Annonce
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

I år blev der ingen Odense Sommerrevy, men til gengæld kan du opleve revygenren, når Revylotion løber af stablen hos Anarkist Beer & Food Lab. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Selvom det ser ud til, at corona-opblusningen i Odense er ved at være under kontrol, har mange aktører et fast greb i håndbremsen. Kalenderen ligner endnu ikke sig selv, men der foregår heldigvis stadig flere spændende ting. Én af dem er både for børn og voksne, og den er faktisk tilgængelig hele ugen. Efteråret er på vej, og skovene bliver snart klædt i gyldenbrune og vinrøde nuancer, og det inviterer selvfølgelig til naturtid. I udkanten af Odense finder man lige nu en stor trold. En oplagt natur-skattejagt. Mon I finder andet på jeres vej?
Annonce
Annonce

Revylution – En Anarkistisk Revy

Da Odense Sommerrevy aflyste årets forestillinger på Engen, så det umiddelbart ud til, at byen dette år helt måtte undvære den folkekære underholdningsgenre.

Men her på kanten til, at efteråret for alvor tager til, får vi alligevel en revy.

På scenen står Henrik Lykkegaard, Sara Gadborg og Odense Sommerrevys direktør Lars Arvad. Han har måtte bytte Engen ud med Anarkist Beer & Food Lab.

Udover revyen, får gæsterne også to retter mad, som michelin-kokken Henrik Jyrk står bag. Han har lige nu pop-up-restauranten Øl & Kød hos Anarkist Beer & Food Lab.

Tid: Lørdag den 26. september kl. 12
Sted: Anarkist Beer & Food Lab
Pris: 595 kr.

Søndag kan du lære at fikse cyklen eller lappe huller i din pude. Arkivfoto
Annonce

Repair Café

Vidste du, at der på Byens Ø ligger en café, som kun åbner én gang om måneden? Og det er ikke den slags café, hvor du køber en café latte og bagefter læner dig godt tilbage og lytter til John Mayer og andet coffee-break-musik fra højtalerne. Det her er sådan en café, hvor du for eksempel medbringer dine hullede jeans eller din punkterede cykel. Caféens frivillige vejleder og hjælper dig og stiller værktøj til rådighed, så du selv kan få fikset dine ting.
Formålet er både at tage kampen op med smid-ud-kulturen, at spare penge og ikke mindst at skabe et rum for socialt samvær.

Tid: Søndag den 27. september kl. 13 til 16
Sted: Repair Café Odense, Byens Ø
Pris: Gratis

Bliv klogere på Odenses kollektive trafik, når der afholdes Bæredygtig Trafikdag på Flakhaven. Foto: Odense Letbane
Annonce

AFLYST!! Bæredygtig Trafikdag

BÆRMERK AFLYSNING!!

Den bæredygtige trafik er omdrejningspunktet denne lørdag, hvor en række aktører inden for trafikområdet sætter stande op på Flakhaven og deler ud af deres viden om bæredygtig trafik.

Der bliver blandt andet set nærmere på diesel-, benzin- og hybridbilerne og på de populære elcykler. Der bliver også mulighed for at blive klogere på de offentlige transportmuligheder i Odense.

Cyklisternes By sørger for cykelleg for byens yngste borgere. Coronasituationen betyder dog, at man selv skal medbringe cykel eller løbecykel.

Alle, der trækker cyklen med til Flakhaven, kan få smurt kæden og luft i dækkene.

Tid: AFLYST!!
Sted: Flakhaven
Pris: Gratis

Go Go Berlin besøger Musikhuset Posten. PR-foto
Annonce

Go Go Berlin

Indie rock venter denne lørdag aften, når bandet Go Go Berlin lægger vejen forbi Odense.

Herhjemme er Go Go Berlin efterhånden et band, som de fleste kender til. Det samme gør sig gældende i udlandet. Bandet har især haft stor succes med at turnere i blandt andet Tyskland, Schweiz, USA, Indien og Kina.

Sidste år udgav Go Go Berlin albummet ”The Ocean”. Det blev bemærket mange steder. Ikke blot fordi det var et nyt album fra et vellyttet band, men også fordi Go Go Berlin præsenterede en ny lyd. Albummet bød nemlig på mere mørke, elektroniske og ”club-agtige” toner.

Det viste sig dog at kunne noget. ”The Ocean” fik blandt andet fem stjerner af Gaffas anmelder.

Tid: Lørdag den 26. september kl. 21
Sted: Musikhuset Posten
Pris: 195 kr. i forsalg og 215 kr. i døren

De lokale pladebutikker fejres, når Record Store Day markeres verden over. Arkivfoto
Annonce

Record Store Day

Record Store Day er en årlig begivenhed, som fejres verden over, og som hylder og støtter de fysiske pladebutikker. I år er der dog i højere grad tale om Record Store Days, da begivenheden på grund af COVID-19 er blevet spredt over tre lørdage.

Record Store Day bliver blandt andet markeret ved, at nye vinyler, som kun er trykt i et begrænset antal, frigives i lokale og uafhængige pladebutikker. Denne dag bliver også fejret i Odense. Det gør den blandt andet i Moby Disc, som har et af landets største udvalg af limited edition-vinyludgivelser.

Det er en tradition, at der på Record Store Day opstår lange køer foran pladebutikkerne. Hos Moby Disc er der indført et coronasikkert køsystem, og imens man venter, sørger pladebutikken for gratis morgenbrød og kaffe. Hos RecordPusher i Overgade bliver dagen også markeret med spændende titler, og her står personalet klar med basser og kaffe til at forsøde ventetiden i køen med.

Tid: Lørdag den 26. kl. 8 til 18 i Moby Disc og kl. 8 til 16 i RecordPusher
Sted: Moby Disc, Sankt Knuds Kirkestræde 2A, 5000 Odense og RecordPusher, Overgade 18, 5000 Odense C

Tag kæresten/konen/manden og ikke mindst ungerne med på eventyr i skoven ved Skibhuskvarteret. Hvem kan finde trolden? Foto: Thomas Dambo
Annonce

DET' FOR BØRN: Find trolden i skoven

Ude i skoven bor en trold. Den er lavet af genbrugstræ og bygget af den odenseanske kunstner, Thomas Dambo, som er blevet verdenskendt på sine trolde, som han og en gruppe frivillige bygger rundt omkring i verden.
Meningen er, at man selv skal gå på jagt efter trolden. Skattejagten er nemlig vigtigere end selve trolden, mener Thomas Dambo, som håber, at odenseanerne vil bruge lejligheden til at nyde og udforske naturen. SPOILER ALERT: Selvom det er meningen, at I selv skal finde trolden, vil vi gerne hjælpe jer lidt på vej, så I ikke skal for langt rundt med små poder, der bliver trætte i benene. Trolden ligger placeret ved Baagø Haveforening og Fynsværket. Du kan få nærmere vejledning, hvis du går ind på www.trollmap.com. Her kan du også se, hvor i verden Thomas Dambo ellers har gemt trolde.

Tid: Alle ugens dage
Sted: Skibhuskvarteret
Pris: Gratis

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Byens bedste kulturoplevelse

Ugeavisen Odense

Bedste Gå-i-byen-sted: Vi er superglade

Ugeavisen Odense

Best of Odense: Gense showet og se alle vinderne i kategorierne her

Ugeavisen Odense

Dyrskuechefen er megastolt

Annonce