Annoncørbetalt indhold

Er du førstegangskøber?

PR-foto credit

Denne artikel er sponsoreret af advodan.dk

Det danske boligmarked kan være notorisk svært at komme ind på, hvis man er førstegangskøber og ikke kommer med et eventuelt overskud fra et tidligere boligsalg. Men med et boligmarked hvor priserne falder dagligt, så ser udsigten til at blive boligejere noget lysere ud. Herunder får du gode råd til at gribe købsprocessen an, så du undgår at købe katten i sækken og risikere en høj gæld.

Spar op i god tid og undgå banklånet

Når du skal låne penge til at købe en bolig, så kan du ikke låne til hele købet med et realkreditlån – du skal derfor selv komme med 20% af lånet. Som udgangspunkt skal de 5 % komme fra din egen kontantopsparing, og de resterende kommer banken med, hvis du er godkendt til at låne beløbet.

Et boliglån er dog ikke et billigt lån, og hvis du skal låne et par hundrede tusinder, så kan det hurtigt blive dyrt og påvirke din økonomi i lang tid. Det kan derfor være en rigtig god ide at spare op i længere tid, så du ikke skal låne 15% af banken. Har du muligheden og ikke mindst tålmodigheden kan du med fordel spare de 20 % op og undgå at skulle låne i banken.

Ejer eller andel?

Med et boligmarked hvor priserne på ejerboliger er tårnhøje, kan en andelsbolig være et alternativ. Dog skal du være opmærksom på, at der er væsentlige forskelle på en ejer- og en andelsbolig. Først og fremmest ejer du ikke din andelslejlighed på samme som måde som med en ejerlejlighed. Du er derimod andelshaver i andelsforeningen, og derfor ”køber” du dig ind i andelsforeningen og dennes gæld. Har foreningen en usund økonomi kan du altså risikere at de månedlige omkostninger for lejligheden stiger betydeligt. Du skal dog også være opmærksom på, at du ikke kan finansiere købet af en andelslejlighed med et realkreditlån, du skal derfor ud at låne i banken, hvis du ikke har pengene kontant.

Få gennemgået husets stand

Når du har styr på økonomien, bliver det sjovt. Og du skal på boligjagt. Men inden du lader dig forelske i det, der tilsyneladende ser ud til at være det perfekte hus, så bør du have en professionel byggesagkyndig med, der gennemgår husets stand og finder alle de fejl og mangler, der skal fikses. Er huset nemlig i dårligere stand end først antaget, kan du risikere at skulle bære omkostningerne, hvis sælgeren ikke er ansvarlig.

Kontakt en boligadvokat

Det er dyrt at købe bolig, og det kan blive rigtig dyrt, hvis du ikke har haft en boligadvokat til at tjekke alle papirerne igennem. Med en boligadvokat har du også mulighed for at benytte dig af advokatforbeholdet, der grundlæggende betyder, at du kan trække dig ud af en aftale – uden at skulle betale 1% af købesummen til sælgeren.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit