Annoncørbetalt indhold

Dette skal du holde øje med, når du slår nummerplade op

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af TjekBil

De tårnhøje danske registreringsafgifter og øvrige udgifter på særligt nyere, større og mindre brændstoføkonomiske biler gør at rigtig mange danskere vælger at købe deres deres biler brugt. Det kan ofte også rigtig godt betale sig, hvor der er et kæmpe marked for brugte biler i både Danmark og vores omkringliggende nabolande. Ved at købe en bil brugt, kan du ofte spare en masse penge, da udbetalingen til bilen er langt lavere end hos en forhandler. Selvom dette er tilfældet, bør du dog som køber stadig være på vagt, når du køber din bil brugt. Ikke alle sælgere har således rent mel i posen, hvor du bed forhastet bilkøb af brugtvogn risikerer at overtage en stor gæld i bilen fra den tidligere ejer, eller alternativt bare overtager en bil i langt dårligere stand end der var reklameret for.


Inden du køber en brugt bil, bør du derfor altid tage dig dine forholdsregler og tjekke bilens nummerplade på Tjekbil, for informationer om bilens økonomiske og funktionelle forhold.


Hvilke oplysninger kan jeg finde ved hjælp af nummerplade?

En bils nummerplade afslører meget om bilens historik i forhold til både ejerskab, bilens stand og økonomi. Ved hjælp af et enkelt nummerpladesøgning på Tjekbil.dk kan du således lynhurtigt inhente oplysninger om blandt andet bilens registrerede ejer, tidligere synsrapporter fra synshaller, samt blive informeret om eventuel restgæld i bilen. Sidstnævnte er meget vigtigt at være opmærksom på som potentiel køber af en brugt bil, da denne gæld uden særlige aftaler vil blive overført til den nye ejer. Køber du en en brugt bil med gæld i, venter dig derfor en større eller mindre ekstraregning, som de færreste bryder sig om.

Oplysninger du kan få udleveret på en nummerpladesøgning stammer direkte fra institutioner som Skat, Trafikstyrelsen, Tinglysning, Bilgalleri og Bilhandel, hvortil de oplysninger du vil modtage på en søgning vil være til at stole på.


Mange snyder med kilometertælleren

Der kan være mange gode grunde til at spole kilometertælleren tilbage, hvilket heller ikke er ulovligt i Danmark. Som køber af en brugt bil bør du derfor være opmærksom på, at du langt fra altid kan stole på det tal som kilometertælleren viser. Bilens ejer (sælger), skal dog som loven foreskriver det være i stand til at oplyse det reelle antal kørte kilometer i bilen, hvis ejeren ønsker at sælge. Ofte kan du regne med de tal som er angivet i bilens synsrapport, som du også kan finde gennem en søgning på bilens nummerplade. Fra tid til anden kan det dog ske at bilens ejer glemmer at informere om, at der er drejet på kilometertælleren, hvorefter den seneste rapport ikke helt stemmer overens med sandheden. Som potentiel køber bør du derfor altid være tjekke disse tal nøje igennem, og spørge sælger direkte indtil tallene hvis de er i tvivl om, hvorvidt det angivne tal kan være korrekt.


Undgå at købe en stjålet vogn

Siden nummerpladesøgningen er blevet frit tilgængeligt for alle danskere med en internetforbindelse, er det blevet langt svære for biltyve at komme af med deres brugte biler - i hvert fald indenfor de danske grænser. Falder du over - eller bliver du tilbudt en billig bil, som du er bare det mindste i tvivl om, hvorvidt det også er den rette ejer af bilen, du handler med, bør du derfor altid tjekke bilens informationer gennem en nummerpladesøgning. Her bør du særligt være opmærksom på om bilens registreringsoplysninger og sælgerens informationer stemmer overens med de sælger opgiver. Generelt bør du dog være kritisk overfor de oplysninger du kan finde, og læse dem alle nøje igennem. En god ide er derfor også at møde personlig op og bese bilen inden købsaftalen underskrives, for at sikre dig, at bilen du måske har fundet til salg online på nettet, også passer perfekt på beskrivelsen af den bil du finder foran dig, men også den bil som er beskrevet i blandt andet synsrapporterne.


Gæld i bilen

I nogle salgsannoncer fremgår det ikke af opslaget, om der er restgæld i bilen. Er der restgæld i bilen, betyder det, at bilens ejer stadig skylder penge til banken eller en anden finansieringsselskab for den oprindelige køb af bilen. Er der tale om en nyere bil der har været handlet flere gange de seneste år, kan du endda være så uheldig at restgælden ikke stammer fra bilens nuværende køber, men måske ejen før denne. Under alle omstændigheder vil denne gæld overtages af dig som ny køber og registreret ejer af bilen, hvortil du gør klogt i at sikre dig mod potentiel retsgæld på Tjekbil.dk´s nummerpladesøning først. Betaler du nemlig ikke denne gæld eller ekstraregning som det i virkeligheden er, risikerer du nemlig at banken som følge af tinglysning af bilen ser sig nødsaget til at sælge bilen videre for at dække tabet, hvilket som oftest vil resultere i et endnu større økonomiske tab set fra din side af.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit