Annonce
Ugeavisen Odense

Dramatisk redning af mand: Levende begravet efter jordskred

Beredskab Fyn måtte torsdag sidst på eftermiddagen grave en mand fri, efter at han var blevet levende begravet på grund af et jordskred i en privat udgravning til en villa på Windelsvej. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Mand reddet under stor dramatik i have til villa på Windelsvej i Odense efter jordskred. Han er nu kørt på sygehuset.
Annonce

En mand blev torsdag sidst på eftermiddagen levende begravet i et jordskred ved en privat udgravning på Windelsvej i Skibhuskvarteret i Odense.

Ifølge Fyns Politi blev der klokken 16.58 sendt alarm til 1-1-2, og Beredskab Fyn sendte fire vogne af sted sammen med en indsatsleder. Det stod meget hurtigt klart, at der var tale om en meget alvorlig situation, og forude ventede en dramatisk redningsaktion.

- Det var en opgave i den mere alvorlige ende af skalaen, bekræfter Kenny Christensen, indsatsleder i Beredskab Fyn, til Fyens Stiftstidende.

Det er uvist, hvordan ulykken konkret skete, men der var tale om en privat udgravning ved en terrasse i en have til en villa på Windelsvej tæt på krydset til Egebæksvej. Ifølge Beredskab Fyn skred jorden sammen, og han blev begravet.

- Han var dækket til i en grad, så det var alvorligt, siger indsatslederen, som dog ikke vil komme med nærmere oplysninger om mandens alder eller yderligere detaljer.

Annonce

Hjælp fra beboere

Inden beredskabsfolkene, politi og ambulance nåede frem var beboere i området allerede i gang med at hjælpe.

- Da vi ankom var der allerede en del mennesker fra lokalområdet, som var i færd med at forsøge at grave ham fri. Det sætter vi selvfølgelig stor pris på, og at der er en god civil hjælp i sådan en situation, siger Kenny Christensen.

Under redningsaktionen blev Windelsvej afspærret af hensyn til både nysgerrige og til at få manden af sted hurtigst muligt til Odense Universitetshospital. Windelsvej er først på aftenen torsdag atter farbar.

Ifølge en Facebookgruppe for Skibhuskvarteret har én af dem, som tilsyneladende var med til at grave manden fri inden beredskabets ankomst, skrevet, at manden var i livsfare. Det har hverken politiet eller Beredskab Fyn kunne bekræfte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Ugeavisen Odense

Fitness: Kun for kvinder

Annonce