Annonce
Ugeavisen Odense

Bliv klogere derhjemme: Bestil en fynsk forsker hjem i stuen

Christina Bjørk Petersen er en af de fynske forskere, man kan bestille som foredragsholder. Pr-foto
Invitér en forsker på besøg online og bliv klog på alt fra det ydre rum over søvn til den grønne omstilling. På Fyn står 25 forskere klar med helt gratis foredrag om den nyeste viden, og alle kan bestille en forsker.

Odense: Kan en daglig gåtur på 30 minutter fremme mental og fysisk sundhed? Og er det nok? Hvor meget fysisk aktivitet skal der egentlig til for at gavne helbredet?

Disse spørgsmål og flere bliver besvaret, når lektor og ph.d. Christina Bjørk Petersen fra Statens Institut for Folkesundhed på SDU i Odense tilbyder et online-foredrag om den nyeste viden og forskning inden for fysisk aktivitet og sundhed.

Christina Bjørk Petersen kommer i sit indlæg blandt andet ind på, hvad corona-epidemien betyder for vores bevægelsesmønstre og hverdagsmotion. Mange af os sidder stille foran skærmen i mange timer om dagen og motionsaktiviteterne er lukkede. Al bevægelse tæller, men hvad skal der til?

Annonce

Frit valg for foredrag

Forskere, der ligesom Christina Bjørk Petersen brænder for at dele deres viden, står klar til at komme på besøg online i dit hjem, på din arbejdsplads eller et helt tredje sted. På Fyn tilbyder 25 forskellige forskere et foredrag, heraf er langt de fleste fra SDU i Odense.

Alle forskerbesøg foregår i lyset af corona online i år. Til gengæld er foredragene gratis og kan bookes af alle - også private. De kan bestilles gennem Bestil en Forsker-ordningen, som er en del af videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.

Forskningens Døgn

Er en videnskabsfestival og foregår hvert år i uge 17.

Hylder forskningens helt grundlæggende element af ’nysgerrighed’.

Etablerer samtaler og mødesteder for forskere og befolkning.

Sætter fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer.

Inddrager borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere.

Annonce

Alle kan booke

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, og i alt er der omkring 200 forskellige foredrag med forskere fra hele landet at vælge imellem. Eftersom forsker-besøgene i år kun foregår online, kan alle foredragsholdere bookes af alle - uanset bopæl.

- Jeg håber, at der er mange, der vil gøre brug af tilbuddet. Det seneste år har vist alle, hvor vigtig forskningen er. Forskere har i kapløb med tiden udviklet vacciner og behandlingsmetoder for at bekæmpe coronavirus. Hvor ville vi være i dag uden dem? Bestil en Forsker-ordningen er særlig, fordi den bringer forskningen helt ud til danskerne og gør den endnu mere nærværende. Når det offentlige alene i 2021 investerer 24 milliarder kroner i forskning er det også vigtigt, at folk kan se relevansen uanset, hvem du er, og hvor du bor, siger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.

Annonce

Har du forsamlingen, har vi forskeren

Du kan bestille en forsker til at holde foredrag for din virksomhed, skole, forening, institution og endda også privat i dit eget hjem. Alle kan bestille en forsker. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer, og at man har adgang til en online platform, som kan bruges. Med henvisning til gældende corona-restriktioner må publikum følge med virtuelt hver for sig eller i mindre grupper, inden for de gældende retningslinjer.

Man kan bestille en forsker frem til den 31. marts, og foredragene afholdes under Forskningens Døgn, der kører fra den 23. og frem til den 29. april.

Se Bestil en Forsker-kataloget på Forskningens Døgns hjemmeside. Her kan du også læse mere om videnskabsfestivalen Forskningens Døgn: http://forsk.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce