Annonce
Ugeavisen Odense

Maria er i Miss Danmark finalen

Maria Skovlund Jørgensen fotograferet i Vestergade. Foto: Hasse Frimodt

Odenseanske Maria Skovlund Jørgensen skal deltage i Miss Danmark finalen den 12. september i Cirkusbygningen

Annonce

Miss Danmark

MISS DANMARK

Den tidligere Miss Danmark - Lisa Lents står bag Miss Danmark® organisationen, som er Danmarks førende organisation indenfor skønhedskonkurrencer. Hvert år sendes danske repræsentanter af sted til nogle af verdens største skønhedskonkurrencer såsom Miss World, Miss Earth, Miss Tourism, Mr. World mfl. Miss Danmark organisationen har store ambitioner omkring at gøre Danmark til en af de nationer, man tror på ude i den store verden når det gælder internationale skønhedskonkurrencer. Organisationen har velgørenhed som sit hjertebarn. Miss World arbejder ud fra et program "Beauty With A Purpose", som blev grundlagt tilbage i 1972, af stifteren bag den britiske Miss World Organisation, Julia Morley. Siden har Miss World været med til at indsamle donationer til udsatte og syge børn i verdens brændepunkter gennem diverse velgørenhedsorganisationer.

Miss Danmark organisationen vælger hvert år en velgørenhedsorganisation som bliver støttet under Miss Danmark forløbet. Udover dét, er Miss Danmark med til at starte 30 nye velgørenhedsprojekter med Miss Danmark finalisterne, som hver især vælger et individuelt projekt, der står dem nært. Gennem konkurrencen, får de mulighed for at gøre en forskel ved at sætte fokus på en valgfri velgørenhedsorganisation

I konkurrencen bliver der fokuseret meget på diversitet og organisationen bag Miss Danmark vil gerne vise, at danske skønheder kommer i alle højder, drøjder, farver og typer. Nogle har flere former end andre, nogle har en typisk model højde på min. 173 cm, andre er 160 cm.

Finalisterne skal konkurrere i diverse delkonkurrencer, som tæller med i deres bedømmelse til den store Miss Danmark 2018 Finale.1. Miss Sport (obligatorisk disciplin) Sidste år var deltagerne på en militær forhindringsbane2. Miss Beauty With A Purpose (obligatorisk disciplin) Bedste velgørenhedsprojekt3. Miss Talent (valgfri disciplin) Her havde vi både professionelle dansere, sangere, poesi, taler, nogle der malede etc.4. Miss Natural Beauty (obligatorisk disciplin. Photoshoot uden make-up)5. Miss Top Model (obligatorisk disciplin som bliver afgjort til finale showet)6. Miss Beach Fashion (obligatorisk disciplin som bliver afgjort til finale showet)7. Miss Multimedia (obligatorisk disciplin som bliver afgjort til finale showet)8. Miss Congeniality (speciel pris som bliver afsløret til finale showet)9. Miss Photogenic (speciel pris finalisten modtager i forbindelse med en folkelig afstemning)10. Læsernes favorit (speciel pris finalisten modtager i forbindelse med en folkelig afstemning)

I flere måneder op til den store finale, bliver finalisterne trænet og forberedt grundigt til bootcamps, af et professionelt Miss Danmark Team bestående af specialister indenfor skønhed, motion, velvære, medier mm, så de føler sig 100% klar til at indtage scenen.

Maria vakte opsigt i gågaden og kinesiske turister bad hende stille op til fotografering under deres besøg ved H.C. Andersen Festivals i Odense. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Der skulle ske noget i Marias liv

Maria Skovlund Jørgensen, 21 år, blev færdig som studerende på Skt. Knuds Gymnasium i 2017. Maria er nu i gang med et sabbatår og arbejder til dagligt som shift leader hos Baresso i Vestergade 54. Ved siden af sit arbejde hos Baresso er hun også vikar hos Fitness World, hvor hun er uddannet hold instruktør.

- Mit liv blev kedeligt. Jeg følte ikke rigtig der skete noget. Jeg står op og træner, går på arbejde og går i seng. Dagene var meget ens. Men en aften lå jeg på sofaen og så et program, der hed Miss Perfect. Da programmet sluttede, lå jeg og tænkte på, at det kunne være sindsygt spændende at deltage i en skønhedskonkurrence som Miss Danmark. Tankerne blev gjort til handling. Jeg fik sendt en mail afsted. Og kun seks timer senere fik jeg svar tilbage fra Miss Danmark organisationen om, at jeg var blevet valgt ud blandt 400 andre danske piger, som skulle møde op til casting i København i maj måned. Hold da op tænkte jeg. Nu sker der ting og sager i mit liv.

Maria Skovlund Jørgensen arbejder til dagligt hos Baresso i Vestergade. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Casting hos Lisa Lents

Maria mødte frem til castingen, hvor hun havde to minutters taletid til at overbevise et dommerpanel bestående af den tidligere Miss Danmark Lisa Lents, som står bag Miss Danmark organisationen, der er Danmarks førende organisation indenfor skønhedskonkurrencer, samt tidligere vindere af Miss Danmark.

- Jeg var da lidt nervøs, da jeg skulle overbevise dommerne om,, at jeg skulle være blandt de sidste 30 piger, der skulle deltage i finalen den 12. september i Cirkusbygningen med Claus Elming som vært. Jeg har altid elsket at gøre en masse ud af mig selv, når jeg skal i byen. Jeg elsker at klæde mig feminint og lækkert. Så det var fedt at skulle møde op i cocktailkjole, make-up og stilletter og møde en masse andre smukke piger, der havde samme drømme som jeg om at blive udvalgt til finalen, siger Maria Skovlund Jørgensen.

Det gik godt for Maria ved castingen. Hun kom igennem nåleøjet og blev udvalgt til finalen.

- Jeg fik svar den 19. juni, hvor jeg fik en personlig besked fra Lisa Lents om, at jeg skulle tjekke min mail. For jeg var udvalgt til at være en af finaledeltagerne. Jeg var på job, da jeg fik beskeden og ringede straks til min mor om den glædelige nyhed. Herefter har jeg forberedt mig til den store finaledag i september, siger Maria Skovlund Jørgensen.

Kinesiske turister fik øje på Maria da hun skulle fotograferes til Ugeavisen Odense. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Smuk, intelligent og ambitiøs

Konkurrencen indeholder en masse delkonkurrencer, hvor deltagerne bliver udfordret på alle måder. Udover at blive bedømt på udseende, bliver de bedømt på personlighed, ambitioner, intelligens, tale evner og engagement i velgørenhedsarbejde. Der bliver kigget på helhedsindtrykket gennem hele forløbet, og til sidst finder man frem til en vinder, som repræsenterer den danske kultur og værdier på bedst mulig vis. Miss Danmark promoverer sund livsstil, opfordrer deltagerne til at have fokus på uddannelse, karriere, eller eksempelvis sport eller musik. Med konkurrencen vil Miss Danmark organisationen gerne vise, at man som kvinde både kan være smuk, intelligent og ambitiøs. Under Miss Danmark forløbet får deltagerne lov til at dyrke deres femininitet til det fulde.

Maria Skovlund Jørgensen. Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk
Annonce

Catwalk i Nationalkostume

- Jeg ser virkelig meget frem til finalen. I en af delkonkurrencerne skal vi gå catwalk i et nationalkostume, vi selv har designet og fremstillet. Jeg har fået hjælp af min fars kæreste til det projekt. Og sammen har vi kreeret en meget smuk kjole, som jeg kalder "Den lille havfrue". Den konkurrence vil jeg rigtig gerne vinde.

- Og så er det også vigtigt, at man som Miss Danmark gør noget godt for andre. Jeg støtter Børnecancerfonden, hvor jeg har fået stor hjælp af en pige, der hedder Emma Greve, som har haft kræft som barn. Sammen har vi lavet en video, hvor Emma fortæller om at have kræft som barn.

- Min mor fik konstateret akut leukæmi i år 2011 og gik igennem en lang og sej kamp men overlevede heldigvis. Det har selvfølgelig påvirket mig meget. Jeg er utrolig glad for, at jeg har fået denne mulighed for at gøre en indsats for at støtte Børnecancerfonden, siger Maria Skovlund Jørgensen.

Maria Skovlund Jørgensen. Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk
Annonce

Kinesisk opmærksomhed

Med deltagelsen får man som Miss Danmark finalist også en masse opmærksomhed. Det mærkede Maria og Ugeavisen Odense, da der skulle laves fotos af hende i gågaden til denne artikel. Pludselig stod Maria omringet af en flok kinesiske turister, som var på besøg i byen under H.C. Andersen Festivals. Kineserne spurgte om lov til at lave foto og video af Maria, hvilket hun selvfølge stillede op til. Men ikke alt er udelukkende positivt, når man stikker næsen frem og deltager i en skønhedskonkurrence.

- Jeg oplever for det meste kun at få positive spørgsmål fra folk, der er nysgerrige om min deltagelse i Miss Danmark finalen. Men der er da også enkelte, der har stillet lidt spydige spørgsmål og talt ned til mig om min deltagelse. Men som regel bunder det mest i, at de er uvidende om, hvad Miss Danmark egentlig går ud på, siger Maria Skovlund Jørgensen.

Når Miss Danmark 2018 bliver kåret, skal hun til udlandet og repræsentere de røde og hvide farver mod over 130 nationer fra hele verden og kæmpe om den prestigefyldte Miss World 2018 titel i Kina og præmien på 100.000 dollars, modelkontrakter mm. Der venter et spændende år med events, velgørenhedsprojekter etc. for den kommende Miss Danmark, som måske er en odenseaner.

Maria Skovlund Jørgensen i en lang rød kjole. Foto: Christina Anaya/MissDanmark.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce