Annonce
Ugeavisen Odense

Folketingspolitiker sparkede fodboldpiger til sejr i Vollsmose

Morten Østergaard sætter sidste straffespark ind og afgør kampen til pigernes fordel. Foto: Kurt Rasmussen
150 fodboldglade børn og unge, der sidste uge deltog i årets sommerfodboldskole i Vollsmose, fik besøg af Morten Østergaard, som ikke blot betragtede men også deltog i spillet og fik en afgørende betydning for pigeholdet.
Annonce

Gillestedvej: Under sommerfodboldskolens afslutningsfejring i Vollsmose torsdag eftermiddag har Morten Østergaard valgt at give pigeholdet en hjælpende fod, da de stiller op mod et drengehold, og med en scoring i sidste sekund, kan politikeren sende pigeholdet i straffesparkskonkurrence efter en jævnbyrdig kamp.

Inden kampen placerede folketingspolitikerne sig i øjenhøjde med sine kvindelige medspillere. Foto: Kurt Rasmussen

En straffesparkskonkurrence, hvor han også får sat den sidste scoring ind til en sejr for pigerne.

- Det var jo vigtigt, at pigerne vandt, for ellers havde drengene jo ikke været til at skyde igennem, siger politikeren bagefter med et glimt i øjet.

Under fodboldkampen gav Morten Østergaard sig fuldt ud i nærkampene. Foto: Kurt Rasmussen
Selvom drengene havde tabt til pigerne, var der ingen dårlige miner, da alle spillere stillede op til fællesfoto efter kampen. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Rift om pladserne

B 1909 lagde som sædvanlig græs til en uge 32 i fodboldens tegn, da DBU og Get2Sport arrangerede fodboldskole, og dette år var alle 150 pladser blev revet væk.

Fodboldskolen er et særligt tilbud til børn og unge i udsatte boligområder, og i forbindelse med afslutningsfejringen har Morten Østergaard desuden besøgt Camp U og nærpolitiet og talt med nogle udvalgte forældre i området vedrørende den uro, der på det seneste har været i Vollsmose.

Foto: Kurt Rasmussen

- Mit indtryk er, at der ikke er utryghed over de ting, der er sket for relativt nyligt. Men grundlæggende er der gang i mange gode ting i forhold til fritidsaktiviteter og det, at få de unge til at interessere sig for noget andet. Den store bekymring er, at nogle unge kunne falde i de forkerte hænder, hvis de her uroligheder blusser op igen, og der skal alle indsatser jo helst hjælpe hinanden, siger han og hentyder til de seneste tre uger, hvor UngOdense, SSP Odense og Get2Sport Odense sammen med nogle lokale foreninger har arrangeret en masse sjove ferieaktiviteter for de omkring 3000 børn og unge under 18 år, der bor i Vollsmose.

Annonce

Politisk opbakning

Også Børn- og Ungerådmand i Odense, Susanne Crawley Larsen, er at finde blandt gæsterne, og hun er specielt tilfreds med den udvikling, hun ser for pigerne i området.

- Jeg har været her flere gange og synes, det er fantastisk, at op mod en tredjedel af deltagerne er piger. Det er en ændring, der er sket over år, at der er kommet flere piger til sporten. Vi kan for eksempel se det i taekwondoklubben herude, at 80 procent er piger, og det er godt, fordi en tilknytning til foreningslivet også er et alternativ til at være med i en bande. Kan man finde noget, der er lige så sjovt at lave, og finde fællesskaber andre steder end i en bande, så er jeg glad, og derfor kan jeg kun støtte op om det her, lyder det fra rådmanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce