Annonce
Ugeavisen Odense

Hos mig kommer de gode gerninger med posten

Min postmand banker altid på vinduet ved siden af hoveddøren. Det er lettere. Ikke for ham, der betyder det intet, men for os. Hoveddøren binder ganske alvorligt i vores skæve, gamle hus, og der skal et solidt stød til for at få den op. Så det er lettere at levere vores pakker gennem vinduet.

Det er ikke noget, vi har bedt ham om at gøre. Han gør det af sig selv. Ligesom han altid hilser med en glad kommentar, sørger for sætte pakkerne i læ for regn og direkte udsyn til svage sjæle. Det var også af egen fri vilje, at han for nogle uger siden stod og bankede på vinduet med en pakke, der egentlig var bestilt til en nærliggende pakkeboks.

- Der var ikke plads i pakkeboksen, så egentlig skulle jeg tage den med tilbage, men hvad pokker, nu får du den her, sagde han, hilste af og luntede fløjtende af sted igen.

Sådan en type er min postmand, og derfor fortjener han plads i disse spalter. Hans arbejdsgiver får ofte røg på sociale medier for ikke at leve op til den egentlig simple kerneopgave; at levere posten. Mange har undret sig over beskeden "der var ingen hjemme, da vi forsøgte at levere pakken", når "hjemme" er det sted, hvor langt størstedelen af os bruger langt størstedelen af tiden lige nu.

Sådan er det ikke med min postmand. Han ringer hellere et par gange ekstra eller kører den ekstra tur for at gøre sit job og mere til, og selv om vi helt sikkert kan blive enige om det triste i, at den slags dyder er et særsyn, skal det ikke afholde mig fra at hylde ham - min navnløse postmand.

For jeg må med skam meddele, at jeg ikke kender hans navn. Det ville ikke undre, hvis han hedder Per og har en kat, der hedder Emil, men jeg ved, at hvis du kender ham, så ved du hvem jeg snakker om.

Og hvad skal du så bruge det til, tænker du måske. Alt eller intet. Måske bliver du lige så glad for at høre om den trofaste post, som jeg er for at være kunde ved ham. Måske inspirerer det dig til følge hans eksempel, måske ærgrer du dig over, at din pakke ligger i den anden ende af byen, fordi "du ikke var hjemme, da vi forsøgte at aflevere din pakke". I så fald beklager jeg mit lille solstråle-eksempler, men insisterer alligevel på at dele det.

Mere end nogensinde gør gode gerninger godt, og hos mig kommer de med posten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce