Annonce
Ugeavisen Odense

Antenneforening tager kampen op med de store: Leverer landets højeste internethastighed

Formand i Dyrup-Sanderum Antenneforening, Henrik Lindholm ved andelsforeningen Sanderum Bøge 1, som netop har indgået en aftale med antenneforeningen, og i øvrigt er en af de første steder, der kan opnå den højeste hastighed på internet.
Mens TDC er i fuld gang med at udrulle fibernet flere steder i Odense, tager Dyrup-Sanderum Antenneforening kampen op. Foreningen er både hurtigere og billigere.
Annonce

Odense: Der er kamp om din internetforbindelse. Og en del af den står mellem byens antenneforeninger og en gigant som TDC, der siden juli 2019 har været i fuld gang med at udrulle fibernet flere steder i byen - med gratis tilslutning som en gulerod til dem, der siger ja.

Men i Dyrup og Sanderum har den lokale antenneforening taget kampen op og leverer efter eget udsagn nu landets hurtige internethastighed gennem de antennekabler, som medlemmerne allerede har til deres bolig. Med 1,2 Gbit kan antennekablerne godt matche det bredbånd og fibernet, som TDC graver ned. Og så er prisen på internetforbindelsen også langt under hvad TDC eller andre udbydere af fibernet tilbyder.

Hastighed og pris

Det er ikke alle medlemmerne af antenneforeningen, der kan opnå 1,2 Gbit-forbindelse til at begynde med. I nogle områder er det nødvendigt først at udskifte gamle kabler i jorden. Opgraderingen er i fuld gang, og de første områder vil kunne opnå hastigheden i løbet af januar 2021, og inden udgangen af 2021 vil alle foreningens medlemmer kunne få fuld hastighed.

Hos TDC og andre, der anvender TDC’s net, koster det typisk 299 kr. pr. måned for en forbindelse på op til 1 Gbit. Hos Dyrup-Sanderum Antenneforening ligger prisen på 100 kr. pr. måned for en 1,2 Gbit-forbindelse. Dertil kommer evt. engangsudgift til opgradering af modem.

- Mens rigtig mange antenneforeninger har valgt at give teleselskaberne adgang til deres kabler, har vi i Dyrup-Sanderum Antenneforening valgt at holde fast, og arbejde målrettet med at holde medlemmernes priser nede og forbindelsen i top. Det er dét arbejde, der nu bærer frugt. At vi nu oven i købet er lykkes med at levere landets højeste internethastighed til private er bare en ekstra cadeau til foreningens arbejde, siger formand for Dyrup-Sanderum Antenneforening, Henrik Lindholm.

Annonce

Dit modem kan sænke hastigheden

Ifølge formanden er problemet at de store teleselskaber gennem massiv markedsføring får forbrugerne til at tro at Gbit er afgørende, selvom de færreste reelt har brug for de meget høje hastigheder.


Mange skifter måske, fordi de oplever langsom hastighed, men det er typisk, fordi de ikke får placeret modemmet ordentligt

Henrik Lindholm, formand for Dyrup-Sanderum Antenneforening


- Mange skifter måske, fordi de oplever langsom hastighed, men det er typisk, fordi de ikke får placeret modemmet ordentligt. Derfor bruger vi meget tid på at informere vores medlemmer om, hvordan modemmet placeres optimalt, fortæller han.

Hos TDC forklarer man udrulningen af fibernet med, at man vil sikre den digitale infrastruktur i fremtiden. Og vælger man at sige ja til at få etableret en forbindelse, kan man selv vælge udbyder.

Og antenneforeningen i Dyrup og Sanderum anbefaler rent faktisk deres 1000 medlemmer at sige ja, hvis de får tilbuddet.

Daværende by- og kulturrådmand Jane Jegind tog det første spadestik fra en gravemaskine, da TDC startede den første udrulning af fibernet i Odense i juli 2019. Det var i Søhus, hvor ikke alle var lige begejstrede. Foto. TDC

- Det kan virke underligt at vi anbefaler at sige ja tak til at få fiber lagt gratis ind, når deres løsning i princippet er i konkurrence med vores. Men man behøver jo ikke tage fiberløsningen i brug så længe den er dyrere end antenneforeningens løsning. Til gengæld kan man potentielt spare en graveudgift senere, hvis man siger ja tak til at få gjort klar til fiber nu, siger han.

Annonce

Foreninger valgte antenneløsning

To andelsforeninger, der netop har fastholdt Dyrup-Sanderum Antenneforening som internetleverandør frem for at få gravet et helt område op, er Sanderum Bøge 1 og Sanderum Bøge 2.

- Vi er udmærket klar over at fiberkablerne på sigt kan overflødiggøre antenneforeningens løsning, men der går mange år endnu, og vi er sat i verden for at sikre vores medlemmers interesser, herunder så billigt internet som muligt og minimering af gener fra gravearbejde. Så det gør vi selvfølgelig, så længe vi kan, siger formand for Sanderum Bøge 1, Finn Andersen.

Da TDC startede udrulningen af fibernet i Søhus i den modsatte ende af byen i juli 2019, var begejstringen for tilbuddet også til at overse hos Søhus Antenneforening, der arbejder sammen med en anden operatør end TDC.

- Det lyder godt, når nogle siger, at noget er gratis. Men de bruger jo ikke mange millioner på at grave kabler ned uden en bagtanke. De vil selvfølgelig have deres penge hjem igen plus renter i forhold til, hvad det koster at grave fiber ned. Og vi mener, det er helt tosset, at man graver fiberkabler ned i et område, hvor vi netop er ved at investere tre millioner i en opgradering af vores anlæg. Noget der vil kunne levere den samme hastighed, som man kan få med fiberkablerne, sagde formanden for antenneforeningen, Steen Hansen til Fyens Stiftstidende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Politiet tilkaldte assistance fra Jylland og Sjælland til coronademonstration: - På et tidspunkt er der rigtig dårlig stemning

Annonce