Annoncørbetalt indhold

Er din pension for dig?

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af heap.dk

Der kan være mange grunde til, at det kan være smart at flytte pension. Det kan være,man har skiftet arbejde, har pensioner i forskellige selskaber, eller man simpelthen bare er utilfreds. Uanset grunden, er det vigtigt at være tilfreds med sin pension, og derfor er det måske værd at tjekke, hvad der ellers er på markedet for at sikre sit valg. Dog er det også vigtigt at tjekke, om man faktisk er i stand til at flytte sin pension. Hvis pensionen er tilknyttet firmaet, hvor man er ansat, er man som udgangspunkt låst til denne under sit ansættelsesforløb.


Første trin: Kan du flytte din pension?

Som tidligere nævnt er det svært at flytte sin pension, hvis den er tilknyttet firmaet. Hvis man skifter job, kan man forsøge at flytte pensionen, men det er pensionsselskabet, der vurderer om flytningen godkendes. Hvis man derimod har en privat pension, kan man godt flytte den. Dog er dette sjældent gratis. Nogle pensionsselskaber betaler for flytningen, hvis den er over et vist beløb, men som udgangspunkt er der en egenbetaling på et par tusinde kroner. Derudover er der ofte gode forsikringsaftaler knyttet til en pension, så hvis man har forsikringer tilknyttet sin pension, skal man undersøge, om man kan tegne de samme hos det nye pensionsselskab og samtidig være opmærksom på, at en sådan ansøgning stadig kan blive afvist.


Andet trin: Vil du flytte din pension?

Hvis man har mange pensioner i flere forskellige selskaber, giver det mening at samle dem ét sted. Så undgår man nemlig at de bliver mindre på grund af gebyrer og omkostninger. Der kan være mange penge at spare ved at samle adskillige små pensioner ved ét selskab. Dog skal man gøre op med sig selv, om det er det værd. Det er heller ikke ligegyldigt hvad ens indbetaling til pensionen bliver investeret i, så hvis man er meget interesseret i hvad der genererer ens pensions-udbytte, er det værd at undersøge hvad de forskellige selskaber investerer i og beslutte sig derfra.


Tredje trin: Tag en beslutning

Efter at have overvejet om man kan flytte sin pension, og om man vil, er det tid til at beslutte sig. Hvis man har en privat pension kan man nemmere skifte - hvis man fx vurderer, at man ikke længere er tilfreds. Man kan også med fordel samle sine forskellige pensioner hos ét selskab, hvis dette er muligt. Samtidig kan man overveje at undersøge, hvad pengene bliver investeret i og så støtte de selskaber, der passer med ens værdisæt.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit