Annonce
Ugeavisen Odense

Store visioner: GASA – Petanque & Shuffe Bar bliver et gastronomisk multihus

GASA - Petanque & Shuffle Bar åbner på Middelfartvej 9M. Her står Per Hallundbæk, tv. og Stig Berthelsen på den kommende udendørs terrasse. Foto: Hasse Frimodt
Per Hallundbæk, tidligere køkkenchef fra Falsled Kro, bliver gastronomisk chef. Sammen med Bjørn Hentze, Martin Bødker, Gregers Schmidt og Stig Berthelsen har han kastet sig ud i et stort projekt. Sammen åbner de GASA - Petanque & Shuffle Bar på Middelfartvej 9M.

Per Hallundbæk er uddannet kok med mere end 30 års erfaring fra hotel- og restaurationsbranchen. Han er måske mest kendt fra sin tid på Falsled Kro, men han har mange års erfaring indenfor branchen, hvor han har arbejdet som blandt andet kok, souschef, køkkenchef og direktør i ind- og udland.

- Jeg elsker at rejse ud i verden og finde inspiration, og så kombinere det med det fynske. Jeg ser meget frem til åbningen af GASA – Petanque & Shuffle Bar, hvor jeg kan lege med smag og udtryk på nye måder. Samarbejdet med Stig og gutterne bag Bargroup har inspireret mig meget. Ideen til GASA udspringer fra en inspiration i, hvad store europæiske byer gør – og hvordan de kombinerer mad og aktiviteter under samme tag med fokus på oplevelsen. Det bliver fynsk med et strejf af noget større, kan man vel siger, siger Per Hallundbæk.

Per har mange års erfaring med at udvikle madkoncepter, og han ser frem til at give Odense et nyt madkoncept, der flytter sig med årstiderne.

Annonce

Lokale fynske råvarer og et årstidsbestemt madkoncept

Per viser rundt, og mens han løfter lidt af sløret for, hvad man kan forvente at få serveret hos GASA – Petanque & Shuffle Bar, står han på de bjælker, der kommer til at bære gulvet til køkkenet, der om lidt skal være klar til at servere mad.


Vi har kvadratmeterne til at tænke større. GASA bliver et sted, hvor køkkenet og baren skal tænkes i et samspil med husets aktiviteter og events

Stig Berthelsen


- Mit fokus er på de gode og lokale råvarer. Vi har blandt andet fået vores egen mark, hvor vi har plantet fynske og økologiske krydderurter, der er klar til sommer. Vi bliver et køkken i bevægelse, hvor vi indretter os efter årstiderne og de råvarer, der byder sig til på de forskellige årstider, siger Per.

Årstiderne får afgørende betydning for menukortet, og derfor kan du også forvente forskellige smagsoplevelser hele året rundt, når du besøger GASA.

Fakta

GASA - Petanque & Shuffle Bar har været på tegnebrættet gennem et par år. 

Bargroup har længe haft kig på Gasa's tidligere auktionshus på Middelfartvej. Men da de var parate til at slå til, var der en anden, der var kommet dem i forkøbet og havde lejet bygningen. Men så ramte covid-19, hvilket betød, at bygningerne igen var til leje. Derefter skulle det gå lidt hurtigt med at få partnerskabet i hus med de involverede parter. 

Bargroup overtog officielt sammen med Stig Berthelsen og Per Hallundbæk GASA-bygningerne den 15. januar 2021.

- Stig og jeg har snakket meget om, hvad der – udover råvarerne – er det centrale for menukortet på GASA. Det bliver at tilbyde både klassikere og lidt mere modige retter – og at give Odense lidt mere skaldyr. Derudover er ambitionen også, at du kan besøge GASA og vælge mellem flere kødfrie muligheder, hvor der er tænkt mere i grønne smagsnuancer end i erstatninger, siger Per.

Gastronomi og oplevelser

- Et projekt som det her, er sjovt at være en del af, men der, hvor det er sjovest, er, når Stig og jeg slipper kreativiteten løs i vores samarbejde. Vi skal tænke i et fokus på oplevelsen, hvor vi kombinerer gastronomi og underholdning i et samspil. Der er noget virkelig spændende over, hvor vores samarbejde kan føre GASA hen, siger Per.

- Vi har kvadratmeterne til at tænke større. GASA bliver et sted, hvor køkkenet og baren skal tænkes i et samspil med husets aktiviteter og events. Til sommer tænder vi op i den udendørs grill, hvor vi griller gambas, jomfruhummer og andet skaldyr. Det kombinerer vi med en koncertoplevelse eller en vin- eller cocktailsmagning og inviterer vores gæster til skaldyrsfest, tilføjer Stig.

Stig Berthelsen har over 25 års erfaring indenfor restaurations- og det han selv kalder diskobranchen. Stig har blandt andet været inde over både Crazy Daizy, Club Retro, Bar Snik Snak og Café & Restaurant Kongens Have.

Fakta

Info boks: Bjørn, Martin og Gregers kender du måske som gutterne bag den fynske kæde Bargroup, der blandt andet har Klosterkroen, Storms Pakhus, Viggos, Ryan’s of Odense m.fl. De har indgået et partnerskab med to stærke fynske profiler, Stig Berthelsen der bliver administrerende direktør og Per Hallundbæk, gastronomisk chef på det nye GASA – Petanque & Shuffle Bar.

- Det er en drøm at få 3000 kvadratmeter at boltre os på. Planen er, at der bliver petanque- og shufflebaner både indendørs og udendørs, som alle kommer til at blive tænkt ind i indretningen, så hver bane ligger i et hyggeligt område, hvor man også kan nyde mad og drikke. Men vi har så også næsten valgt de spillebaner, der fylder mest. Hver bane fylder lige godt 12 meter pr. bane, siger Stig med et grin.

GASA - Petanque & Shuffle Bar bygger på fire forretningsben: Det gastronomiske univers, booking af petanque- og shufflebaner, events og koncerter samt selskabslokaler og selskabspakker til private og virksomheder.

Stig Berthelsen, tv. og Per Hallundbæk er i gang med forberedelserne til åbningen af GASA - Petanque & Shuffle Bar. Foto: Hasse Frimodt

Lige nu sidder Stig og Per og arbejder i en skurvogn i den gamle GASA-bygning, og odenseanerne må have lidt tålmodighed, før der kan spilles og spises hos GASA - Petanque & Shuffle Bar. Ambitionen er at være klar, når verden åbner op igen, men da uforudsigeligheden er stor i en verden, der stadig er påvirket af covid-19, venter de lidt med at melde en åbningsdato ud.

Indtil da kan I hoppe ind på www.gasabar.dk eller følge med på deres sociale kanaler på Facebook: GASA-Petanque-Shuffle-Bar og Instagram gasa_petanqueogshufflebar, hvor de løbende vil løfte sløret for udviklingen i byggeprocessen op til åbningen.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Frivillig løb med kassen - men nu kommer, der hjælp udefra: - Selvfølgelig skal vi støtte dem

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Fra arkivet: 10-årige Viktor Axelsen fra OBK er rykket en række op for at få modstand

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

22-årig stukket ned i Odense: Politiet efterlyser vidner

Ugeavisen Odense

Golf succes: EM guldvinder blev hyldet på sin hjemmebane

Ugeavisen Odense

Varmt boligmarked og flere togafgange: Nu tør landsby ved Odense drømme om købmand og arbejdspladser

Ugeavisen Odense

Ikke mere kattejammer: Ny kattelov skal lette arbejdet på danske internater

Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til "Som man behager" på Ulriksholm Slot

Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Røverfest

Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Ugeavisen Odense

Børnegrafik på Fyns Grafiske Værksted

Ugeavisen Odense

Odense: Sommerferie sjov i Vollsmose

Ugeavisen Odense

Største iværksætterfestival nogensinde i Odense

Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Annonce