Torsdag i sidste uge fik 300 fynske elever fra 6. – 9. klasse en skoledag i naturvidenskabens tegn, da de myldrede ind på UCL for at deltage i workshops om fremtidens alternative fødevarer.
Copy link address
Kurt Rasmussen kuras@uao.dk
Annonce
Del med andre:
Copy link address
-
Der var trængsel på UCL, da de rødklædte lærerstuderende tog imod 300 skoleelever torsdag 29. september. Foto: Kurt Rasmussen -
Elever fra Risingskolen følger interesseret med, da lærerstuderende Mohamed Berrhili laver pasta baseret på insekter og æggeskaller. - Hele idéen er jo, om man kan afprøve, om insekter kan bruges som en alternativ kilde til protein fra eksempelvis køer, og noget af det handler jo simpelthen om tilvænning, siger Mohamed Berrhili. Foto: Winnie Laursen -
Cecilie Holmberg fra 9.a på Højby Skole undersøger en torpedoformet Loligo blæksprutte, mens lærerstuderende Ditte Zachariassen entusiastisk videregiver sin viden om anatomien i dyret. Foto: Winnie Laursen -
Blæksprutten har simret i 11 timer, og lærerstuderende Pernille Beining er klar med en forklaring: - Det kan sagtens erstatte oksekød, så vi laver kødsovs bare med blæksprutte, siger hun. Foto: Winnie Laursen -
Så er der serveret græshopper. Et hold elever fra 7.x på Risingskolen gør klar til at sætte tænderne i et eksemplar af fremtidens fødevarer. Foto: Winnie Laursen Foto: Winnie Laursen -
Det kan være grænseoverskridende at smage på noget nyt. Her er det Selma Holst, der sætter tænderne i en fremmed smagsoplevelse. Foto: Winnie Laursen