Annonce
Ugeavisen Odense

Forælder revser angreb på Risingskolen: - De skal ikke have lov at tage vores børn som gidsler

Risingskolen er havnet i en shitstorm på Facebook efter offentliggørelsen af et opslag indeholdende et initiativ i udeundervisningen for 7. a. Foto: Odense Kommune
Lise Rejnhold Sørensen ryster på hovedet over de personer, der har kritiseret Risingskolen på Facebook de seneste døgn. Som mor til to af skolens elever mener hun, at forældrene også bærer et ansvar: - Vi er ikke forbilleder for vores børn, hvis vi ikke råber vagt i gevær over for det her.

Rising: - Jeg finder det dybt urimeligt, at professionelle mennesker, der slider og slæber for at få skoledagene til at hænge sammen, skal udsættes for så veritabel en shitstorm.

Lise Rejnhold Sørensen var mildest talt chokeret over at læse de kommentarer, som over de seneste par døgn er strømmet til Risingskolens facebookside - helt konkret møntet på opslaget om det nye tiltag i 7. a, der har implementeret enmandstelte i udeundervisningen.

Beskyldninger og grimt sprog er haglet ned over især lærerne, og derfor ser hun det som sin pligt at få italesat, hvor grundlæggende forkert det er at skrive sådan om og til andre mennesker - uanset sammenhæng.

Annonce


Vi er ikke forbilleder for vores børn, hvis vi ikke råber vagt i gevær over det her.

Lise Rejnhold Sørensen


- Jeg synes, at vi som forældre - ja, som borgere i Danmark - skal tage afstand fra så ringe et sprogbrug som det, der bliver udvist i den her sag. Jeg blev rent faktisk chokeret. Derefter blev jeg ked af det.

- Jeg bliver stødt over, at en skole, jeg kender så godt, og som står for det diametralt modsatte af, hvad den anklages for, skal stå model til det her. Der er masser af elever og derfor børn, der læser med. Når voksne mennesker, skriver så grimt, bliver vi nødt til at sætte fokus på, hvor vigtigt det er at bevare den gode tone, siger Lise Rejnhold Sørensen, der ikke genkender navnene i kommentarsporet.

Skal være forbilleder

Derfor er hun da også fuldt ud bevidst om, at tilkendegivelserne ikke skal tages alt for alvorligt.

- De ting, der bliver postet, er så langt fra virkeligheden, skrevet af mennesker, der slet ikke har sat sig bare en smule ind i, hvad der foregår. Det kan man på ingen måde tage seriøst. Det må lærere og elever tage i strakt arm.

- Når det så er sagt, er det bare vigtigt at fastholde det principielle ansvar, vi forældre har. Vi skal ikke acceptere måden, hvorpå disse menneskers kritik bliver anført - endda i en sag, der er helt uproblematisk. Hvis det kan ske for Risingskolen, kan det ske for alle og enhver. Hvis vi stiltiende accepterer, går vi ned ad en uheldig og dyster vej. Vi er ikke forbilleder for vores børn, hvis vi ikke råber vagt i gevær over det her.

Hun har selv to børn på skolen og understreger, at hun ikke vil påbegynde et opgør med kritikerne.

Lise Rejnhold Sørensen. Foto: Odense Katedralskole

- De har allerede bestemt sig for, hvad de skal mene på forhånd. Angrebet er tydeligvis koordineret, og det kan vi ikke stille noget op over for. Det er et skib, der ikke kan vendes, men vi skal vise vores børn og skolen, at det simpelthen er uanstændig opførsel og ikke i orden. De skal ikke have lov at tage vores børn som gidsler i deres modstandskamp med systemet.

Har du dannet dig et indtryk af, hvordan den samlede forældregruppe ser på sagen?

- Jeg har talt med en håndfuld, og vi er alle rørende enige. Risingskolen er et rummeligt sted med hensyntagen og omsorgsfuldhed som kerneværdier. Hvis der blev lavet en meningsmåling iblandt forældrene, vil der være en massiv opbakning til skolen. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce