Annonce
Ugeavisen Odense

Makabert syn på villavej i Odense: Ræven fandt sin morgenmad - og efterlod et blodbad i hønsehuset

Ræv på Mosegårdsvej med byttet liggende foran sig. Tilbage haven var yderligere fem høns blevet efterladt døde. Foto: Jane Dahlgaard Pedersen
På Mosegårdsvej i Skibhuskvarteret har ræve besøgt villahaverne i mange år. Og selvom man kan sikre sig på bedst mulig vis, så finder rovdyret af og til ind i hønseburet.

Skibhus: Det var et makabert syn, der mødte Jane Dahlgaard Pedersen, da hun forleden morgen kiggede ud af vinduet fra sit hus på Mosegårdsvej.

Der på fortovets klinker stod en ræv og kiggede sig lidt omkring. Foran den lå en høne med et fjerblottet bagparti. Helt stille.

Dette røde og sorte eksemplar havde sikret sig morgenmad til sig selv og måske også et kuld unger.

Annonce

- Den kom ud af vores have, men vi har altså ikke høns, fortæller hun.

Det lykkedes hende at få taget et billede, som hun lagde ud på Facebook, hvor folk svarede med forbavselse, begejstring og advarsler om, at man bør sikre sine husdyr imod eventuelle fjender.


Jeg var den lykkelige ejer af de seks høns og kan oplyse om, at vi har taget alle forholdsregler i forhold til ræve. Det var åbenbart ikke nok og det er stadig en gåde, hvordan den er kommet ind og ikke mindst, hvordan den er kommet ud med en død høne i munden

Birte Hamann


- Vi har boet her i 18 år og set ræve et par gange før - men aldrig nogen, der kom gående med et bytte i munden. Jeg kan dog forstå, at der jævnligt er ræve på besøg her, fortæller Jane Dahlgaard Pedersen, der med sit opslag fandt frem til ejeren.

Birte Hamann svarede:

- Jeg var den lykkelige ejer af de seks høns og kan oplyse om, at vi har taget alle forholdsregler i forhold til ræve. Det var åbenbart ikke nok og det er stadig en gåde, hvordan den er kommet ind og ikke mindst, hvordan den er kommet ud med en død høne i munden, skriver hun.

En anden borger beretter, at også han mistede fem høns samme dag, imens delte øvrige borgere deres oplevelse med ræve - til advarsel for nuværende og fremtidige hønseejere.

En enkelt kommentator beskrev et dusin høns møde med en mår og dermed deres skæbne.

- Jeg havde en nabo som engang fik ryddet sit hønsehus med 12 høns af en mår. Bidt struben over alle sammen, men ikke spist nogen. Så der blev checket for sprækker jævnligt, som han kunne komme ind af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Vilde vejrabatter i Odense

Annonce