Annoncørbetalt indhold

Derfor skal du vælge et orangeri

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af Juliana Drivhuse A/S

Orangerier bliver mere og populært blandt de danske haveejere, og de smukke store drivhuse pryder mange haver. Udover æstetikken er orangeriet et spændende valg, da et orangeri åbner op for en masse muligheder. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvad et orangeri kan rumme. Læs med her og få et indblik i fordelene ved at investere i et orangeri.

Skal du købe nyt drivhus, så overvej at købe et orangeri

Står du foran en investering i nyt drivhus, kan du overveje at gå en helt ny og spændende vej ved at investere i et orangeri. Det vil se smukt ud i din have, og det vil åbne op for mange interessante muligheder - både når det kommer til valg af planter og til udnyttelse som udestue eller uderum.

For at købe et drivhus bør man først overveje budget, størrelse og type samt placering. Herefter kan man vælge en pålidelig forhandler, bestille og montere drivhuset i henhold til instruktionerne eller ansætte en professionel til at gøre det.

Historien bag orangerier

Orangerier har sin oprindelse fra de franske slotte, hvor de kom frem i 1700-tallet. Siden bredte fænomenet sig til de øvrige kongefamilier og aristokratier rundtom i Europa, og i 1800-tallet nåede orangerierne til den danske adels haver og parker.

Hele idéen bag orangerierne udsprang af et ønske om at have et lunt sted, hvor blomster og planter kunne opbevares om vinteren. Til det brug udviklede man en hybrid mellem en havestue og et drivhus. Det tog ikke lang tid, før man også fandt ud af, at orangerier var et skønt opholdssted hele året rundt.

Et orangeri er oplagt til eksotiske planter

Et orangeri er et fantastisk sted at dyrke eksotiske planter, som kræver masser af lys og varme. I orangeriet kan du dyrke tropiske, varmekrævende planter som ananaspalmer, citrustræer og oliventræer. Det vil også give de ideelle vækstbetingelser for smukke eksotiske blomster som nerie, kamelia og englebasun.

Med en sådan overflod af sydlandske planter og blomster kommer et orangeri virkelig til sin ret. Det vil ikke kun være en fryd at opholde sig i orangeriet. Det vil også være et smukt syn at beskue udefra fra haven eller inde fra stuen.

Hvordan adskiller et orangeri sig fra et drivhus?

En af de helt store forskelle på de to typer af drivhuse er konstruktionen. Hvor drivhuset er relativt simpelt opbygget, minder et orangeri i sit udgangspunkt mere om en havestue eller udestue. Soklen er som oftest bygget af mursten. Der er opsat et rigtig tag, og loftshøjden giver mulighed for at kunne dyrke høje planter og træer. Et orangeri er også opvarmet hele året, således frostsarte planter kan overvintre uden at gå til.

Hvis du er mest interesseret i at have et sted, hvor du vil primært vil dyrke grønsager, vil drivhuset være det optimale valg for dig. Er du derimod mere interesseret i at have en havestue, hvor du sidder omgivet af citrontræer, lavendelplanter og nektarintræer, skal du gå med et orangeri.

Udestue eller uderum

Det er oplagt at udnytte orangeriet som en oase og et særligt rum til hygge, ro og samvær i alle årets måneder. Orangeriets unikke konstruktion bidrager med både et fantastisk lysindfald og varme fra det tidlige forår til det sene efterår. Der er samtidig en meget bedre isolering end i et klassisk drivhus, da orangeriet bliver opvarmet hele året rundt.

På grund af orangeriets størrelse i bredde og højde er der masser af plads til alverdens planter og blomster ved siden af havemøbler, loungesæt og spisebord. Der vil også være plads til store krukker, plantebord og reoler.


Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit