Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Jutlander Bank i Aalestrup og Sparekassen Vendsyssel i Viborg er med i den fusion, der bliver til Sparekassen Danmark. Foto: Scanpix og Google
Sparekassen Vendsyssel og Jutlanter Bank bliver til "Sparekassen Danmark". Det betyder nyt navn til filialerne i Viborg og Aalestrup.

Viborg/Aalestrup: Kunderne i Sparekassen Vendsyssels filial i Viborg og Jutlander Bank i Aalestrup skal i fremtiden vænne sig til et nyt navn på deres pengeinstitut.

Her vil der stå Sparekassen Danmark uden på filialerne. Et resultat af en fusion mellem Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank.

Der vil være tale om en såkaldt ligeværdig fusion, hvor Sparekassen Vendsyssel vil være det fortsættende pengeinstitut under det nye navn.

Annonce

I meddelelsen udtaler Per Sønderup, der er ordførende direktør i Jutlander Bank, at målet med fusionen er at skabe landets største, mest velindtjenende og bedst kapitaliserede garantsparekasse.

- Vi er stærke hver for sig, men bliver endnu stærkere sammen. Vi har fundet sammen af lyst og ikke af nød. Det overordnede værdigrundlag vil fortsat være baseret på lokal nærhed, og kunderne kan fortsat være trygge ved, at den personlige rådgivning er til kundernes fordel.


Vi er stærke hver for sig, men bliver endnu stærkere sammen. Vi har fundet sammen af lyst og ikke af nød.

Per Sønderup


- Vi vil sammen blive en endnu mere attraktiv arbejdsplads, hvor nuværende og kommende medarbejdere vil få mange flere muligheder, siger Per Sønderup i meddelelsen.

Kræver godkendelse

Sparekassen Danmark vil få en samfundsmæssig bæredygtig forretningsmodel, hvor en stor del af indtjeningen gives tilbage til de lokalsamfund, hvor pengene er tjent, skrives der videre i børsmeddelelsen.

Før den endelige godkendelse af fusionen skal den godkendes på en generalforsamling i Jutlander Bank, et repræsentantskabsmøde blandt garanterne i Sparekassen Vendsyssel samt godkendes af myndighederne.

Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank rangerer som henholdsvis nummer syv og ni på listen over danske banker og pengeinstitutter med en arbejdende kapital på over 12 milliarder kroner, viser en opgørelse fra Finanstilsynet.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Glade Skals-spejdere på sommerlejr

Annonce
Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Kynismen manglede for Skals i bittert pointtab

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Lokale pengeinstitutter med i fusion - bliver til Sparekassen Danmark

Annonce