Annonce
Ugeavisen Odense

Dalum: Minister og borgmester kiggede forbi med en løsning på mange års frustrationer

Dannebrog var fundet frem, da borgmesteren og ministeren kiggede forbi med det, der ligner løsningen på mange års frustrationer med støj fra motorvejen. Foto: Odense Kommune.

Der var glæde i Dalum fredag eftermiddag, da en minister og en borgmester kiggede forbi.

Flere områder af Dalum og Hjallese langs den fynske motorvej er plaget af støj fra de titusindvis af biler og lastbiler, der dagligt suser forbi. Men nu er udsigten til en løsning pludselig blevet langt klarere.

Regeringen har nemlig lagt op til en stor infrastruktur-pakke med et udspil med plan om at udvide motorvejen syd om Odense med et tredje spor. Med udspillet følger også flere støj-initiativer langs motorvejen – fra støjskærme og volde til ny miljøasfalt, der også dæmper støj.

Annonce

Derfor var dannebrog også fundet frem, og der var varm kaffe på termokanden, da Forsvarsminister Trine Bramsen (S) på vegne af regeringen og Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) 9. april besøgte repræsentanter for den store gruppe mennesker fra Dalum og Hjallese, der i flere år har kæmpet for mindre støj fra motorvejen.

En af dem der har kæmpet hårdest i Støjgruppen er Erling Lund Hansen, der er bor i Søparken. Han er medlem af gruppens styregruppe og meget tilfreds med politikernes indsats for at komme støjen til livs.

- Vi er rigtig glade for udviklingen og det større fokus på støjproblemer. Vi er ikke længere i tvivl om at politikerne - og i særdeleshed dem fra Odense – tager støj alvorligt, siger Erling Lund Hansen i en pressemeddelelse.

Støjproblemerne har længe optaget Peter Rahbæk Juel og Trine Bramsen. Borgmesteren har brugt mange timer på at banke på døre på Christiansborg og gøre opmærksom på støjgenerne. På samme måde har Trine Bramsen som folketingsmedlem valgt på Fyn og medlem af regeringen indefra sat kampen mod støjen øverst på dagsordenen.

- Vi er meget tættere på få bugt med de store støjproblemer alt for mange odenseanere i SV og S har måtte tåle. Det har jeg længe arbejdet for - ikke med mindste Trine Bramsen. Men i sidste ende er det en kæmpe cadeau til alle de mennesker i og omkring Støjgruppen, der tålmodigt og dygtigt har kæmpet for den her sag. Det har jeg den største respekt for, siger Peter Rahbæk Juel.

Trine Bramsen og Peter Rahbæk Juel besøgte også i starten af året Støjgruppen for at få skærpet argumenterne til slutspillet de nationale infrastrukturforhandlinger, der nu er i gang med regeringens udspil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce