Annonce
Ugeavisen Odense

Odenseansk verdenssucces: Kim er far til Gin Hass

Da Kim Gin Hass optrådte i "Danmark har Talent" i 2019, sparede han ikke på de visuelle effekter. Foto: Per Arnesen/TV 2
Siden Kim Hass mixede sin første Gin Hass i Odense i 2007, er den blevet kendt som en meget populær cocktail og har gået sin sejrsgang verden rundt.
Annonce

Sdr. Boulevard: Nævner man Gin Hass, er der mange, der vil nikke genkendende og måske savle en smule, for det er en cocktail, der har vundet stort indpas i barer og private hjem.

- Jeg fandt på den, da jeg underviste nogle bartendere i at kaste med flasker og mixe drinks, siger Kim Hass og husker tilbage på et bartenderkusrsus, han afholdt Odense i 2007.

- Efter et par timer med nørdede ting var de stakkels bartendere helt skeløjede, og jeg blev spurgt, om jeg ikke kunne lave en lidt hurtigere cocktail, så jeg valgte at lave noget med gin og tænkte, det kunne være spændende med mango, netop fordi det var lidt modsat i forhold til lemon og tonic, som vi alle var vokset op med. Mangoen var lige sød nok, så jeg gav den lidt frisk lime, og så var den der, fortæller den 45-årige bartender, der havde lært sine kursister, at man skulle huske at navngive en drink, når man havde lavet en ny.

- Og jeg blev overtalt til at kalde den Gin Hass, siger bartenderen, som, efter at succesen havde taget fart, også ændrede sit eget navn til Kim Gin Hass.

Kim Gin Hass

1974: Født 22. juli i Odense.

1981 – 1990: Tingløkkeskolen.

1990 – 1993: Sct. Knuds Gymnasium.

1993 – 1996: Forsvaret.

1996 >: Freelance cocktail bartender.

2003 >: sekretær i Dansk Bartender Laug.

2011 – 2016: Indehaver af Dansk Barskole.

2019: Indehaver af Gin Hass I/S.

Priser:

2006 - 2016: 8 top 3-placeringer i DM i Flair.

2008: DM guldmedalje i cocktail.

2012: DM bronzemedalje i cocktail.

2019: DM sølvmedalje i cocktail.

Annonce

Nørdet tilgang

Siden han som 20-årig kastede sig over cocktailbranchen, har han deltaget med vedholdenhed og hård træning.

- Dengang jeg lærte at kaste med flasker, var der ingen bartenderskole i Danmark, så jeg måtte jeg købe DVD’er i USA og lære det ad den vej, siger han og fortæller, at han ernærede sig som bartender ved Middelhavet i sommersæsoner og på skisportssteder i Alperne i vintersæsonen.

Og gennem sin nørdede tilgang til molekylære cocktails har han udviklet sig til at blive en internationalt anerkendt bartender.

- På molekylært niveau er vi helt nede i, hvilke enzymer, der fungerer sammen, og Jeg underviser blandt andet folk i, at aroma og smag er noget, vi kan huske. Du kan gå ned ad gaden og mærke en duft, der siger ”Tante Olgas kolonihavehus 1988”. Der reagerer man med det samme, siger han og fortsætter.

- Hvis du nævner nogle ingredienser, så vil din hjerne automatisk fortælle dig, at den smag kender du godt, og man kan ligefrem se det foran sig. På den måde kan man faktisk regne ud, hvordan farven og smagen vil være, hvis du for eksempel blander tranebær med tequila. Sådan dufter det, sådan smager det, og sådan ser det ud. Det er 9 ud af 10 gange, at min hjerne har ret, siger han.

Annonce

Odense-cocktail

Den dag i dag kan den 45-årige bartender og foredragsholder stadig mærke Gin Hass’ popularitet.

- Gin Hass havde jo sit epicenter her i Odense og er efterhånden blevet en af de mest solgte drinks i Danmark, og jeg bliver stadig bombarderet af fotos fra Spanien, Thailand og Tyrkiet, hvor turisterne har taget den til sig, siger Kim Gin Hass og afslører, at cocktailen, der består af afbalancerede mængder af gin, mango og lime er forholdsvis nem at lave.

- Og man kan sagtens lave en gin Hass uden alkohol. Der er mange, der gerne vil smage den, men hvis de skal køre bil eller er udfordret pga. deres religion, skal de bare lave den på samme måde bare uden alkohol, siger han.

I dag leverer den 45-årige odenseaner af sin konsulentvirksomhed inden for cocktailbranchen og optræder ved forskellige events. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Sidste DM

I denne tid er Kim Gin Hass gået i skrap træning for at være klar til at deltage i DM i Flair Bartender, der finder sted ved Food Expo i Herning 22. marts

- Det drejer sig om at lave et show, hvor man både jonglerer med flaskerne og laver en drink samtidig. Nu er jeg efterhånden fyldt 45, så jeg har besluttet mig for, at det er sidste gang, jeg deltager ved et DM, men alle de unge, dygtige bartendere skal ikke være i tvivl. Jeg kommer naturligvis for at vinde, lyder det fra Kim Gin Hass.

Kim Gin Hass har optrådt på tv-skærmen med sine bartendertriscks flere gange. Foto: Per Arnesen/TV 2.
Ifølge bartenderen kræver det hård træning at mestre den del af cocktailbranchen, hvor man jonglerer med flaskerne. Foto: Per Arnesen/TV 2.
I sine yngre dage høstede Kim Gin Hass enorm erfaring gennem bartenderjobs i sydligere egne. Privatfoto
Kim Gin Hass har været aktiv i bartenderbranchen i 25 år. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce