Annonce
Ugeavisen Odense

Mauritz lukker: Ny café åbner i Dalum

Eleni Pasa åbner Café Lile på Dalumve 4, j den 4. november. Her har Ahmet Altinok siden 2014 drevet Café Mauritz. Foto: Hasse Frimodt
Fra 1. november er det slut med Café Mauritz på Dalumvej. Lokalerne bliver i stedet overtaget af Eleni Pasa, som 4. november åbner Café Lile. En Café Mauritz i Odenses gågade er på vej.
Annonce

Fra den 1. november er det slut med Cafe Mauritz på Dalumvej, da caféen i nummer 3 efter seks  år lukker ned.

- Min far overtog i 2006 Café Mauritz på Skibhusvej. Siden åbnede vi afdelinger i Bellinge og på Læssøegade. Bellinge-afdelingen blev i 2014 flyttet til Dalumvej, og i 2016 åbnede vi den første café udenfor Odense i Svendborg. Svendborg har vokset sig større gennem årene, og i 2017 kom så endnu en Mauritz café, denne gang i Middelfart. Vi er blevet så store, at konceptet nu ser anderledes ud, end da vi startede i 2006. Derfor lukker vi ikke afdelingen på Dalumvej på grund af nød, men tværtimod, fordi vi satser større, siger Ahmet Altinok.

For kræfterne skal nu lægges i de større caféer.

Men lokalerne får ikke lov til at stå tom længe. For allerede 4. november åbner Eleni Pasa dørene til et nyt café koncept på Dalumvej 3.


Jeg er meget fascineret af mad, og for mig er det vigtigt, at det vi serverer for vores gæster, er smagfuldt og delikat

Eleni Pasa


- Jeg er vokset op på en lille ø omkring Istanbul. Min familie har altid gået meget op i mad, og en del af min familie driver restaurant i Istanbul. Nu har jeg selv fået lysten til at åbne café i Dalum, siger Eleni.

Caféen får navnet Lile, og vil åbne op som en heldags-café med brunch, sandwich, forskellige retter, burgere, kager samt varme og kolde drikkevare.

Elini Pasa her fotograferet sammen med Ahmet Altinok. Foto: Hasse Frimodt

- Meget af det, vi serverer, vil være hjemmelavet. Jeg er meget fascineret af mad, og for mig er det vigtigt, at det, vi serverer for vores gæster, er smagfuldt og delikat, siger Eleni.

Eleni fik øjnene op for Danmark i forbindelse med hendes arbejde. Hun har siden 2000 hjulpet danske tøjvirksomheder med at få produceret tøj i Tyrkiet. I 2015 bosatte hun familien sig i Odense, fordi de ønskede at være tættere på deres kunder i Danmark.

- Vi faldt hurtigt godt til i Danmark, og virksomheden er gået godt. Så godt, at jeg nu kan trække mig tilbage og overlade roret til min mand, som nu skal drive den virksomhed videre, så jeg kan finde tid til at lægge alle kræfter i at skabe en hyggelig café på Dalumvej, siger Eleni.

Eleni overtager nøglerne til caféen den 1. november, og 4. november åbner hun Café Lile.

- Vi ønsker at se en masse mennesker i caféen fra første åbningsdag. Derfor vil vi have forskellige rabatter og tilbud på op til 50 procent på udvalgte produkter i hele november, siger Eleni.

Følg med på hjemmesiden www.cafelile.dk eller følg cafe lile på instagram og facebook.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce