støtteforeningen for Løgstrup Friplejehjem er i gang med at indsamle økonomiske midler til at dække projekteringsudgifterne i forbindelse med etableringen af friplejehjemmet. Målet var at indsamle 400.000 kroner inden 1. juli 2019, og dette delmål er nu nået ved hjælp af sponsorater og tilsagn fra fonde, arrangementsoverskud og blandt andet fra kontingenter. Faktisk er man længere end det, da man er nået den halve million, og derved kun er 100.000 kroner fra at nå det endelige mål på 600.000 kroner. LAG Skive-Viborg har støttet med 185.000 kroner, Anders Brøndum Fonden med 50.000 kroner, Den Jyske Sparekasse med 20.000 kroner og private donationer og lokal indsamlinger har givet 145.000 kroner. Den 15. marts i år havde bestyrelsen arrangeret indsamlingsfest til fordel for Løgstrup Friplejehjem. Her blev 170 deltagere underholdt af Jette Torp og Jan Kaspersen og fik musik af Henning Pedersen, og den fest rejste et pænt overskud på godt 50.000 kroner - herunder mange fine donationer og sponsorater. Senest har Lars Seier Christensen givet tilsagn om 100.000 kroner, skriver Gudrun Bjerregaard, og understreger, at bestyrelsen for henholdsvis Løgstrup Friplejehjem og Støtteforeningen er "meget ydmyge og dybt taknemmelige for den flotte opbakning, som projektet Løgstrup Friplejehjem har mødt".

- Vi skylder alle bidragydere en stor tak - uanset om de har givet små eller store beløb, siger næstformanden for Løgstrup Friplejehjem Gudrun Bjerregaard.

Støtteforeningen håber fortsat, at borgere, erhvervsdrivende og andre vil yde et bidrag til realisering af friplejehjemmet, så man når helt i mål. Man må meget gerne spørge venner, familie, bekendte, naboer og andre, om de har lyst til at støtte projektet, lyder opfordringen.

Sådan skal friplehjemmet placeres på grunden på Hjarbækvej. Kort: Løgstrup Friplejehjem.
Annonce

Klar i august 2020

I forhold til kommuneplan og den nødvendige lokalplan er man også mere end godt på vej. Kommuneplantillægget for friplejehjemmets areal på Hjarbækvej 59 er vedtaget og lokalplanen har været i høring i fire uger uden bemærkninger. Planen er derfor vedtaget og offentliggjort, og forventes at blive endeligt vedtaget den 13. juni. Derefter kan man gå videre med byggeansøgning og udbudsrunde. Viborg Museum har foretaget prøvegravninger på friplejehjemmets byggegrund for at undersøge, om der skulle være historisk materiale i området, og der blev der ikke fundet fortidsminder af betydning, og Viborg Museum har derfor frigivet det berørte areal.

Bestyrelsen holder for tiden møder med arkitekten for at få de sidste detaljer ved byggeriet på plads. Medio juni forventes byggeriet at kunne sendes i udbud og medio august 2019 vil vinderen af udbuddet blive udpeget. Dermed kan byggeriet påbegyndes omkring 1. september og Løgstrup Friplejehjem kan være færdigt og tages i brug i august 2020. Bestyrelsen for Løgstrup Friplejehjem har indgået en aftale med Nykredit om realkreditlån og Sparekassen Kronjylland om finansiering af Løgstrup Friplejehjem. Dermed er en af de vigtigste forudsætninger for projektet opfyldt. Der er også indgået en administrationsaftale med Danske Diakonhjem. Støtteforeningen for Løgstrup Friplejehjem har fornyligt holdt generalforsamling med genvalg af bestyrelsesmedlemmer. Kontingentet for 2019 er uændret: 50 kroner for personligt medlemskab, og 100 kroner for et husstandsmedlemskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce