Annonce
Ugeavisen Odense

Ikke mere brød: Kendte Odensebagerier bukker under for Covid-19

Bager From i Odense Banegård Center er den ene af to odenseanske bagerforretninger, der har drejet nøglen på grund af Covid-19. Foto: Kurt Rasmussen
I Tarup Center og Odense Banegård Center må kunderne gå forgæves efter deres friske brød eller oldemorstang, efter at Bæk & From Aps har smidt forklædet og er begæret konkurs.

Odense: Adskillige kunder har via Facebook udtrykt deres ærgrelse over, at brød og kager ikke længere bliver langet over diskene i de to konditorforretninger i Tarup Center og Odense Banegård Center.

Og det er de ikke ene om. Direktør i selskabet Bæk & From Aps, Christian Nick Mortensen, er på lignende måde ramt af situationen.

- Det er en trist situation, vi står i, for vi har måttet lukke Bæks Konditori i Tarup Center og Bager From i Odense Banegård Center. Der er 10-12 fastansatte, der mister deres arbejde, og der er en masse kunder, der har været glade for at komme der, siger han og gør opmærksom på, at konkursen ikke vil ramme hans tredje bagerforretning, Bager From i Rosengårdcentret.

Annonce


Hullet var blevet for dybt, så vi tog beslutningen i sidste uge og var i skifteretten i fredags.

Christian Nick Mortensen, direktør og indehaver


Når sidstnævnte bagerforretning kan undgå at blive revet med af konkursen, skyldes det, at afdelingen i december 2020 blev udskilt fra de to andre virksomheder - de tre var ellers samlet i Bæk & From A/S.

Nu indgår Bager From Rosengårdcentret i stedet i Christian Nick Mortensens virksomhed, Food & Coffee Aps, hvor han er indehaver og direktør.

Hård opstart

Stjernerne har ikke stået gunstigt for den driftige bager, da han startede sin bagerkæde.

- Jeg overtog de tre bagerforretninger i december 2018. Det krævede en stor investering, og vi blev ramt hårdt af corona-restriktionerne sidste år, fordi vi ligger i tre storcentre, siger han og fortæller, at statens kompensationsplan ikke var omfattende nok til at dække de løbende udgifter.

- Det har kostet penge hver måned, og på et tidspunkt når man et håbløshedsstadie, hvor man kan se, at det ikke længere hænger sammen, lyder det fra direktøren, der valgte at søge økonomisk rådgivning hos sin advokat.

- Hullet var blevet for dybt, så vi tog beslutningen i sidste uge og var i skifteretten i fredags, hvor vi indgav en konkursbegæring, siger han og forklarer, at en kurator er i gang med at udrede boet.

- Vi arbejder på at få hoved og hale i, hvad der er af værdier. Men hvad der skal ske i fremtiden, har jeg ikke overblik over lige nu. Nu skal vi lige lande på benene - først med den her triste sag, og samtidig skal vi åbne vores forretning her i Rosengårdcentret igen, så jeg må indrømme, der har været meget at tage sig af det sidste stykke tid, siger Christian Nick Mortensen, der også sender en tanke til sine tidligere ansatte.

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for de tidligere medarbejdere. Lige nu er det ude af mine hænder, men jeg vil bistå så godt, som jeg kan, siger Christian Nick Mortensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce