Annonce
Ugeavisen Odense

Snart åbner Madklubben: Odenseanerne vil have noget andet end brunsviger og æggekage

- I ska' ik' skrue det for godt fast. I kommer til at lukke om et år, gengiver Anders Aagaard på næsten klingende fynsk. Han fortæller om en episode, hvor en forbipasserende mand stak hovedet ind midt i renoveringsarbejdet i det tidligere Franck A-lokale. Det tager Anders Aagaard ikke tungt. Han satser stort på Odense. - Der er de seneste år sket meget på madscenen i Odense, og der er mange dygtige mennesker, som er ”vendt hjem” til byen. Der er opstået en stemning af: Yes, lad os gøre Odense til en maddestination, fortæller han. Foto: Christina Jacobsen
Meget snart kan odenseanerne for første gang få et menukort mellem hænderne hos restaurantkæden Madklubben. Kæden åbner en restaurant i det tidligere Franck A-lokale.

- Det er gået stærkt, lyder det fra Anders Aagaard.

Han ejer restaurantkæden Madklubben, som i april overtog det tidligere Franck A-lokale for at åbne Odenses første Madklubben.

På det tidspunkt var Halifax ved at pakke sammen, og der ventede et større renoveringsarbejde i det store lokale. Alligevel var ejeren optimistisk – og måske lettere naiv, i hvert fald ifølge hans omgivelser. Han insisterede nemlig på, at åbningen af Madklubben skulle finde sted i midten af juni.

Annonce

- Alle omkring os sagde, at det kunne vi godt glemme. Men vi har virkelig givet den en skalle og trukket på alle håndværkere, vi kender. Det er foregået i bedste The Godfather-stil: ”I skylder os”, og samtidig har vi også sagt ”please, vi skal bare være færdig,” griner Anders Aagaard.

Det var en metode, der virkede. Madklubben åbner nemlig onsdag 16. juni.

Anders Aagaard ejer Madklubben, som har restauranter i både København, Aarhus, Esbjerg og nu meget snart også Odense. Foto: Marco Grimnitz

Den nye dreng i klassen

Den nye restaurant kommer til at rumme 200 siddepladser og 100 udendørspladser. Og de fysiske rammer bliver med genkendelige elementer fra de tidligere lejere.

- Vi har bevaret meget, men vi har også skrællet helt ind til ydervæggene for at få den flotteste mulige loftshøjde, og vi er rigtig stolte af resultatet, lyder det fra Anders Aagaard.

Han har ikke kun respekt for lokalet, de skal bo i. Respekten – eller måske nærmere ydmygheden – finder man også i Anders Aagaards tilgang til den plads, de nu skal indtage i Odense. De er den nye dreng i klassen, siger han og forklarer:

- Vi kommer jo udefra, og vi skal gøre det godt. Derfor har vi kigget os godt i spejlet og rettet håret, for vi vil gerne gøre et godt førstehåndsindtryk, så vi kan leve op til odenseanernes forventninger, fortæller han.

Og hvis odenseanerne ikke er tilfredse – ja, så håber Anders Aagaard, at de vil råbe højt.

- Så vil vi gerne have det at vide, for der er ikke noget smart i en fart hos os. Vi vil gerne understrege, at vi ikke kommer for at lære nogle noget som helst.

- Vi har for eksempel også kigget grundigt på menukortet, og hvis noget lyder dumt og fancy, har vi ændret det. Vi kalder en skovl for en skovl, forklarer han.

Hos Madklubben sammensætter man selv sin menu. En tre-retters-menu koster 235 kroner. Foto: Morten Berggreen
Annonce

Odense vil have mad fra hele verden

Da Madklubben i april meldte ud, at de var klar til at udvide til Odense, bad Anders Aagaard odenseanerne om at komme med deres bud på, hvad menukortet skulle indeholde.

Det kom der stor respons på. Men en ret uventet respons.

- Vi havde jo forventet en masse æggekage og brunsviger. Men folk vil tværtimod have noget helt andet. De skrev, at de havde rigelig med steder, hvor de kan få de fynske specialiteter. Folk skrev i stedet, at vi skulle komme og gøre det, vi nu en gang gør – være legesyge og tage mad med fra hele verden.

- Og så skulle vi selvfølgelig ikke sætte for mange nuller på regninger, tilføjer Anders Aagaard med smil i stemmen.

Madklubben

  • Madklubben blev etableret af Anders Aagaard i 2007.
  • Den første restaurant lå i Store Kongensgade i København.
  • Sidenhen er der åbnet yderligere 29 restauranter, som er placeret i København, Aarhus, Esbjerg og snart Odense.
  • Madklubben tæller i dag 850 ansatte, og i 2019 var der 1.200.000 gæster på besøg hos kæden.
  • Madklubben står desuden også bag pizza-konceptet Frankies.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Vilde vejrabatter i Odense

Annonce