Annonce
Ugeavisen Odense

Kom tæt på et drab: Vind en kriminalroman og få en Crime Walk på åstedet med forfatteren

Thomas Kaarsted debuterer som krimiforfatter og inviterer gerne interesserede med på en Crime Walk i det område, hvor handlingen udspiller sig. Foto: Frederik Steen Nordhagen
Fredag 26. juni udkommer Thomas Kaarsteds debutroman, ’Steder tiden har glemt’. I den forbindelse udlodder forlaget 10 eksemplarer af bogen, og forfatteren stiller op til en guidet tour omkring Odense Zoo, hvor en del af handlingen finder sted.
Annonce

Dalum: Der vil være tale om en flerdimensionel oplevelse, når den odenseanske debutforfatter Thomas Kaarsted inviterer vinderne af en bogkonkurrence på en guidet tidsrejse i området omkring Odense Zoo.

- Når folk får bogen sammen med gåturen, får de også en helt anden oplevelse, når de læser den bagefter, siger den 52-årige forfatter, der glæder sig til at fortælle om bogen og om det kvarter i Dalum, han er vokset op i.

Annonce

Kærlighed til Odense

At bogen skulle få Odense som omdrejningspunkt er ikke nogen tilfældighed.

- Det er en gammel drøm, der er blevet til virkelighed. Jeg har tænkt over det, hver gang jeg har læst alle mulige bøger, der foregår rundt omkring i Norden lige fra Ystad og Gotland og Aarhus. Hvorfor ikke skrive en bog om Odense, lyder det retorisk fra Thomas Kaarsted, der kommer fra en historieglad familie.

- Min far var historiker på SDU, så jeg er historisk podet fra barnsben, siger forfatteren, der selv fik en uddannelse som historiker og fungerer som bibliotekschef på SDU.

Annonce

Lokalt islæt

Kriminalromanens handling inddrager det daværende Fyns Tivoli, som de ældste læsere vil kunne huske, og bevæger sig frem til nutiden, hvor alle vil kunne genkende det Odense, som forfatteren har en forkærlighed for.

- Jeg har altid været fascineret af lokalhistorie, og jeg har en gammel kærlighed til Odense og en meget gammel kærlighed til kriminallitteratur, som jeg har læst lige siden jeg fik lov, siger han og nævner nogle flere steder, han har inddraget i sin bog.

- Den gamle folkepark og det legendariske værtshus, Røde Hus ved Fruens Bøge og Imperial biografen på Dalumvej. Det er ikke for sjov, at bogen har fået titlen, ”Steder tiden har glemt”, sige han og forklarer, at kun nogle af læserne vil genkende de gamle ting, mens alle læsere vil kunne genkende de nye ting.

- Historien udspiller sig både i fortiden og nutiden, og det giver fortællingen et vist drive, at noget af det gamle er forsvundet samtidig med, at man er í gang med at bygge byen op igen, siger Thomas Kaarsted, der ser frem til bogreceptionen, som finder sted 26. juni på Restaurant Bondestuen, Sdr. Boulevard 85, fra kl. 15-18.

Her vil Thomas Kaarsted fortælle om bogen og om området og tage imod tilmeldinger fra dem, der er interesseret i at komme med på en Crime Walk med forfatteren.

- Alle er velkomne, og der vil også være mulighed for at købe bogen på dagen, hvor den er nedsat fra 300 til 200 kroner, lyder tilbuddet fra Thomas Kaarsted.

Annonce

Deltag i konkurrencen

Du kan deltage i konkurrencen om 10 eksemplarer af bogen, ”Steder tiden har glemt”, ved at svare korrekte på spørgsmålet: ”Hvilken Odense-bydel er Thomas Kaarsted vokset op i”?

Vinderne får samtidig tilbudt en Crime Walk søndag 5. juli kl. 14, hvor de gerne må tage en ledsager med.

Her har Thomas Kaarsted udvalgt en tre kilometer lang rute, hvor han vil fortælle om bogen og området.

Send dit svar senest mandag 29. juni til konkurrence@uao.dk og husk at skrive ”Kriminalroman” i emnefeltet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce