Annonce
Ugeavisen Odense

Best of Odense: Her er årets vindere

Jacob Riising styrede slagets gang under årets Best of Odense, hvor cirka 600 deltagere havde taget plads i Odeon. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Der var højt humør og mange klapsalver, da Jacob Riising bar både de nominerede og publikum igennem det store Best of Odense-show fredag aften i Odeon.

Fredag aften lyste Odeon op i blåt, og indenfor var den røde løber rullet ud.

Anledningen var årets Best of Odense, som blev afviklet for sjette gang.

Siden den spæde start i 2015, som forgik i Fyens Stiftstidendes lokaler med blot 100 gæster, har eventen bare vokset sig større for hvert år.

Annonce

Efter et år med Best of Odense-arrangement i Odense Teaters ikoniske sal, havde eventen vokset sig så stor, at der måtte endnu større rammer til, og de seneste fire år har Odeons største sal været scenen for Best of Odense.

Covid-19 har gjort sit indhug i publikumstilgangen, men i år var det store show med 600 solgte billetter tilbage i næsten fuld styrke - og selvfølgelig med fremvisning af coronapas.

Odenses erhvervsdrivende kunne glæde sig til en aften, hvor der i 16 forskellige kategorier skulle kåres en vinder, og det hele sluttede med et brag, da Sanne Salomonsen gik på scenen som sidste indslag.

1 Takeaway

Undervejs blev der delt præmier ud - blandt andet til tilskuer, der forstod at sætte gang i festen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Den allerførste mand på scenen til at overrække en pris, var kunstner, Jens Galschiøt, og det var i kategorien "Takeaway", og her bestod feltet af Umashi, Banh mi Sai Gon, Soup Stone, Yazzy's Pita og Chicago Burger.

Det blev sidstnævnte, der løb med prisen.

- Tusind tak, det er en fornøjelse og takket være jer. Det er svært at sætte ord på, lød det fra de glade vindere.

2 Burger: Burger Anarchy

Jens Galschiøt fik lov at præsentere årets burger.

- Jeg har jo lige præsenteret den bedste burger, men her kommer den bedste burger igen, sagde Galschiøt med et lille grin, inden han præsenterede de nominerede, som var Chicago Burger, Burger Anarchy, Pedros Grill and Veggies, Molotov og Café Kosmos.

- Og vinderen er... Burger Anarchy. Tillykke med prisen, lød det fra presenteren.

- Vi vil gerne sige tak til alle vores gæster og til alle dem, der har stemt på os. Tusind tak, lød det fra en af de kvindelige medarbejdere i Burger Anarchy.

3 Forkæl dig selv

Tv-vært og odenseaner Sara Lygum var traditionen tro klar på scenen til at uddele prisen i kategorien "Forkæl dig selv". Her var de nominerede Mortens Chokolade, Envy Hair, Flora Bubble Tea, Goodies, Hollÿs Pilates.

Vinderen blev Mortens Chokolade, som ligger i Brandts Klædefabrik.

- Jeg har aldrig vundet noget. Ikke en gang en mandelgave. Så det er helt mærkeligt det her. Men tusind tak, lød det fra ejer og chokolademager, Morten Aagaard, som havde iført sig en regnbuefarvet bluse og samtidig greb muligheden og mikrofonen til at opfordre til, at erhvervsdrivende får lavet en mangfoldighedspolitik.

4 Service

Konferencier, Jacob Riising fik alle i salen til at afgive et løfte om at klappe, uanset om de vandt eller ej. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Sarah Lygum præsenterede også de fem nominerede inden for service, som var Overgades Dyreklinik, 3 Trin Ned, Dina Vejling, Vivaldi Odense og Pen & Papir.

- Der var i den grad bredde på det felt, sagde Sarah Lygum og bad publikum om en trommehvirvel.

- Vinderen er 3 Trin Ned. tillykke!

- Tusind tak fordi I stemte på vores butik. Og tak fordi I kommer ned i vores butik i stedet for at hente jeres tøj i byens posthuse, tusind tak, lød det fra modtageren.

5 Mode og shopping

Endnu et jurymedlem kom på scenen for at uddele en statuette. Denne gang Amina Wozniak Hjort.

De nominerede var Magasin, Kraaer, Fabrek, Mr. Isaksen og Faraos Cigarer.

- Vinderen er Magasin, lød det fra Amina Hjort, der kort efter selskab på scenen.

-Det er jo både med stolthed og ærefrygt, man modtager sådan en pris. Stolthed, fordi jeg har det bedste team og ærefrygt, fordi det forpligter. Men jeg lover, at vi vil gøre vores allerbedst, lød det fra Magasin.

6 Gå-i-byen-sted

Amina Wozniak Hjort fortsatte med at præsentere de nominerede inden for Byens Bedste gå-i-byen-sted; Storms pakhus, Amys bar and Winehouse, Sirups, Boogies Dance Cafe og Musikhuset Dexter.

- Det var nogle gode steder, lød det fra presenteren, inden Riising sagde, "Vi kører trommesolo".

- Vinderen er Storms Pakhus, lød det fra Amina Wozniak Hjort, og vinderen havde følgende ord klar ved mikrofonen.

- Hvad siger man, når man har vundet prisen tre år i træk? Tak, Odense! Og tak til vores gæster, personale, turisterne og jer, der sidder her i aften. Vi inviterer til afterbar på Blomsten & Bien, lød det fra modtageren.

7 Bedst til prisen

Syvende pris blev overrakt af Martin Bager Wulff, der også sad omkring bordet til jurymødet, da alle de nominerede skulle findes.

De nominerede i kategorien "Bedst til prisen" var Carlsens Barbershop, Genbrugshallerne, Ungdomshusets Café, Vesterbro Minigolf og Restaurant Værdsat.

Og det blev Genbrugshallerne, der løb med statuetten.

- Det er anden gang, vi modtager prisen, og det siger vi tak for, lød det fra vinderen.

Restaurantoplevelse

John Kofod og Restaurant Sortebro vandt for anden gang prisen i kategorien "Restaurantoplevelse". Foto: Birgitte Carol Heiberg

Martin Bager Wulff  fik også lov at præsentere de nominerede inden for bedste restaurantoplevelse.

- Vi skal til noget af det, jeg kalder "forkæl dig selv", nemlig at tage ud at spise. De nominerede er: Goma, Madklubben, Restaurant Hos, Aro, Sortebro Kro. Trommehvirvel.., og vinderen af bedste restaurant oplevelse med streg under oplevelse er mine damer og herrer: Sortebro Kro!

- Og nu vil jeg gerne se nogle tårer, sagde Riising, da vinderen trådte ind bag mikrofonen.

- Tusind tak for denne smukke sommerfugl, som illustrerer, at det er vigtigt at nyde at komme ud at spise. Tusind tak fordi I stemte på os, lød det fra modtageren.

Håndværk

Det var Odense Symfoniorkesters musikchef, Trine Mortensen, der gik på scenen for at uddele den niende pris.

Best of Odense-showet startede med et stykke musik af Odense Symfoniorkester, og det fik konferencier, Jacob Riising til at spørge, om de nu havde spillet, som de skulle.

- De spillede præcist, som de skulle, understregede musikchefen, inden de nominerede blev præsenteret. Og de var C. Antonsen, Odense Glasværk, Custom Raw, Sarah O. Taylor and Dressmaker og Creative Space.

Med trommehvirvel fra publikum kunne Trine Mortensen afsløre Odense Glasværk som vinder.

- Det er jo forrygende. Odense glasværk er vel 150 år gammel, og det er ikke nemt at blive ved med at holde sig relevant og aktuelt. Men det her er vist det bedste bevis for, at det gør vi sgu meget godt dernede i Havnegade, lød det fra Odense Glasværk, som især takkede deres frivillige.

Specialbutik

Trine Mortensen fik herefter lov til at præsentere de nominerede for den "Bedste specialbutik", som var Diving 2000, Dinøl.dk, Recordpusher, Tante Grøn og Schiang Living.

- Vinderen i denne kategori blev Tante grøn, lød beskeden.

- Tak. Tusind tak til alle de skønne mennesker, der har stemt på min butik, som har ligget samme sted i 40 år. Og tusind tak til mit skønne personale, lød det fra modtageren.

Kulturoplevelse

Direktør for Odense Teater, Jacob Schjødt modtog prisen på vegne af Odense Teater, som vandt i kategorien "Kulturoplevelse". Foto: Birgitte Carol Heiberg

Efter pausen var Jacob Riising og publikum klar til at sætte gang i festen. Og det skete med uddelingen af den ..

- Jeg har fået lov at uddele aftenens to mest vigtige priser, lød det fra tidligere Odense-rådmand, Jane Jegind.

- Og hvorfor er kulturprisen en af de vigtigste? Jeg er af den opfattelse, at kultur er det, der udfordrer os, skaber fællesskab og giver livskvalitet, fortsatte hun.

De nominerede i denne kategori var Spoken Word Fesival, Odense Symfoniorkester, Odense Sommerrevy, Musik ved Bøgen og Odense Teater.

- Og vinderen er Odense Teater, kunne Jane Jegind afsløre foran et publikum, der buldrede.

- Fantastisk. Tusind tak. Det var så dejligt at blive nomineret. Jeg har haft under et år i stolen som teaterdirektør, så det er jo helt fantastisk, lød det blandt andet fra direktør for Odense Teater, Jacob Schjødt.

Turistoplevelse

Direktør for Odense Zoo, Bjarne Klausen tog imod prisen for "Årets turistoplevelse", som byens zoo modtog for sjette gang. Han havde iført sig nissehue for at markere jule-eventet "Jul i Zoo", som startede på selv samme dag som Best of Odense. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Jane Jegind fortsatte med at præsentere de nominerede for bedste turistoplevelse.

- Den næste kategori er den bedste turistoplevelse, som jo også er inden for kultur,sagde hun og remsede feltet op:

- Odense Zoo, Magiske Dage, H.C. Andersen paraden, Den Fynske Landsby og Danmarks Jernbanemuseum.

- Og vinderen er: Odense Zoo, lød det fra den tidligere rådmand.

Tusind tak for det. Det er helt fantastisk at stå her. Og når man har stået her for sjette gang, hvad gør man så? Tusind tak til alle. Det er ikke noget, man kommer sovende til, så det er noget, vi alle er meget stolte af, sagde modtageren.

Specialbar

De nominerede var en god blanding af drinks og øl, og listen talte Visit, Carlsens Kvarter, S'vineriet, Christian Firtal og Bar Malt.

- Vinderen er Carlsens Kvarter, lød det fra Jonas Roland fra Unibrew. Han stod for at overrække de to næste statuetter.

- Giv jer god tid, vi venter, lød det muntert fra Jacob Riising, da fem herrer fra Carlsens Kvarter indtog scenen for at modtage og takke for prisen.

Årets spire

De nominerede var Café Sølle, Gasa Petanque & Shuffle Bar , Morgensol, Odense Sportsefterskole og Fransons.

Der blev på opfordring af Jacob Riising klappet på lårene, inden Café Sølle blev udråbt som vindere og kunne modtage aftenens største jubelscene fra publikum.

- Man skulle tro, at det var One Direction, der havde vundet, sagde Riising.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skal sige undtagen, at vi er meget stolte. Odense er på den helt rigtige vej, og vi er en del af det. Tusind mange tak, lød det fra Café Sølle i den efterfølgende takketale.

Café

- Han behøver næppe den store introduktion. Her kommer Jeppe Sand, lød det fra Jacob Riising, da jury-medlem og tidligere Best of Odense-vært gik på scenen for at overrække de to næste priser. Den første var "Årets Café".

De nominerede var Café Sølle, Nordfreds, Konrads Food & Coffee, Nelle's Coffee & Wine og Bar'Unika.

Her var spændingen stor, da Jeppe Sand rev kuverten op og kunne afsløre vinderen, som blev Nelle's Coffee & Wine.

- Tak til alle, der har stemt. Og tak til alt det personale, der de sidste to meget mærkelige år har været der, lød det fra Nelle's Coffee & Wine.

Årets odenseaner

Udnævnelsen af årets odenseaner var set frem til med stor spænding, og den pris havde Jeppe Sand glædet sig meget til at overrække. 

De nominerede var Victor Axelsen, Lars Høgh, Martin Bager Wulff, Dorte og Jan Milling, Gry lambertsen og Rune Vadstrøm.

- Det er en af de helst store priser, der kræver en trommehvirvel, lød det fra Jeppe Sand, inden han afslørede, at vinderen var Lars Høgh.

Den besked medførte en lang og stående applaus. Men der var ingen til at modtage prisen.

- Jeg har fået at vide, at han er meget stolt af at modtage prisen, men han er ked af ikke at kunne være her her i aften, men jeg vil sørge for at give den videre. Lad os tage en skål, sagde Jacob Riising med en vis respekt i stemmen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Nu skal du betale for at parkere flere steder i byen: Se de 11 nye steder her

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Vildt vinderbud i sidste øjeblik: Gammel sponsor sprængte alle rammer og vandt ombejlet Høgh-trøje

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Guide: Fem vinter-aktiviteter i Odense

Ugeavisen Odense

Odense-guide: 10 bud på juleaktiviteter for børn

Dalum Hjallese Avis

Populært loppesupermarked vinder pris: Var det noget med en udstoppet gedde eller Royal Copenhagen?

Ugeavisen Odense

Slut med chokolade-overtrukne jordbær i gågaden: - Hvis jeg havde opsagt lokalet for et halvt år siden, havde vi formentligt ikke eksisteret nu

Ugeavisen Odense

- Efterspørgslen har været helt enorm: Slikræven udvider og rykker tættere på centrum

Dalum Hjallese Avis

Far og søn skyder sig vej mod EM

Ugeavisen Odense

Enestående butik åbner i Odense: Styr fremtidens hjem via din smartphone - fik idéen på verdens største elektronikmesse

Ugeavisen Odense

- Det er jo helt sindssygt: Bjarnes auktion til ære for Høgh er gået amok og buddene vælter stadig ind

Ugeavisen Odense

Torben Iversen hedder Andersen til efternavn: - Jeg har jo ikke lyst til at stoppe mit arbejde. For jeg har ingen planer for, hvad jeg skulle lave i stedet for

Dalum Hjallese Avis

Eline vil være kendt for andet end burgere: Lokal café med central beliggenhed vil tiltrække unge som ældre

Ugeavisen Odense

Humor i ørkensandet: Waldorf er tilbage med Knas i Oasen

Ugeavisen Odense

Online auktionshus åbner dørene op: Lauritz inviterer til vurderingsjulestue

Ugeavisen Odense

De varmede gæsterne op: Danmarks Jernbanemuseum satte Best of Odense på skinnerne

Ugeavisen Odense

Lenes Gratisbutik har tomme hylder: - For første gang i flere år har jeg ikke haft nær halvdelen af det, en kunde skulle bruge for at starte et nyt liv

Ugeavisen Odense

Martin havde fire sæt tøj på til Best of Odense: - Jeg vil gerne være ham med det skøre tøj

Ugeavisen Odense

Julemad værksted: Julehygge for børn og bedsteforældre

Dalum Hjallese Avis

Flytter til Lindvedgaard: Hypnose har hjulpet Pernille igennem skilsmisse og livets almindelige op- og nedture

Ugeavisen Odense

Bager From, McDonald's og Søstrene Grene er rejst væk: Tomme butikker præger Odense Banegård Center

Ugeavisen Odense

Se vindernes jubel fra Best of: - Odense er på vej i den rigtige retning - vi er glade for at være en del af rejsen

Ugeavisen Odense

Billedegalleri: Fotos af vindere og publikum, fra den festlige Best of Odense 2021, aften i Odeon

Ugeavisen Odense

Udvikling: Nordens største osteopatklinik åbner i Odense

Annonce