Annonce
Ugeavisen Møldrup-Aalestrup

Spil Dansk-ugen: Efterskoleelever i venskabelig komponist-dyst

Eleverne på Klejtrup Musikefterskole havde i anledning af Spil Dansk-dagen en workshop i sangkomposition.

Klejtrup: Spil Dansk ugen er i fuld gang og flere steder er der workshops om dansk musik for børn og unge på skoler i Viborg Kommune.

På Klejtrup musikefterskole blev der for leden afholdt workshop i sangkomposition. Her blev eleverne udfordret på genren "listesange" - sange, som indeholder en sangtekst, der lige så godt kunne have været opremsning fra en nedskrevet liste.

Foredragsholderen og komponisten, Anders Graae, bruger blandt andet "My favorite things" fra musicalen, The Sound of Music og Billy Joels "We Didn’t start the fire" som eksempler på listesange.

Et stort stykke arbejde

Foruden det at give eleverne et indblik i en genre, som de måske ikke er syndelig bekendte med, så var formålet med foredraget også at gøre de unge bevidste om, hvor stort et stykke arbejde, der ligger bag den skabende proces: At det at skrive musik, er et seriøst stykke arbejde.

Eleverne fik også mulighed for selv at prøve kræfter med listesange. I grupper fik de til opgave at skrive og komponere en sang, og blandt emnerne var Afrikas dyr, jordens undergang og en festlig fredag aften til en ungdomsfest, og efterfølgende optrådte eleverne med sangene for hinanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce