Annonce
Ugeavisen Odense

Byt tøj, istedet for at købe nyt

Anja Littau Due er indehaver af Det Kollektive Klædeskab, som opfordrer folk til at bytte tøj, fremfor at købe nyt, så vi kan passe bedre på vores klode. Foto: Hasse Frimodt
Det Kollektive Klædeskab har en mission, man ønsker at være med til at nedsætte forbruget af nyproduceret tøj og i stedet bytte med hinanden.
Annonce

Det Kollektive Klædeskab har eksisteret i Odense siden november 2016.

Indehaver af Det Kollektive Klædeskab i Odense Anja Littau Due har været med lige fra starten.

Det Kollektive Klædeskab har tidligere været en del af The Organic Club, da den lå i Brandts Passage og siden hen i Sustainable Lifestyle, da den lå på Mageløs, men nu relanceres Det Kollektive Klædeskab i Nedergade 26, hvor der vil være fuldt fokus på tøjet.

- Det Kollektive Klædeskab er deleøkonomi i tøjbranchen, hvor vores medlemmer via et månedligt medlemsskab deler garderobe med hinanden. Medlemmerne får point for det tøj de afleverer og for disse point kan de swappe tøj, som et andet medlem har afleveret. Det tøj, man finder beholder man, eller sender det tilbage i vores cirkulære system, siger Anja.

- Vores mission er at bytte tøj i stedet for at købe nyt. Tøjindustrien er en af de mest forurenende industrier og, hvis vi kan nedsætte vores forbrug af nyproduceret tøj og i stedet byttet med hinanden, så gør man noget godt for sig selv, for hinanden og ikke mindst for miljøet. Tøjet man afleverer skal være pænt og velholdt og have værdi for andre medlemmer. Det Kollektive Klædeskab er et opgør med tøjindustrien, hvor vi vægter værdier som nærvær, fællesskab og omtanke for miljøet alt sammen i skønne lokaler i det dejligste kvarter i den gamle bydel af Odense.

Her har du mulighed for at lave en kop kaffe eller thé, når du besøger butikken. For Anja er det vigtigt, at man hygger sig sammen, slapper af og shopper i et stemningsfyldt miljø, hvor der er plads til alle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce