Annonce
Ugeavisen Odense

Se videoen - parcelhuskvarter i Odense har fået et fælles 'kæledyr': - Hun er et pragteksemplar

Et parcelhuskvarter i det nordøstlige Odense har fået sig en nytilflytter med en særlig hang til kylling og kaninsteg.

Agedrup: Selvom ræve er et meget almindeligt syn i den danske natur, vækker det vakse dyr alligevel opsigt, når det pludselig sniger sig omkring hjemme i haven.

Det kan et parcelhuskvarter i Agedrup nikke genkendende til. I løbet af den seneste uges tid har flere borgere bemærket strittende ører og rød pels bryde det vante motiv lige uden for stuevinduet.

Enkelte har sågar formået at tøjle benovelsen, hive kameraet frem og fotografere kræet. Efterfølgende er billederne blevet delt i den lokale Facebook-gruppe.

Annonce

Daniel Johnsen fra Borsvinget er én af de borgere, der havde fornøjelsen af at bevidne hr. Mikkels besøg på naboens matrikel i Blommehaven.

Afspær rævens adgang

Ræven kræver ikke store mængder føde og kan godt nøjes med en enkelt høne, men lykkes den med at få adgang til et hønsehus, skal man forvente en drabelig scene.

I naturen kan maden stikke af, så når udbuddet af byttedyr er i overflod, evner rovdyret ikke beherskelsens kunst. Ræven vil typisk gå bersærk i en blodrus af kagleri og fjer, inden den forlader fadeburet.

Eftersom ræven er en del af økosystemet på lige fod med eksempelvis mennesker, skal der også være plads til den. 

Derfor er det bedste råd til husdyrejere, at bure og huse er lukket grundigt af.

- Jeg havde læst, at flere havde set en ræv i området og det var jo bare sjovt. Da jeg så den, havde jeg tid til at lave en video. Det var ikke svært at komme tæt på den. Den virkede faktisk menneskevant, siger Daniel Johnsen, der forklarer, at det er vildt lige nu, fordi der ham bekendt aldrig har været ræve på besøg i området før.

Pas på jeres små dyr

Videoen har fået et hav af tilkendegivelser på Facebook. Alle yderst positive, selvom man på rævens vegne kunne have frygtet høtyvsstemning, som man har set ulven lide under i Jylland.

- Mit indtryk er også, at folk synes, det er sjovt. De, der har høns og kaniner, synes måske, det er lidt træls, gætter Daniel Johnsen.

Ræven ses her i Mellemhaverne. Foto: Rikke Klinck

Læser man kommentarerne igennem er der flere, som beretter om forsvundne smådyr og flere advarer ejere af kaniner og høns - men på en måde, hvor ræven kan føle sig velkommen:

"Pas på de små dyr i haverne. Denne smukke Mikkel Ræv er lige set i Mellemhaverne"

"Mikkel Ræv leder måske efter mad til ungerne, så pas på jeres høns, kaniner, katte og andre små kæle/husdyr."

"De trænger til næring på denne tid af året. De har unger nu, selvom det selvfølgelig ikke er sjovt, det skal gå ud over hønsene."

"Hun er både stor smuk - og sulten."

Der er tvivl, om der er tale om en eller flere ræve i Agedrup.

Sikkert er det dog, at mennesker intet har at frygte. I den officielle statistik har en ræv aldrig angrebet et menneske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce