Annonce
Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vil du vinde Odense Vasen

Odense Glasværk udlodder 3 store og 3 små Odense Vaser. Odense Vasen er en af verdens ældste vasefaconer. Den er produceret på det gamle Fyns Glasværk siden 1873.
Odense Vasen. Pressefoto

Odense Glasværk, der er beliggende på Havnegade 13, udlodder i samarbejde med Ugeavisen Odense tre store Odense Vaser og tre små Odense Vaser.

- Odense Vasen er en af verdens ældste vasefaconer. Den er produceret på det gamle Fyns Glasværk siden 1873. Derfor er den nu en del af Odenses DNA. Vi producerer den nu på Odense Glasværk i mange farver og mønstre, siger Peter Sabro, projektleder og konstitueret direktør hos Odense Glasværk.

Seks heldige Ugeavisen Odense læsere kan vinde hver en Odense Vase.

Annonce

Konkurrencebetingelser

Deltag i konkurrencen ved at sende en mail til konkurrence@uao.dk

I emnefeltet skriver du Odense Vasen, og i tekstfeltet fortæller du, hvorfor du ønsker at vinde Odense Vasen.

Konkurrencen afsluttes onsdag den 19. maj.

- Odense Vasen kan leveres i mange farver og motiver. Vi har f.eks et godt samarbejde med Odense Boldklub, som får den leveret blå og hvidstribet. De uddeler den til f.eks. spillere i klubben, der får debut på ungdomslandshold, eller personer i klubben der fortjener en anerkendelse for deres arbejde i klubben, siger Peter.

Ib og John har arbejdet som glasmagere siden 1980. Foto: Hasse Frimodt

Odense Glasværk har siden 1800-tallet leveret glaskunst i verdensklasse og har sat Odense på verdenskortet. Et unikt stykke fynsk industrihistorie om varme, fynske hænder, der har skabt arvestykker, der stadig imponerer i dag. Det er fortællingen om mange generationer, der har haft vaser, glas og skåle stående på ærespladsen i de fine dagligstuer fra Kerteminde til København og Thyborøn. Det er historien om et navn, byen kunne samles om.


Odense Vasen er en af verdens ældste vasefaconer. Den er produceret på det gamle Fyns Glasværk siden 1873. Derfor er den nu en del af Odenses DNA

Peter Sabro


- Glasværkets formål er at drive socialøkonomisk virksomhed ved drift af glasværket i Odense samt anden hermed beslægtet virksomhed. Det centrale for os er at integrere udsatte eller “skæve” borgere i vores virksomhed, siger Peter.

Kunsthåndværkerhuset Glasværket, som ejer Odense Glasværk, er en almennyttig forening i Odense med egen bestyrelse.

- Foreningen har som mission at arbejde for et mere rummeligt arbejdsmarked, hvor vi tager socialt ansvar og skaber plads til mangfoldighed til glæde for de mennesker, der i dag lever på kanten af samfundet. Alle skal have mulighed for at være en del af arbejdsfællesskabet på de vilkår, de kan. Arbejdsfællesskaber giver nemlig selvværd, selvtillid, selvstændighed og livskvalitet for den enkelte. Samt det giver indblik og forståelse for andre i samfundet omkring, siger Peter.

Kunsthåndværkerhuset Glasværket ønsker at være det naturlige mødested for alle i Odense, der deler deres vision og vil bakke op om at arbejde for at skabe flere rummelige arbejdspladser i kommunen.

John har været Glasmager i over 40 år. Foto: Hasse Frimodt

- Odense Glasværk,  er en socialøkonomisk virksomhed, der dyrker byens traditionsrige historie med glaskunst, hvor overskuddet går til glasværkets sociale arbejde om at løfte udsatte mennesker videre i livet til arbejde, til uddannelse eller til anden form for afklaring med livet, siger Peter.

Odense Glasværk har åbent mandag-lørdag kl. 10-15, torsdag kl. 10-17. Mandag til fredag i tidsrummet mellem kl. 9 og 14 kan man besøge værkstedet og se glasmagerne puste glas.

- Har man ikke mulighed for at besøge Odense Glasværk og vores butik, så kan man også handle direkte på vores webshop, som man finder på www.odenseglasvaerk.dk

Her finder man alt lige fra Odense Vasen til glas, kander, vaser, skåle, fade, glaskugler og dyr, siger Peter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce