Annoncørbetalt indhold

5 % lavere end gennemsnitsrenten: Sådan sparer du penge på refinansiering

Foto: Ikano Bank

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Refinansierede forbrugslån fra Ikano Bank har en gennemsnitlig rente på 8,75 % sammenlignet med 14,59 %, der var gennemsnit på landsbasis i maj 2023. Med lavere renter kan du spare mange penge.

Ikano Bank har hjulpet mange låntagere til en lavere rente gennem refinansiering.

– Når vi sammenligner vores gennemsnitsrente med vores konkurrenter, ser vi, at vi har en markant lavere rente. Den gennemsnitlige låntager sparer 5 % på renten.

Det siger Christian Gagnum, der er ansvarlig for lån og refinansiering hos Ikano Bank.

Tallene kommer fra en sammenligning af den gennemsnitlige rente på forbrugslån, der er indhentet fra Gjeldsregisteret. Tallene viser, at den gennemsnitlige rente i maj 2023 var 14,59 %. Dette er en stigning fra den foregående sats på 14,44 % måneden før:

PR-foto credit


Priseksempel: 180.000 kr./5 år, nominel rente 8,9 %, effektiv rente 10,12 %, omkostninger 47.785 kr., i alt 227.785 kr.

Godt tidspunkt at tjekke efter nye aftaler
Norges Bank hæver styringsrenten for at standse den stadigt stigende inflation. Bankerne følger trop og hæver renten på realkreditlån, forbrugslån, billån, kreditkort og andre lån.

– Efterhånden som flere banker hæver deres renter, kan det være en god idé at kigge på den aftale, du har i dag.

I Ikano Bank er renten noget lavere på større lån. Den gennemsnitlige rente er 8,75 % og er lavere end markedsgennemsnittet.

Så meget kan du spare
Hvis du i øjeblikket har en rente på 15 %, et terminsgebyr på 50 kr. og et etableringsgebyr på 900 kr., ser de samlede omkostninger således ud:

Priseksempel: 180.000 kr./5 år, nominel rente 15 %, effektiv rente 16,94 %, omkostninger 81.216 kr., i alt 261.216 kr.

Men hvis du får 10 % i rente med de samme gebyrer, vil de samlede omkostninger se sådan ud:

Priseksempel: 180.000 kr./5 år, nominel rente 10 %, effektiv rente 11,23 %, omkostninger 53.615 kr., i alt 233.615 kr.

Der er med andre ord meget at spare ved at kigge efter en ny aftale, hvis du har et forbrugslån eller anden gæld.

Derfor sparer du penge med refinansiering 
Refinansiering betyder, at du samler forbrugslån, smålån, kreditkort og anden gæld uden sikkerhed i et nyt lån. Den nye bank overtager den gæld, du har i dag.

Lån, kredit og anden gæld har flere gebyrer. Hvis du har flere lån, betaler du ofte det samme gebyr flere gange. Men hvis du samler lånene, betaler du kun gebyrer for ét lån. Det giver dig derfor mulighed for at spare meget ved at refinansiere.

Derudover skal den nye bank kunne give et godt tilbud – ellers skal du ikke flytte dine lån. Banken kan give dig et godt tilbud gennem en lavere rente.

Samlet kan vi sige, at du sparer på refinansiering på grund af færre gebyrer og lavere renter.

Andre fordele ved refinansiering
Lavere renter betyder normalt mindre månedlige beløb. Det betyder, at du har mere frihed i din hverdag, og det kan give dig større økonomisk frihed.

Når du refinansierer, betaler du kun én långiver. Dette kan give dig et bedre overblik over din økonomi.

Derudover kan refinansiering give dig bedre kontrol over din tilbagebetaling. Desuden kan det gøre det nemmere at betale gælden af.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

  • Foto: Ikano Bank
  • PR-foto credit