Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Landsbysammenslutning er klar med julekampagne

Landsbysammenslutningen har sponsoret grønne veste og kasketter til de mange grupper af landsbypedeller, som er oprettet rundt om i kommunen. Billedet her er fra Ørum. Arkivfoto: Morten Pedersen
Viborg Landsbysammenslutning sætter fokus på landdistrikterne med en kampagne i ugerne op til jul.

Viborgegnen: Med en julekampagne vil Viborg Landsbysammenslutning - også kaldet Vibland - sætte lys på landsbyer og lokalområder i Viborg Kommunes landdistrikter i den mørke tid frem til jul.

Kampagnen begynder i den kommende weekend med en video-konkurrencen med navnet "Lokale vitaminer til det gode humør", hvor borgerne i landsbyerne opfordres til at lave en kort video om lokalområdet. Filmene, som man skal uploade til Viblands facebookside i fire kategorier, præmieres med gavekurve til de bedste.

I uge 50 fortsætter Vibland med en opfordring om at indsende billeder af juleudsmykningen i ens egen landsby, og i uge 51 opfordres børnene til at komme med tegninger af deres oplevelser af julen i landsbyerne.

Annonce

- Vi glæder os rigtig meget til at høre fra vores mange følgere ude i landsbyerne, så vi kan dele alle de mange gode oplevelser, vi har til fælles ude i landdistrikterne også i denne mørke tid, hvor vi nu kan gå og glæde os over lysene, dekorationerne og kreativiteten, siger Lone Kastbjerg, der er formand for Vibland.

Bredere bestyrelse

Landsbysammenslutningen udvidede på en corona-forsinket generalforsamling i oktober sin bestyrelse. For at være så bredt repræsenteret som muligt er der kommet to nye medlemmer med.

Generalforsamlingen samlede cirka 40 landsby-repræsentanter. Her fortalte Lone Kastbjerg blandt andet om landsbysammenslutningens succes med at få organiseret landsbypedeller i mange lokalsamfund. Sammen med Viborg Kommune har man lavet aftaler om arbejdsfordeling og forsikring, og Vibland har sponseret landsbypedellerne med veste og kasketter.

- Vi har fået så mange positive tilbagemeldinger fra de landsbyer, der har fået deres egne landsbypedeller. Man er glade for, at der er kommet styr på rammerne for deres arbejde, og så hører vi også, at de med de grønne veste og caps har fået en positiv synlighed, og de bliver hilst med stor anerkendelse for det arbejde, de laver, siger Lone Kastbjerg.

Annonce

Turist i egen kommune

Landsbysammenslutningen har også under indtryk af corona-udbruddet haft gang i konceptet "Turist i egen kommune". Ideen var født lang tid før corona, men i 2020 fik konceptet en ny og uventet aktualitet. Kommunens landdistriktsudvalg støttede projektet med 220.000 kroner, som blandt andet er brugt på at udvikle hjemmesiden vibland.dk og en facebookside.

- Vi fik en henvendelse fra landdistriktsudvalget, som så en mulighed for at markedsføre kommunen som turistmål gennem vores koncept. Og det var jo netop vores hensigt: At fremhæve de store værdier, vi har i vores landdistrikter som turistmål for kommunens egne borgere, siger Lone Kastbjerg, som betegner "Turist i egen kommune" som en kæmpesucces.

Bestyrelsen for Vibland

Bestyrelsen for Vibland ser således ud. I parentes er nævnt de poster, som medlemmerne har fået ved konstitueringen:

Lone Kastberg, Møldrup (formand).

Jesper Bech, Romlund (næstformand).

Gitte Hagsholm, Hammershøj.

Ida Korgaard, Gl. Hvam (kasserer).

Kirsten Andersen, Klejtrup.

Susanne Kraft, Kvorning (sekretær).

Carsten Christensen, Daugbjerg.

Peter Skovmos, Karup.

Ingrid Bøgevig, Fristrup (genvalgt i et halvt år).

Suppleanter: Knud Erik Christensen, Ravnstrup, og Kurt Madsen, Rødkærsbro.

Revisor og revisorsuppleant: Oda Thomsen, Kjeldbjerg, Frank Larsen, Karup.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce