Annoncørbetalt indhold

Solceller: Grøn strøm direkte fra himlen

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Solenergi er en kilde til grøn strøm, i både stor efterspørgsel og hastig udvikling. Mange vil nemlig gerne have strøm fra andet end fossile brændstoffer, og her er solen en mulighed. Hvis du går og overvejer at få en solcelle til at supplere dit strømforbrug, kan du læse med her og få grundviden til at finde din løsning.

En anden kilde til strøm

Hvis du har en solcelle installeret i dit hjem, producerer den jævnstrøm, når den rammes af solens stråler. Derefter skal strømmen omdannes til vekselstrøm via en inverter til solceller, inden den kan sendes rundt til stikkontakter og apparater i hjemmet. Inverteren er derfor et tilkøb til din nuværende strømforsyning, der sikrer, at en større andel af din strøm kommer fra sollyset, som din solcelle opfanger.

Det betyder altså med andre ord, at du skal have styr på hele installationen, før dit hjem får grøn strøm fra solen. Mange udbydere af solceller og invertere i dag sælger også installationen med, og ellers kan du ofte kontakte en lokal elektriker og få hjælp, hvis du ikke kan installere den selv.

En ganske almindelig installation

Det at få en solcelle og inverter installeret er ikke meget mere omfattende end andre nye installeringer. Det kræver blot, at du selv undersøger, hvad fremgangsmetoden er, eller kontakter en fagperson, der kender til den.

Inden du går i gang med at installere, skal du dog sørge for at vælge de rigtige produkter, både cellen selv og inverteren, hvis du ikke allerede har en. Start med at undersøge din nuværende strømboks, og om dit hjems nuværende løsning er kompatibel med en solcelle, eller om der kommer yderligere udgifter oveni.

Herefter skal du undersøge de forskellige produktmuligheder. I forhold til en inverter skal du tænke på levetid og styrke, mens der er andre faktorer, der gør sig gældende hos solcellen. Endnu vigtigere skal du sikre dig, at de er kompatible, især hvis du køber fra separate udbydere. Sørg for, at der er styr på alt dette, inden installeringen påbegyndes.

Tjek dit forbrug

Grøn strøm er fremtiden, men som alt ligger nu, er der stadig langt 100% grøn energi. Solenergi vil kun kunne supplere dit nuværende forbrug, og det kan derfor være smart at tjekke det inden da, som man hurtigt får afklaret, hvor meget man sparer eller potentielt kan spare med solenergi. Hav også styr på det, inden du går i gang, hvis du vil have det maksimale ud af solen som strømkilde til dit hjem.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.