Annonce
Ugeavisen Odense

Det ta'r kun fem minutter - men nu har John rundet 40 år i Fakta: - Jeg har ingen planer om at stoppe

John Kringlum startede i Fakta som souschef, da kæden åbnede sine første butikker i Danmark under navnet Dansk Discount. Det var i 1981. I dag er han i Fakta på Rugårdsvej. Foto: Kristian Isaksen
Som den sidste, af de originalt ansatte fra 1981, findes der ingen andre, som har været i Fakta i ligeså lang tid som John Kringlum. Han gik egentlig på pension, men savnede en hverdag med arbejde. Nu ved han ikke, hvornår han stopper.

Tarup: John Kringlum bryder sig egentlig ikke om at være i centrum, men han fik særdeles svært ved at smyge sig udenom rampelysets afslørende skær, da han fornylig blev hædret og fejret for en unik bedrift.

Unik i sin oprindelige betydning.

John Kringlum er nemlig den eneste af de originale, der er tilbage i Fakta. Den sidste tilbageværende fra den tid, hvor butikken hed Dansk Discount - hvem husker egentlig det?

Annonce

Så da kæden markerede sin runde fødselsdag i august, betød det samtidigt, at han havde været i butikken i lige så lang tid.

Ja, faktisk mødte han ind i den, på daværende tidspunkt, helt nye discountkæde 14 dage før, den åbnede, for han var med til at gøre butikken ved Bilka klar.

For tre år siden sagde jeg stop, men der gik ikke mere end to måneder, før jeg ringede og spurgte, om de stadig kunne bruge min hjælp. Det kunne de bestemt, og så var jeg tilbage. Jeg savnede simpelthen at gå på arbejde og komme ind og bestille noget

John Kringlum

- Jeg begyndte som souschef, men jeg må have gjort et godt indtryk, for blot to måneder senere blev jeg hyret ind som butikschef i Vindegade.

Kunne ikke undvære det

At John Kringlum har været ansat i Fakta i 40 år, er sandt, men en lille sprække i tidslinjen adskiller det flotte runde tal fra at være et rigtigt jubilæum.

Han har nemlig taget afsked for at gå på efterløn. I en meget kort periode.

- For tre år siden sagde jeg stop, men der gik ikke mere end to måneder, før jeg ringede og spurgte, om de stadig kunne bruge min hjælp. Det kunne de bestemt, og så var jeg tilbage. Jeg savnede simpelthen at gå på arbejde og komme ind og bestille noget, siger den loyale medarbejder.

John Kringlum har altid været glad for vin og har derfor altid sat sig på opgaven med at få fyldt hylderne godt ud. - Da jeg var butikschef i Vindegade, var vi en af de 13 butikker, der solgte mest vin. Der var en intern konkurrence i firmaet, hvor de bedst sælgende fik en tur til Sydafrika - og der var vi så iblandt, selvom vores butik var en af de mindste. Det var en stor oplevelse. Foto: Kristian Isaksen

Pausen fra arbejdsmarkedet nedtoner ikke bedriften. Snarere tværtimod. John Kringlums engagement og ildhu drev ham ud af otiummet - selvom han indrømmer, at han nok burde lytte mere til kroppens signaler.

- Jeg har kun vagt to gange fire timer om ugen. Ingen faste dage. Jeg vågner tidligt og er klar fra klokken 7. Så kan de bare ringe. Jeg er meget fleksibel, men jeg kan ikke arbejde længere tid. Fire timer er for meget. Alt over det og så smerter det i både fingre og knæ i flere dage efter. Jeg har prøvet, og jeg kender grænsen.

Men John - burde du så ikke bare stoppe?

- Jo. Men jeg er meget glad for at komme her. Jeg er glad for at hjælpe, og jeg er glad for kollegerne, siger han.

Annonce

Vild med sport

Det er ofte enten eller med de mennesker, der når til karrierens mållinje. Enten vil de fortsætte, fordi livet bliver tomt i pensionisttilværelsen, eller også kan de ikke vente med at træde ud i den rammeløse frihed og realisere alle de drømme, de aldrig havde tid til.

For John Kringlum er det nok mest et mix af de to anskuelser.

- Jeg laver meget frivilligt arbejde. Meget inden for sport. Jeg var frivillig i København under EM, og jeg er med i ishockeyfanklubbens bestyrelse. Jeg har selv spillet meget fodbold og har gjort mig på 2.-divisionsniveau for mange år siden. Det vil jeg sige - det savner jeg. At spille fodbold, men mit knæ er bare ikke til det. Så jeg må gøre det næstbedste og se på. Jeg har selvfølgelig sæsonkort - fodbold skal ses på stadion, siger han og vugger lidt med hovedet, inden han griber fat i sit eget oplæg.

Den garvede butiksmand har især gjort en ære i, at hylderne skal være pæne og fyldte. Under interviewet afbryder han sig selv flere gange for lige at rette til. - Det vil jeg nok også gøre, selv efter jeg er gået på pension. Foto: Kristian Isaksen

- Jeg er faktisk ret vild med sport i det hele taget. Jeg har også sæsonkort til håndbold og til ishockey. Det værste, der kan ske, er, hvis de spiller oveni i hinanden - og det hænder jo. Så vælger jeg fodbolden. Og derefter ishockey.

Annonce

Bliver ved

John Kringlum har endnu ikke nået at nævne sin familie. Han har en kone, en datter og et barnebarn.

Var det ikke for geografien, kan det godt være, at han ville give slip på Fakta, men eftersom datter og barnebarn bor lidt nord for København, kommer han alligevel ikke til at berige dem med sit selskab i hverdagene.

- Men min kone blev da lidt overrasket, da jeg sagde, jeg ville vende tilbage til arbejde. Jeg tror, hun er okay med det nu. Hun mener egentlig ikke, jeg har tid til noget, fordi jeg laver så meget, siger han smilende.

Du er 68 år. Ved du, hvornår du så går på pension - sådan rigtigt næste gang?

- Næ. Jeg ved ikke, hvornår jeg stopper. Når jeg kan mærke, det er for belastende, skal jeg nok selv sige fra. Men indtil da bliver jeg nok bare ved.

I dag er John Kringlum ansat i butikken på Rugårdsvej - i færd med at fuldføre sit 41. år. De næstmest garvede medarbejdere i kæden har været ansat i 37 år lyder det fra Faktas ledelse.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

1.000 IT-svindlere banker på porten hver dag: - De forsøger at lokke brugernavn og password fra os

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Hovedvej i Odense spærres for gennemkørsel i flere dage

Annonce
Forsiden netop nu
Skibhus Avisen

Stig Tøfting skifter til Marienlyst - men kun på sin gps

Ugeavisen Odense

Donation: Bykirken Odense er klar til julehjælp

Ugeavisen Odense

Ny bar åbner midt i Odense: - Det bliver måske lidt spraglet

Ugeavisen Odense

Postnord udvider åbningstid

Ugeavisen Odense

Rugårdsvej spærres i efterårsferien

Ugeavisen Odense

Nybyggeri: 26 nye lejligheder på Vesterbro

Ugeavisen Odense

Ufattelig forvandling: Fra brosten til grønne byhaver - central plads i Odense er klar til indvielse

Dalum Hjallese Avis

Boligselskab er stormet frem: Bag står kæmpe OB-fan

Ugeavisen Odense

Odin Award: Crateit skaber meningsfulde job og får børn væk fra skærmen

Ugeavisen Odense

Bootcamp for plussize kvinder: Drømmer du om at tabe dig?

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Ugeavisen Odense

Stem nu: Hvem skal vinde Best Of Odense 2021?

Ugeavisen Odense

Hard rock never dies: Ikonisk trommeslager kommer til Odense

Ugeavisen Odense

Efterårsferie: Gå et natureventyr i Sejerskoven

Ugeavisen Odense

Fra voldsramt til selvstændig: Christian har vendt modgang til medgang

Ugeavisen Odense

Halloween i ZOO: Zombier sørger for hyggelig uhygge

Ugeavisen Odense

Smagfuldt indbrud: Tyveknægt rendte med slik og vin

Ugeavisen Odense

Halv pris i efterårsferien: Odense Aafart takker af for sæsonen med specielle tilbud

Ugeavisen Odense

Luksuslejligheder til 10 millioner flået væk: - Vi har aldrig før oplevet, det er gået så stærkt

Ugeavisen Odense

Fire nætter med asfaltarbejde: Rugårdsvej indsnævres i perioder

Skibhus Avisen

Preben Schack er 30 år ældre end de fleste på sit hold: Når sønnen afleverer kuglen - Så scorer far

Annonce