Annonce
Ugeavisen Odense

Mere plads: Klostervejens bordel bliver fyldt med vellyd

Søren Wittrup og Torben Larsen har gennem flere år arbejdet sammen om at udbrede den gode lyd på Fyn. Foto: Kurt Rasmussen
Midt på Klostervej ligger en forretning, hvor vellyd er i fokus, og som nu må udvide på grund af øgede aktiviteter.
Annonce

Klostervej: Efter fire år med lyd i den eksklusive ende på Klostervej, har Audiocompagniet fået vokseværk.

- Vi mangler plads til vores varer, og vi holder også nogle arrangementer, hvor vi gerne vil kunne invitere nogle flere gæster, siger Søren Wittrup, der er indehaver af hifi-forretningen på Klostervej.

Nu er der hjælp at hente fra en højst uventet side.

Annonce

En tidslomme

På grund af coronakrisen er et forretningslokale blevet ledigt ved siden af Audiocompagniet. Her lå indtil for få måneder siden et bordel, men det er nu lukket.

- Vores udlejer fortalte, at ”Pigekollegiet” inde ved siden af blev ledigt på grund af dårlige tider, og så har vi lavet en aftale om at leje det, siger Søren Wittrup, der har en vis respekt for de tomme lokalers forhistorie.

- Det er jo ligesom en tidslomme med lokalet, siger han og inviterer indenfor til en rundvisning.

Den lyserøde farve dominerer i den toværelses kælderlejlighed, men bortset fra en dobbeltseng og et par reb monteret på væggen er der ikke meget der vidner om den bordelaktivitet, der tidligere har sat sit præg på ejendommen.

- Men som naboer bemærkede vi skam ikke noget til forretningen, forsikrer Søren Wittrup.

Det, håber han til gengæld, vil ændre sig, når han sammen med sin ansatte, Torben Larsen, har fået møbleret om.

- Vi vil benytte lokalerne til lager og værksted, og i vinduerne vil vi udstille nogle af vores varer, siger Søren Wittrup, inden vi vender tilbage til hifi-forretningen.

Annonce

Guldlyd

Vi sætter os til rette i et hyggeligt læderstolearrangement foran et anlæg, der er prissat til noget, der ligner en årsløn.

Torben Larsen sætter forsigtigt en LP på, og jeg slår ørerne ud og bliver ramt af en sjælden vellyd, der kun vanskeligt lader sig forklare. Det er som om, at jeg kan strække mine fingre ud i rummet og røre ved tonerne. Det er ren sanseguf - ikke blot for ørerne men for hele kroppen.

Jeg spørger ind til de flotte, tykke kabler, der forbinder forstærkeren med højtalerne, og får et svar, jeg ikke rigtig kan fatte.

- Højtalerkablerne koster 50 – 60 tusind kroner, bliver Søren og Torben enige om, og de forklarer at man tydeligt kan høre forskel.

De taler samme sprog. Er enige om alt, hvad der har med lyd at gøre, som var der tale om en avanceret matematisk udregning, hvor der kan sættes to streger under slutresultatet.

Men de er også bevidste om, at deres kunder kommer med vidt forskellige ører, og måske er det netop den viden, der gør det muligt for dem at leve af den passion, de har følt siden de var børn.

- Det skal ikke være så dyrt som muligt, men folk skal være tilfreds med det de køber. Det vigtigste er, at de er glade for det, de får, siger Søren.

Annonce

Guldservice

For at sikre kundetilfredsheden har Audiocompagniet sørget for en service, der rækker hele vejen hjem til kundens sofaarrangement.

- Folk kommer her for at opleve og sammenligne forskellige anlæg, og nogle gange får de det med hjem for at kunne lytte til det i deres egne stuer, siger Søren.

- Vi har også oplevet, at nogen har lånt et kabel med hjem til deres anlæg og lyttet til det, og så kommer de tilbage og siger ”hold da op, hvor er der meget lyd på min cd-plade”, fortæller Torben.

Og det er ikke kun udstyret, der bliver lånt ud til de private hjem.

- Vi tilbyder skam også, at vi kan komme med hjem og sætte anlægget sammen, så kunden ikke skal spekulere på andet end at lytte, siger Søren, som mener, at vellyd er noget, alle kan nyde.

- Der er en del kunder, der har opbygget et dyrt anlæg, men det er ikke altid noget, man behøver at købe på én gang. Man starter et sted, og så opgraderer man hen ad vejen, men så kan det jo godt ske, at det er svært at stoppe, siger Søren Wittrup med et lille smil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce