Annonce
Ugeavisen Odense

Efter 157 år: Kærlighedsstien er blevet officielt anerkendt

Der blev holdt taler og skålet, da indholdet af skiltet ved Kærlighedsstien kunne afsløres. Foto: Kurt Rasmussen
Fredag den 12. marts kunne en lille forsamling fra tre foreninger officielt navngive den sti, der i folkemunde altid er blevet kaldt Kærlighedsstien

Dalumvej: 12 personer og en hund er mødt op fredag kl. 14 for at deltage ved afsløringen af et informationsskilt placeret ved foden af en helt speciel vandresti, Kærlighedsstien, der går langs Odense Å fra Dalum Kirke til Fruens Bøge Allé.

Dalum Kirke og ikke mindst præsteboligen danner rammen om eventen, og sidstnævnte har da også del i historien bag stiens navn, hvilket også er beskrevet på skiltet.

”Højskolemanden Ernst Trier fra København mødte præstedatteren fra Dalum, Marie Abel, da han i 1864 besøgte Dalum Præstegård. Marie viste ham området ved stien og kærlighed opstod imellem de to. De blev gift tre år senere i Dalum Kirke”.

Otte år undervejs

Således er stiens navn blevet skabt for 157 år siden, og det er en glad formand for områdets gadeforening, Kjeld Sandby, der kan fjerne den sorte plasticsæk, som skjuler skiltet.

Et stort display med en fotocollage og tre tekstafsnit beskriver selve Kærlighedsstien, naturen og den specielle Mariakilde, der har sit udløb ved siden af stien.

Det er blevet taletid, og her roser Kjeld Sandby initiativet, der har været otte år undervejs.

- I gadeforeningen Gurli har vi længe ønsket at få navngivet stien. Da vi spurgte kommunen, fik vi at vide, at vi også lige skulle spørge menighedsrådet, og de fik så den ide, at det også kunne være godt med en fortælling om historien bag Kærlighedsstien. Vi fik også inddraget lokalhistorisk arkiv, så vi er tre foreninger der er gået sammen, og det betyder også, at vi gerne må forsamles op til 25 personer i dag, fordi det er udendørs og vi stammer fra nogle foreninger, siger han mens der bliver delt kager og moscato rundt.

Så er corona-reglerne sat på plads.

Kjeld Sandby og Ib Christensen, begge fra Gadeforeningen Gurli, hjælpes ad med at afsløre skiltet. Foto: Kurt Rasmussen

- Skål for en stor fremtid for vores skilte, slutter Kjeld Sandby sin tale af og afslører, at der faktisk er sat to skilte op. Et ved hver ende af den cirka 300 meter lange sti.

Skiltene skal være med til at informere forbipasserende om Kærlighedsstiens særegenhed. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Har selv afprøvet kærlighedsstien

Fra Dalum Menighedsråd er Ebbe Larsen mødt op med godt humør og en tale.

- At sætte skiltene op er jo at give en officiel anerkendelse af det navn, som alle vi beboere i Dalum altid har kaldt den. Jeg har selv benyttet kærlighedsstien som barn, men som teenager fik Kærlighedsstien en ny betydning. Det kunne være den sti, hvor vi inviterede den dejlige pige ned på en aftentur, for så kunne man høre raslen i bunddækket og uglen tude, og så lagde man naturligvis beskyttende sin arm omkring pigens skuldre, og så var lykken måske gjort. Det kan lyde som et billigt trick, men rent faktisk blev en af de her piger senere min kone, så det var en stor succes, lyder det fra Ebbe Larsen mens forsamlingen griner.

- Min kone og jeg nyder stadigvæk at gå den tur og vi gør det næsten ugentligt, slutter han.

Annonce

Plads til flere

Og dermed er der lagt op til hyggelig vandretur ad kærlighedsstien hen til det tilsvarende skilt i den modsatte ende.

Langs de stejle, skovbevoksede skrænter fornemmer man et naturligt drama, og det er en meget tilfreds Lars Hagensen, der er taget med på turen.

Han er sognepræst i Dalum Kirke og nyder en dobbeltrolle, idet han også er formand for Dalum-Hjallese Lokalarkiv

Den fem minutter lange vandretur ad Odense Å byder på et dramatisk sceneri. Foto: Kurt Rasmussen

- Det er alletiders med de her skilte, og først og fremmest synes jeg, det er dejligt, at der er tre aktører i lokalområdet, der er gået sammen om en god sag, siger han med en beklagelse over, at der ikke var plads til flere personer ved skilteafsløringen.

- Vi har ikke kunnet slå det stort op, for vi må jo ikke samles så mange. Jeg tænker, der ville have været rigtig mange med, hvis det havde været tilladt, lyder det fra Lars Hagensen, mens vi vandrer ad den snoede sti.

Udgifterne til de to skilte beløber sig til 14.000 kroner, som er finansieret via 10.000 kroner fra bydelspuljen, mens de tre involverede foreninger har sørget for de resterende 4.000 kroner. Foto: Kurt Rasmussen

Fem minutter. Længere tid tager turen ad Kærlighedsstien ikke, men mon ikke de oplysende skilte, det dramatiske naturscenarie og det hellige vand skal kunne lokke nye par forbi, som kunne gøre Kærlighedsstien sit navn værdigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Lyt til podcasten 'Mortens Madklub': Turen går til Spanien med figen, gedeost og tør sherry - lær at lave en sommerlig tortilla

Annonce