Annonce
Ugeavisen Odense

Campingvogn ædt af flammer: Flere bål sendte brandfolk på arbejde sankthansaften

Flammerne fra et sankthansbål fik tirsdag aften fat i en campingvogn på Møllegyden mellem Bellinge og Brylle, men det lykkedes at hindre branden i at sprede sig yderligere. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen.
Brandfareindekset på Fyn bliver tiltagende rødt frem mod weekenden.
Annonce

Odense: Naturen er tør, og der skal ikke meget til, før flammer fra et bål breder sig. Tirsdag aften måtte Beredskab Fyn rykke ud til flere sankthansbål i Odense, og på Møllegyden mellem Bellinge og Brylle havde et bål udviklet sig til en brand.

Klokken var 23.12, da et vidne slog alarm og fortalte, at han kunne se en campingvogn brænde voldsomt ved en ejendom på Møllegyden, hvor en person løb rundt og sprøjtede vand på bygningen og det levende hegn ved ejendommen.

Da politiet kom til stedet, kunne de konstatere, at der var tændt et bål, og ilden havde fået fat i en campingvogn, som brandfolkene ikke kunne redde. Det lykkedes dog at hindre flammerne i at brede sig til en lade tæt på bålet.

Fyns Politi oplyser, at en person blev sigtet for overtrædelse af beredskabslovgivningen. Ifølge oplysningerne i politiets døgnrapport var der tale om et sankthansbål, der var antændt for tæt på campingvognen og laden.


Brandfareindekset er onsdag eftermiddag moderat til høj på størstedelen af Fyn, men lørdag vil risikoen for brand være meget høj på den centrale del af Fyn.

Fra artiklen


Næsten samtidig med branden på Møllegyden fik politiet en anmeldelse om hele fire bål, der var antændt på Falen. Ifølge anmeldelsen stod der to meter høje flammer op fra bålene, som var placeret tæt på skoven.

I løbet af sankthansaften fik politiet også anmeldelse om et bål nær et skur på Bjergegade, hvor en del paller var blevet smidt på bålet. Borgeren, som slog alarm, var bekymret for, at flammerne kunne få fat i et større træ tæt på bålet.

Annonce

Stigende brandfare på Fyn

Frem til lørdag eftermiddag forventes naturen på Fyn at blive tiltagende letantændelig. Brandfareindekset er onsdag eftermiddag moderat til høj på størstedelen af Fyn, men lørdag vil risikoen for brand være meget høj på den centrale del af Fyn (vest og syd for Odense).

Ved bålafbrænding anbefaler Beredskabsstyrelsen, at man holder 30 meters afstand til bygninger med hårdt tag (dobbelt så meget i vindens retning, hvis den er jævn eller frisk) og 60 meters afstand til letantændelige markafgrøder. Et stort bål som et sankthansbål bør ikke tændes nærmere end 200 meter fra eksempelvis letantændelige tage, nåletræer eller anden letantændelig vegetation og letantændelige stoffer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ny aftale på plads: Fireårig eksklusivaftale mellem Fyens Stiftstidede, Fyens Væddeløbsbane og FVB sponsornetværk.

Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Annonce