Annonce
Ugeavisen Odense

Michael befandt sig tæt på katastrofeområdet: Pludselig steg vandstanden fra 60 centimeter til otte meter

Michael Blohm har gjort ophold i Koblenz, hvor vandstanden i Rhinen står faretruende højt. - Men folk hernede kender til problemet og tager det med sindsro, siger han. Privatfoto: Michael Blohm
En forretningsrejse til Rhinområdet førte til uventede oplevelser for den odenseanske rejsearrangør Michael Blohm.

Koblenz: Forrige mandag forlod Michael Blohm sit trygge hjem i Snestrup ved Odense for en forretningsrejse til Rhinområdet, hvor han er i gang med at opsøge eksisterende og nye hoteller til sit rejsebureau, ”Ausfahrt.com”.

Fredag eftermiddag er han ikke mange kilometer fra de katastrofeområder, der de seneste døgn er blevet ramt af ufattelige regnmængder i det vestlige Tyskland. Men rejsebureauindehaveren er ikke sådan at ryste.


Annonce

Det er jo en enorm stor katastrofe, og det skal der ikke stilles spørgsmålstegn ved, men livet skal jo gå videre

Michael Blohm


- Det er kun bestemte områder, der er ramt, og det er også det, der bliver vist i medierne. Det er jo en katastrofe, og det skal der ikke stilles spørgsmålstegn ved, men de folk, jeg kender hernede siger, ”Michael, vi er altså vant til, at Rhinen og Mosel går over sine bredder og går tilbage igen. Det sker flere gange om året”.

Selvom vandstanden er steget gevaldigt langs med Rhinen, mener Michael Blohm, at det kun er få steder, det er usikkert at opholde sig. Privatfoto: Michael Blohm

Uventet ekstraarbejde

Michael Blohm har gennem de seneste 10 år specialiseret sig i rejser til Tyskland, og en stor del af rejserne går til Rhinområdet.

Her kom han på ekstraarbejde torsdag aften, da en af hans kunder stødte på problemer: Han havde parkeret sin bil og var gået en tur med sin hustru. Da de kom tilbage bilen, stod vandet helt oppe i spejlhøjde, og deres hotel var blevet evakueret.

- Så snart jeg fik meldingen fra hotellet, tog jeg fat i kunden og fik sørget for, at de kunne komme videre til et nyt sted, hvor alt var i orden, siger Michael Blohm.

Det lykkedes ham at skaffe et nyt køretøj til parret og finde et tilsvarende hotelværelse i den nærliggende by, Koblenz.

En tur med gondolen over Koblenz afslører ifølge Michael Blohm, at vandmasserne godt nok har fået fat, men at der er styr på situationen. Privatfoto: Michael Blohm

- Jeg kender turistchefen i Koblenz meget godt, og han sørgede for at køre forbi hotellet og aflevere en vingave til dem, for når nu ens bil var oversvømmet, så havde man i det mindste også fortjent noget at skylle det ned med, lyder det fra Michael Blohm, der ikke forsøger at nedtone alvoren.

- Det lykkedes jo, og de kunder det gik ud over, var selvfølgelig trætte af det til at starte med, men de kunne også smile en smule af situationen til sidst, fortæller han, mens han fredag eftermiddag kører på autobahnen mod Trier, hvor han har en forretningsaftale.

- Hernede står det ikke så slemt til med højvandet, men der, hvor det var værst, steg vandstanden pludselig fra 60 centimeter til otte meter, siger han med alvor i stemmen.

Annonce

Turismen hårdt ramt

Selv om Michael Blohm har dyb respekt for vandmasserne og de menneskelige ulykker, de har revet med sig, har han også en vis indsigt i de menneskeskæbner, der følger med på den nærmeste sidelinje.

- Det er trist, at der er over 100 døde, og at der er så mange, der har mistet deres Habengut. Jeg har kontakt til mange hoteller, som lige netop er genåbnet efter en lang og hård coronaperiode, og så kommer det her og tvinger dem til at lukke igen. Det kommer til at kræve nogle ofre, siger han, og man kan fornemme en stor hjælpelyst hos den 51-årige rejseekspert.

- Det er ikke alt, der er sort og hvidt. Jeg er klar over, at katastrofer sælger aviser, men det går ud over turismen, hvis man ikke viser hele billedet, og der skal man passe på, at man ikke tager det sidste fra alle dem, der lever af turisterne, siger han og fortæller, at der er mange skønne steder at besøge i området.

Indbyggerne i Koblenz tager højvandet med en vis tysk "Gelassenheit". Privatfoto: Michael Blohm

- Man skal bare undgå de steder, hvor det hele er ødelagt, siger han og understreger, at han ser med dyb alvor på de alvorlige oversvømmelser.

- Det er jo en enorm stor katastrofe, og det skal der ikke stilles spørgsmålstegn ved, men livet skal jo gå videre, lyder det med alvor i stemmen fra Michael Blohm.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Røverfest

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Børnegrafik på Fyns Grafiske Værksted

Ugeavisen Odense

Odense: Sommerferie sjov i Vollsmose

Ugeavisen Odense

Største iværksætterfestival nogensinde i Odense

Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Annonce