Annonce
Ugeavisen Odense

5+1-weekendanbefalinger

Hvert år afholdes kokkekonkurrencen Schiøtzprisen. Her ses Bjarke Jeppesen (i midten) fra Restaurant Hesselet og hans medhjælper Marius Langkjær (tv.). Foto: Rico Feldfoss
Weekenden er nær. Den anden af sin slags denne september. Vi har to årligt tilbagevendende begivenheder i ugens weekendanbefalinger - Schiøtzprisen og ECCO Walkaton. Men ingen af dem ligner sig selv. I år skal du måske tage til takke med at overvære den anerkendte kokkekonkurrence online, og gåturen bliver du nødt til at tage selv - eller i en mindre gruppe. Men vi glæder os over, at kreativiteten blomstrer, og ting kan lade sig gøre. Det tillader os at holde fast i bare lidt af den hverdag, som vi savner. Er du hverken til kokkekonkurrencer eller gåture, kan du også blive klogere på sanketure og selvfølgelig tilbringe lidt af din weekend med nogle hyggelige musikoplevelse. God weekend, når du når dertil.
Annonce
Annonce

Schiøtzprisen 2020

Schiøtzprisen har efterhånden markeret sig som en af landets fornemmeste kokkepriser. Konkurrencen er benhård, når en række af landets kokke skal gøre deres ypperste for at tilberede og præsentere en ret, som fortolker det fynske terroir.

Til at bedømme retterne, er der sammensat et dommerpanel bestående af Klavs Styrbæk, Ole G. Mouritsen, Louise Beck Brønnum og Morten Vilsbæk. De finder vinderen, som løber med 30.000 kroner fra Albani. I år deltager Restaurant Hesselet fra Hotel Hesselet i Nyborg, odenseanske Restaurant Fynboen, Gemyse fra København, Sdr. Bjert Kro fra Bjert og Falsled Kro fra Millinge.

Schiøtzprisen er en del af SPIS! Odense Food Festival, og folkene bag afventer lige nu et endeligt svar på, om der – traditionen tro – bliver adgang for tilskuere. Uanset svaret bliver det muligt at overvære en live-streaming af konkurrencen.

Tid: Søndag den 13. september kl. 11 til 15.30
Sted: Anarkist Beer & Food Lab
Pris: Gratis

Sådan ser Flakhaven som regel ud, når ECCO Walkaton løber af stablen. Men ikke i år. Det traditionelle gå-arrangement er aflyst, men du kan stadig gå til fordel for Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne. PR-foto
Annonce

ECCO Walkathon 2020

Hvert år plejer tusindvis af odenseanere at samles på Flakhaven, inden de begiver sig ud på en gåtur til støtte for forskellige organisationer. Det plejer at være en festdag med underholdning og sjove aktiviteter for børn.
I år har ECCO Walkathon dog måtte aflyse begivenheden – eller i hvert fald i den udgave, som vi ellers kender den. For du kan stadig sagtens gå – og ikke mindst støtte nogle gode formål.

I stedet for at mødes mange, inviterer ECCO Walkathon til, at du enten går alene eller sammen med nogle, som du kender. Hvis du lægger et billede fra din gåtur op på enten Facebook eller Instagram med #ECCOWALKATHON2020, donerer ECCO fem Euro pr. billede. Pengene går til Hjerteforeningen og SOS Børnebyerne.

Hvis man stadig drømmer om lidt af den stemning, som plejer at fylde Flakhaven på denne årlige septemberlørdag, kan man via ECCO’s Facebookside følge dagen i selskab med Jacob Riising, og om aftenen spiller Jonah Blacksmith.

Tid: Lørdag den 12. september
Sted:
Hvor du ønsker
Pris:
Gratis

Lær mere om frugt på de offentlige områder, når Odense Hovedbibliotek inviterer til foredrag. Arkivfoto
Annonce

Om byfrugt: Foredrag om de urbane frugttræer

Hvorfor plantes der pyntebede og græsplæner på offentlige arealer, når man for eksempel kunne plante frugter eller lave en nyttehave?

Det er et af de spørgsmål, som man kan få svar på, når Holger Berg, historiker ved H.C. Andersen Centeret, fortæller om æbletræer i det offentlige rum. Han giver også et indblik i de urbane æbletræers historie og vores odenseanske og lange tradition for frugt på de offentlige arealer.

Holger Berg får selskab af Michala Ammitzbøll Sandberg, som læser til jordbrugsteknolog. Hun har gode erfaringer med såkaldte sanketure i Odense, hvor man plukker frugt og andet godt fra naturens spisekammer. Disse erfaringer deler hun ud af.

Tid: Fredag den 11. september kl. 14 til 15
Sted: Odense Hovedbibliotek
Pris: Gratis

Teitur har taget Danmark med storm. Han besøger denne weekend Odense. Arkivfoto: Ole Rosendahl Svid
Annonce

Teitur / Support: Greta

Har man endnu ikke oplevet Teitur live, har man virkelig noget godt i vente. Den ydmyge og rolige sanger har turneret hele verden rundt med sine albums, der forener indierock og pop. Og selvom han i Danmark i mange år har haft en tro fanskare, slog han først rigtigt igennem sidste år, da han gav sine bud på numre af Medina, Carl Emil Petersen og Anders Blichfeldt under Toppen af Poppen.

Nu er turen igen kommet til Odense, og Teitur beskriver selv koncerten som ”magisk”, for han tager nemlig multi-instrumentalisten Gustav Ljunggren med.

Tid: Fredag den 11. september kl. 20
Sted: Jyske Bank Arena
Pris: 330 til 380 kr.

Anton Langebæk Quintet spiller på Musikhuset Dexter. PR-foto
Annonce

Anton Langebæk Quintet

Hvordan lyder jazz, når den bliver spillet af nogle af landets helt store og unge talenter? Det kan man opleve, når Anton Langebæk Quintet besøger Musikhuset Dexter.

Det er kapelmester og bassist Anton Langebæk, der står bag musikken, som er inspireret af blandt andet Duke Ellington, Thelonious Monk og afrikansk musik. I sommeren 2019 udgav Anton Langebæk Quintet deres første album ”The Chant”, og mange af de numre, man kan opleve, stammer fra ”The Chant”.

Det er Anton Langebæk, der har dannet bandet, og det består af Pelle von Bülow på guitar, Oilly Wallace på altsaxofon, Zier Romme på klaver og Andreas Fryland på trommer.

Tid: Lørdag den 12. september kl. 20
Sted: Musikhuset Dexter
Pris: 125 kr. i forsalg og 145 kr. i døren

Sille og Palle gør bogstaver til en leg, når de holder ABC-koncert for Odenses yngste borgere. PR-foto: Molly Grønberg
Annonce

DET’ FOR BØRN: ABC-koncert

Sille og Palle spiller hvert år cirka 130 børnekoncerter i ind- og udland. På lørdag besøger de Odense Hovedbibliotek med deres ABC-koncert, som er en lærerig og sjov koncert for de tre til otte-årige.

Koncerten indeholder rim og naturligvis bogstaver, og den tager publikum med på en rejse igennem en kæmpe ABC-bog, hvor vi følger Annas badeand fra A til Å. Sille og Palle har dannet par i 26 år, og de står blandt andet bag musikken til ”Rosa fra Rouladegade”, som er et program på Ramasjang.

Tid: Lørdag den 12. september kl. 10.30
Sted: Odense Hovedbibliotek, børneområdet på 2. sal
Pris: Gratis

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Fitness: Kun for kvinder

Ugeavisen Odense

Ingolf er fundet igen

Annonce