Annonce
Ugeavisen Odense

Bolig: Få tilskud til energirenovering af din helårsbolig

Peter Dallerup fra Bedre Bolig Rådgivning Aps. Privatfoto
Private husejere, ejerforeninger, andelsboligforeninger, udlejere mm. kan fra torsdag den 15. oktober søge om tilskud til f.eks. isolering og vinduer
Annonce

Som følge af Energiaftalen 2018 samt Klimaaftalen for energi og industri 2020 kan bygningsejere fra den 15. oktober søge Energistyrelsen om tilskud til energirenovering af boligen. Man vil bl.a. kunne søge om tilskud til nye vinduer og døre, isolering mm. Alene i 2020 er der afsat 245 mio. kr.


F.eks. vil en bygningsejer i et almindeligt parcelhus typisk kunne modtage tilskud på cirka 17.000 kr. for efterisolering af loft og 68.000 kr. for udskiftning af alle facadevinduer

Peter Dallerup


Ansøgningen skal baseres på et gyldigt energimærke. Energikonsulent og rådgivende ingeniør Peter Dallerup fra Bedre Bolig Rådgivning Aps i Odense forklarer: - Private husejere, ejerforeninger, andelsboligforeninger, udlejere mm. kan søge om tilskud til f.eks. isolering og vinduer. Første betingelse er, at dit hus har et energimærke. Som tommelfingerregel må dit energimærke ikke være udarbejdet før den 1. oktober 2012.

Fakta

Peter Dallerup

Bedre Bolig Rådgivning Aps

Juelsgade 21, 5000 Odense C
Tlf:  45 26 33 26 26

Hjemmeside: www.bedreboligraadgivning.dk

- Et energimærke udarbejdes af en certificeret energikonsulent, som foretager en fysisk gennemgang af dit hus. I selve energimærkningsrapporten opstiller vi besparelsesforslag, som gælder helt konkret for dit hus. Det er nogle af disse besparelsesforslag, som du kan søge om tilskud til. Du kan få tilskud til bl.a. isolering, efterisolering, nye vinduer og døre. Faktisk kan man få dækket op til 30% af markedsprisen. F.eks. vil en bygningsejer i et almindeligt parcelhus typisk kunne modtage tilskud på cirka 17.000 kr. for efterisolering af loft og 68.000 kr. for udskiftning af alle facadevinduer, siger Peter Dallerup.

Udover, at energimærket skal bruges i forbindelse med din ansøgning om tilskud, hjælper energimærket dig også med at finde ud af, hvordan din bolig bruger mindre varme, og hvordan du får et sundere hus.

- Under overholdelse af nogle fastsatte betingelser giver Energistyrelsen også mulighed for at søge om tilskud til indkøb af selve energimærket. Vigtigt er, at man ansøger og får tilsagn om de her tilskud, inden man påbegynder energirenoveringen. Man kan nemlig ikke få tilskuddet med tilbagevirkende kraft. Kontakt gerne den lokale energikonsulent på www.boli-con.dk eller se på www.sparenergi.dk for yderligere informationer, afslutter Peter Dallerup.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Bessehjælp: Book en Besse

Ugeavisen Odense

Best of Odense: Gense showet og se alle vinderne i kategorierne her

Ugeavisen Odense

Byens bedste kulturoplevelse

Ugeavisen Odense

Bedste Gå-i-byen-sted: Vi er superglade

Annonce