Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Klassisk i sommervarmen: Kammermusik i kirker trak fulde huse

Humøret var højt, og ifølge det oplyste var musikerne i det hele taget godt tilfredse med forløbet af dette års kammermusikfestival i kirkerne ved Hjarbæk Fjord. Privatfoto
Kammermusikfestivalen nær Hjarbæk Fjord trak atter fulde kirker otte gange. De intime og intense koncerter skaber fællesskab mellem arrangører, musikere og publikum, forlyder det.
Annonce

Viborgegnen: - Musikerne er meget begejstrede for koncerterne. Der opstår et særligt fællesskab mellem musikere, publikum og arrangører.

Det siger Malene Eigenbroth, formand for foreningen bag Kammermusik ved Hjarbæk Fjord efter den nyligt overståede festival med otte kirkekoncerter fordelt over fire dage og - og syv kirker.

Koncerterne med klassisk musik i kirker i nærheden af Hjarbæk Fjord har efterhånden kørt i 16 år. De første mange år som en "Bach-festival". Men de seneste år med et bredere repertoire og altså som en "kammermusikfestival". Foruden Johann Sebastian Bach var det i år med kompositioner af blandt andre Beethoven, Ravel og Schubert.

Mange af musikerne er dog de samme. Og en af dem, violinisten Aleksander Kølbel, er med i foreningsbestyrelsen og ankermand i forhold til at samle et antal musikere fra DR's Symfoniorkester og Det Kongelige Kapel.

Der var også i år en intens og intim stemning under kirkekoncerterne i forbindelse med festivalen Kammermusik ved Hjarbæk Fjord. Privatfoto
Annonce

Hovedkvarter i Kvols

Det lykkedes også fint i år, hvor en snes musikere takkede ja til en forlænget jysk weekend, hvor der var privat indkvartering og ellers "hovedkvarter" i Kvols Forsamlingshus. Her blev der både øvet samt indtaget frokost og aftensmad.

Både eftermiddage og aftener var der så koncert. Malene Eigenbroth fortæller, at der var fuldt hus til dem alle - mellem 60 og 100 mennesker. Koncerterne blev holdt i Taarup Kirke (to gange) og i Kvols, Romlund, Rødding, Ørslevkloster, Lynderup og Lundø. For de to sidstnævntes vedkommende var det første gang.

Og måske bliver det ikke sidste gang. Foreningen bag Kammermusik ved Hjarbæk Fjord har i hvert fald intention om også næste sommer at gentage festivalen.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Annonce