Annoncørbetalt indhold

Danskerne er blevet helt tossede med elbiler

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af hyundai.dk.

Udviklingen for antallet af nyregistrerede personbiler viser i den grad, at flere og flere danskere har taget elbilen til sig. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i december 2023 var klart flest nyregistrerede elbiler, der dermed har overhalet de benzindrevne personbiler i den seneste periode.

En markant stigning i antallet af nyregistrerede elbiler

Der er ingen tvivl om, at elbiler er blevet et meget mere almindeligt syn på landevejene. Det viser i hvert fald udviklingen i antallet af nyregistrerede personbiler, der kører på el. Ifølge Danmarks Statistik blev der i december 2023 registreret knap 10.000 nye elbiler, mens antallet af nyregistrerede benzindrevne biler lå på ca. 6.000 stk som det næsthøjeste. Dermed har Danmark også rundet i alt 200.000 elbiler på vejene.

Udviklingen i antallet af elbiler har i lang tid været stigende i løbet af de seneste par år, men de seneste tal illustrerer et markant boost i elbilsalget. Til gengæld er udviklingen i antallet af nyregistrerede hybridbiler stagneret en smule, hvilket blandt andet kan tyde på, at flere har valgt at gå med en elbil.

Elbiler er det store hit blandt private, mens det halter lidt mere efter hos virksomhederne

Det er især private bilister, der har kastet deres kærlighed over elbiler. I november og december 2023 blev der registreret hhv. mere end 5.000 og 7.000 elbiler blandt private husholdninger, hvilket er et betydeligt større antal end blandt andet benzindrevne personbiler. For erhvervsdrivende viser tallene dog, at benzinbilerne stadig er det foretrukne valg, når det kommer til personbiler, dog med en lille stigning ift. nyregistrerede elbiler i den seneste periode.

Hvad lægger til grund for det stigende salg af elbiler i Danmark?

Så hvad skyldes det egentlig, at salget af elbiler i Danmark oplever den stigning, det gør? Det kan sandsynligvis forklares af flere faktorer. For det første er der de miljømæssige fordele ved elbiler, der ikke bruger fossile brændstoffer eller udleder CO2 under kørsel. Flere danskere har set vigtigheden i den grønne omstilling og har også indset, hvilken retning samfundet bevæger sig i.

For det andet er priserne på mange elbiler faldet markant, hvilket har gjort elbilen til et mere tilgængeligt alternativ for mange. Dertil har Regeringen indført økonomiske incitamenter og støtteordninger, der gør det mere økonomisk attraktivt at købe en elbil. Det voksende netværk af ladestandere og p-pladser forbeholdt elbiler, har også gjort det nemmere at oplade elbilerne. Og så er der naturligvis også den teknologiske udvikling, der har forbedret mange nyere elbilers rækkevidde og opladningshastigheder.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.