Annonce
Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Kia Lundsgaard under optagelse af fortællingen "Simba", hvor Tina Nedergaard lægger stemme til. Foto: Radiodrama.dk
”Lytteoplevelser i O-town” er tre dages gratis lytteoplevelser 13.-15. august, arrangeret af Radiodrama.dk.

Odense: Vi mennesker lytter hele tiden. Indtrykkene vælter ind i øregangen, og det vil Radiodrama.dk nu sætte fokus på med et nyt tiltag: en lyttefestival.

Lyttefestivalens formål er at gøre lytteoplevelsen til en fælles oplevelse på et udvalgt sted, der på en eller anden måde passer til lydfortællingen. Og det er gratis at deltage.

- Vi er vilde med lydfortællinger, især dem, hvor særlige steder bliver tilknyttet fortællingen. Lydfortællinger kan noget ganske særligt, det er en intim her-og-nu oplevelse, og hvis man ovenikøbet bevæger sig rundt på en lokation, bliver man som lytter en indirekte deltager i fortællingen - og det er helt unikt, fortæller Kia Lundsgaard, den ene drivkraft bag Radiodrama.dk.

Annonce


Lydfortællinger kan noget ganske særligt, det er en intim her-og-nu oplevelse.

Kia Lundsgaard, Radiodrama.dk


Det er gratis at opleve lyttefestivalens lydfortællinger. Det kræver blot, at man har en smartphone og et headset. Foto: Radiodrama.dk

Mange lokationer

”Lytteoplevelser i O-town” inviterer alle interesserede med til lydvandringer - også kaldet audiowalks - på forskellige lokationer i Odense.

- Vi er stolte af, at så mange forskellige kulturinstitutioner har taget godt imod vores tiltag, fortæller Morten Aagard, medstifter af Radiodrama.dk.

Nogle af lokationerne, hvor der foregår lydvandringer, er bl.a. på Gråbrødre Kloster, Skt. Knuds Domkirke, Studiestuen og Kulturbotanisk Have.

Lørdag aften 14. august er der ”Mørket i haven” på Gråbrødre Kloster. Hver enkelt deltager skal medbringe en smartphone, der kan gå på nettet, og eget headset. Lydfortællingen handler om Mørket, der fortæller sin historie fra tidernes morgen til i dag - hvordan Mørket altid er nærværende, allestedsværende, men aldrig kan mærkes. Hvordan Mørket fordriver Lyset, og vi mennesker kan få lov til at gemme os, hvis det er nødvendigt.

Søndag eftermiddag 15. august kan man opleve ”Lilith” - dramatiseringen af den gamle jødiske myte om Adams første kone Lilith, der lod sig skille, fordi hun nægtede at være Adam underdanig. Nu mødes Adam og Lilith igen, og denne gang er Eva også med. Det er to forskellige kvindetyper, men er den ene nødvendigvis mere lykkelig for sit valg end den anden? Få svaret i vandringen i Skt. Knuds Kirke.

Julie Anna Hedegaard, der lægger stemme til Eva i fortællingen "Lilith". Foto: Radiodrama.dk
Annonce

Flere producenter

Langt de fleste lydfortællinger er skabt af Radiodrama.dk, men også andre producenter er med i festivalen; bl.a. GodtGåetPodcast, der er et lokalt tiltag. De har skabt en fortælling, hvor man via QR koder rundt i byen får fortællingen om et mystisk brev og en smadret billedramme. Hvad mon der er sket?

Derudover er et samarbejde med Third Ear og Fix&Foxy kommet i stand, og den dystopiske forestilling ”Stalker” kan opleves alle tre festivaldage kl. 21.00.

Selv om det er gratis at deltage, er det dog nødvendigt at booke billet på Radiodrama.dk, så arrangørerne kan overholde corona-restriktionerne. Det er ligeledes muligt at se det fulde program på hjemmesiden, ligesom der findes foldere rundt om i byen.

- Det har længe været vores drøm at afholde en lyttefestival, og nu sker det endelig. Vi håber, at rigtig mange mennesker vil deltage, siger Kia Lundsgaard, der sammen med Morten Aagaard er at finde til alle de programsatte lytteoplevelser.

Annonce
Ugeavisen Odense

Spar 50 procent: Genbrugsbutikker fejrer 200-års dag med stærkt nedsatte priser

Annonce
Dalum Hjallese Avis

Læser undrer sig over ruin i udkanten af villakvarter: - Hvad skal der ske der?

Annonce
Lokalavisen Nordvest

Hans Henriks cigaræske vejer et par kilo: Du kom med garanti aldrig forbi i gamle dage

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

På vej til finalen med OB-fans: Kick off med Flemmings bus til Brøndby

Ugeavisen Odense

Voldsomt pres på borgerservice giver lange ventetider til pas: Du skal bestille nu, hvis du skal have et nyt inden sommerferien

Ugeavisen Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

Skibhus Avisen

Ostehandler fik nok at letbane og parkeringsproblemer: Nu vil han åbne ny butik på trafikeret gade

Ugeavisen Odense

Anmelderrost musiker har et nyt album på vej: - Jeg faldt i musikgryden som barn

Ugeavisen Odense

Jossefin købte hus for at komme tæt på letbanen: - Jeg glæder mig helt sindssygt

Ugeavisen Odense

Det var ikke kun de ældre, der mødte op: Seniorhuset havde et brag af et åbent hus

Ugeavisen Odense

14 år og 3,6 milliarder kroner: Få det store letbane-overblik her

Dalum Hjallese Avis

Genbrugsbutik donerede 55.000 til kattehjem på et år: Nu udfordrer mangel på frivillige butikkens eksistens

Ugeavisen Odense

Den 45-årige gulvlægger Jack snakkede med landstræner Kasper Hjulmand på direkte tv: I 1987 fik han sin største oplevelse med landsholdet

Lokalavisen Nordvest

Kom med ud at cykle

Dalum Hjallese Avis

Jørgen har samlet på Coca-Cola-ting i 35 år: Kunne aldrig drømme om at drikke en Pepsi

Annonce